papağanım için yardım


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2007 02:14
Canlıdaki Belirtiler: suyun yüzünde ve nefes nefese halde.
2 gündür durum böyle ve yem yemiyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):  60 - 40 - 35 ebatlarında. litreyi bilmiyorum.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: tümü papağan, bir tane yine ciklet var ama türünü bilmiyorum. birde vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): termometremde 28le 29 arasında. akvaryum soğuk değil. odam çok havasız sanırım ve odam çok sıcak

Filitrasyon: jebao 818 dış filtre.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 20 damladan az sera baktopur.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 3 gün önce 4 parmak yüksekliğinde su ekledim. 1 ay gibi bi süre önce dış motorumu temizledim.

mantar yüzünden bi ara çok tuz ekledim. kaya tuzu.


şuanda balığım diğerlerine göre çok sık nefes alıyor. bunu yaparken şişip iniyor sanki. ve suyun yüzünde ve hep aynı yerde duruyor. yemleri umursamıyor. az önce fotoğraf çekmek için yaklaştım biraz aşağılara indi.

ölmesinden çok korkuyorum, uzun zamandır bende ve bayağı büyüttüm onu :(

yardımlarınızı bekliyorum.



bir balığımdada beyaz mantar var hafiften. daha öncede aynı yerinde çıkmıştı tuzlu su tedavisiyle düzeltmiştim. yeniden çıkmış şuan nokta kadar.

üstteki fotoda sol üst köşedeki en büyük balığım. dudakları büyüdü sanki şişti, burun delikleri genişledi. üst dudağının altında ağzının içine doğru bakınca siyah noktacıklar görüyorum.
ben bu mesajı yazarken suyun ortasından daha aşağısına iniş yaptı ve orada sabit şuanda.kendi aynı yerde fakat kuyruğu ve yüzgeçleri hep hareketli.

tavsiyelerinizi bekliyorum. balığımı kaybetmek istemiyorum :(




ısıtıcı ayarını az önce 26 dan 28 e çıkardım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2007 09:38

Tankın hacmi 84 lt ama kumu ve kayaları çıkarınca tabii su hacmi düşer. Bu büyüklük için 2-3 adet papağan olabilirdi ancak (ki onlar da büyüdüklerinde sorun yaşayabilirsiniz). Mantar, balıkların bağışıklık sistemi bozulmaya başladığında (düzensiz su değişimi, aşırı kalabalık gibi stres faktörleri nedeniyle) ortaya çıkar. Resimlerden göründüğü kadarıyla kuyruk erimesi gibi bir problem de yok sanırım bunu düzenli su değişimlerine borçlusunuz. Size kısa dönemde yeme (veya gece ışıklarını kapattıktan sonra suya) vitamin takviyesi ile mantarı dikkatle gözlemenizi öneririm. Balığın direnci yüksekse, mantar kendiliğinden kaybolabilir. Öte yandan artarsa, hemen balığı ayırarak Sera Mycopur kullanmalısınız.

Diğer balık su yüzeyinden nefes alırken ileri geri sallanıyor ve solungaçlarını çok hızlı hareket ettiriyorsa solungaç paraziti olabilir. Bu durumda Sera Tremazol uygulanmalı. Başka bir olasılık ise iç parazit ki; bunda iştahsızlık, beyaz/açık gri jel gibi dışkılama görünür. Durum buysa yine balığı ayrı bir yere alıp burada eczaneden Flagyl alıp 40 lt'ye 1 tablet oranında eriterek 1 hafta kadar kullanmalısınız. Bu sürede her gün %20 su değişimi yapıp, eksilen oranda ilacı da tamamlamalısınız.

Uzun dönemdeki tavsiyem ise tankınızı 250-300 lt'ye büyütmeniz ve birçok kaya kümesinin olduğu bir dekor. Güzel balıklarınız bu şekilde çok daha rahat edecektir emin olun...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir