papagan balıgı hakkında bilgisi olan arkadaşlar


yektaturkÇevrim Dışı

Kayıt: 13/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2
yektaturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2011 23:14
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):100 LİTRE

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:DIŞ FİLTRE

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
selam arkadaşlar ben ilk defa akvaryum kurdum ve bu forum ve akvaryumculardan aldıgım bilgiler dahilinde elimden geleni yapmaya çalısıyorum akvaryumdaki tüm yapay bitkileri taşları süs kayalarını dezenfekte ettim ve tankda suyu 1 hafta beklettim (azoo magic disease)diye bir dezenfekte ilacı önerdi akvaryumcu bunları harfiyen uyguladım ve sıra geldi balık seçimine ciklet türü balıklar hoşuma gitti akvaryumcunun yardımıyla balıklara karar verdik ve aldım.aldıgım mavi ve yeşil papagan balıkları kayaların ve yapay süslerin arkasından hiç çıkmıyor son 2 gündürde kafaları kararmaya başladı hafif siyahlıklar var resim koymayı denedim ama olmadı resim için tekrar ugrasacagım bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim daha çok sorum olacak  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismilÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2011
İl: Izmir
Mesaj: 86
ismilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 01:43
Balıklarınız strese girmiş. Kararmalarının sebebi de budur. Ortama alışmaları için birkaç gün bekleyin. Ve balıkları mümkün olduğunca rahatsız etmemeye özen gösterin. Su değerleriniz ve dekorasyonunuz uygunsa normale döneceklerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akviÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2010
Mesaj: 317
akviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 07:37
 Evet saklanmaları stresten.Akvaryumun yanına aniden yaklaşmayın hatta bir süre yemleme dışında pek gözükmeyin stresi ve kafasındaki karartı geçebilir.Seçtiğiiniz balığa göre hacim biraz dar olsada ben papağanları çok severim. Ama renk olarak yanlış bir seçim yapmışsınız stresleri geçse bile 2-3 hafta içinde balık bembeyaz olacak arkadaşımdan biliyorum. Bence turuncu-kırmızı renklerinde alın.Doğal kendi rengi bu renklerdeymiş. Diğer renkler zamanla gidecektir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir