parazit mi


abdusselam699Çevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2015
İl: Konya
Mesaj: 5
abdusselam699Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2015 14:13
bir balığım var dişi. sırtı kambur . karnı içine doğru çökük ve beyaz ince ama 8-9 santim bir kakası var .parazitmi


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÜtopyaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2015
İl: Zonguldak
Mesaj: 58
ÜtopyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2015 16:00
[QUOTE=abdusselam699]bir balığım var dişi. sırtı kambur . karnı içine doğru çökük ve beyaz ince ama 8-9 santim bir kakası var .parazitmi

[/QUOTE]

iç parazitle ilgili en önemli verilerden biri; karnın içeri doğru çökmesidir lakin bu durumu iyi gözlemlemek gereklidir. balık yem alamadığı için mi bu durumda, dişi olup yeni yavru bıraktıysa vs durumlardan iyi gözlem yapmak gerekir. iç parazitle ilgili olarak ilk tavsiyem balığınız yeme olan duyarlılığı ne durumda, yüzüşü yavaşladımı, kuma sürtünmeler varmı(dış parazitte daha çok olur lakin huzursuz balıklarda genelde bu hareket oluşur)ve akvaryum içinde ki duruşu( korkak saklanan). 
eğer şüpheleriniz de haklı iseniz piyasadaki bir çok sarımsaklı hazırlanmış yemlerden kullanmanızdır ama bence balığın bu durumu 4-5 günü bulduysa evde kendiniz bir sarımsaklı yem hazırlayın. daha çabuk etki ediyor. balığın durumu dahada ilerlemişse ayrı bir tanka alıp ilaç tedavisine başlayın. yanlış anımsamıyorsam Flagyl 500ml film tablet ler bu konuda tavsiye edebileceğim bir üründür.

not: eğer internette sarımsaklı yem hazırlamakla ilgili bilgi bulamazsanız size detaylı tarif edebilirim.

sağlıklı tanklar dilerim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir