papağan ciklet yeniyim


bugsnunyÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 9
bugsnunyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2010 19:56
Arkadaşlar arkadaş tavsiyesi ile baya balığımı verip el kadar çift papağan aldım ama kısır olduklarını öğrendim, ve midas türü ile çiftleşir diyolar papağan erkeği ile çiftleşmezmi Aglama

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2010 20:00
Çok ama çok nadir yani imkansız gibi birşey malesef farklı ırkların karması oldugundan erkeklerin hemen hemen tamamı kısır oluyor olmayanlarda cıksada şansa bırakılmadıgında erkek midasla çifleştiriliyor bu arada erkek papaganı git geri ver yerine 1 dişi daha al sonrada midas alırsın.tek dişiyle çifleşmeyebilir,ayrıca boylarıda birbirine denk olsun çünkü midas erkekği deli fişek gibi akvaryumda gezmediği toslamadıgı balık yok :)Midasında birkaç degişik varyetesi var..göze hitaben al..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasankavalciÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 178
hasankavalciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 23:24
Çetin Bey, Hakan Bey' e  katılıyorum. Zaten sitede papağanı çoğaltmayı pek tavsiye etmez üstadlar. Otistik bir tür diyebilirim. Biraz araştırırsan görebilirsin. Midasla eşleştirsen yavru alsan bile, senin düştüğün bu duruma başkaları senin erkek papağan yavruların yüzünden düşebilir. Midas aldığında Papağanın tüpçüğüne çok dikkat etmen lazım. Midasla yüzyüze geldiğinde tüpçük hazır olması lazım. Midas zaten kendi cins dişilerini öldüresiye döver, papağan ise diğerleri gibi çevik ve savunmacı olmadığından çok hırpalanabilir. Mümkünse agresif olmayan, yani akvaryumda tek başına olmayan, kalabalık bir tankdan midas temin etmeye çalış. (Midas diyerek red devil verecekler pet shoplar, onu hiç söylemiyorum bile.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 14:32
Forumda papağan konusundaki bilgileri takip etmenizi öneririm.Papağan üretilmesi ve piyasaya dağılmasına genel olarak karşıyız.Midasla,veya başka bir amerikanla yanyana getirmemenizi de ayrıca tavsiye ederim.Midaslar çiftleşme durumunda veya sonrasında papağanları feci şekilde dövüp ölümlerine sebebiyet verebiliyor.Papağanlar özürlü tür oldukları,ve savunmaları zayıf olduğu için de saldırılarda hiçbir şey yapamamaktalar.Olayı böyle düşünerek hareket etmek lazımdır.Papağan beslemek istiyorsanız besleyin tabi,ama lütfen üretmeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir