Özel Tür Lepistes Tavsiye


Yusuf_06Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 994
Yusuf_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 11:47
Geçenlerde bir yazı okumuştum.Bildirim yapmadan elektrik kesintisi yapılırsa firmaya cezası varmış cezanın yanı sıra sizede hasarınızı ödemek zorundamıymış ne... Araştırmak lazım doğrusu...
Bende bu gibi sorunlaraa karşı bir proje hazırlığı içerisindeyim.Belediyede çalışıyorum Malum asfalt işi yolda güvenlik önlemleri alınırken falan koyulan solar reflektörleri görünce ampul yandı...
Birkaç solar reflektör rüzgar gülü felan + elektrik aldık aküye topladık oldumu 12 volt akü...Sonra biradet 12v=220 v inverter alıyoruz . aküden 220 volt elektrik ohh miss :) Aslında yapılmış bir proje bu ava giderken balık gelmeyince insan bazen tv ye veriyor kendini ...Teknede tv ... Yapılabilir bir proje Tavsiye ederim...
Cömert Abi Yazılarının devamını sabırsızlıkla Bekliyoruz .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 15:09
İyi alıştınız, Cömert yazsın bizler okuyalım olayına .eee birazda siz yazında biz okusak nasıl olur. ?

  Dün gördüğüm bir ilan bende derin infiial uyandırdı beyler. Meğer bizler bunca zamandır araştırmalar yaparak , beyhude  cırmalar dururmuşuz bunca zaman.Öyle bir ürün varmış ki , her derde deva.Atıyorsun ne filitre ne hava motoru ile uğraşmayacağınız gibi yosun da oluşmayacak. ürün 11 lira. Bio enerji yumurtası.İçindede kriztalize su varmış.



Uploaded with ImageShack.us




Ahanda ilanın kendisi

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-akvaryumunuzda-bulunmali-97682116/detay

Bundan sonra ne yazsak boş , Ph,kh, dh ile uğraşmayın atın bu yumurtadan su kimyası miss, elektrik mi kesildi üzülmeyin her derde deva bio yumurtanız var. Balığınız üremiyormu yumurtadan sonra yavrular akvaryumdan taşacak.  , Arabanız çekişten mi düştü, motorun kenarına koyun. arabanız ferrariye fark atsın,  Karınız akvaryum için dırdırmı ediyor , atın yumurtayı kafası yarılsın, ( yok bunu yapmayın) , Pehh yani bir yaşımda daha girdim. Denge bilekliğinin, akvaryum versiyonu.

cömert-istanbul2013-01-14 15:10:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Orhan ÖNALÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 572
Orhan ÖNALÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 15:36
Elektrikler geldi şükür. Ve hu gün baktım 15/16 yavrum yaşamayı başarmışlar bravo onlara. çile çekerek geldiler dünyaya. Güzel tarafı ise dayanıklı olacaklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SkystreamÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2012
İl: Malatya
Mesaj: 102
SkystreamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 15:43
Orhan Abi geçmiş olsun. 

Cömert Abi desenize bunu alınca tuza bile gerek kalmayacak. Sihirli kutu gibiymiş. Hasta olmama, uzun ömür, su kalitesi, istenen seviyede oksijen oranı, yosun engelleyici... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrhansÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2010
İl: Bursa
Mesaj: 21
OrhansÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 16:30
Bio Yumurta da ne oluyor? 
Üzerine Kaya Tuzu ekilmiş Koç Yumurtası en iyisi, Hem akvaryum içinde kendi su pirelerini de yetiştirmenize yardım eder biraz bozulmaya başlayınca 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Orhan ÖNALÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 572
Orhan ÖNALÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 22:22
Tuz olayını tüm Türkiye olarak kavradık Cömert Bey.Bırakın kullanmayı artık espri konusu olmaya başladı.hedefe ulaştık bence.Süpersiniz. Bu arada elektrik kesintisinin üstüne nasılsa ölecekler diye iki kez de su değişimi yaptım.Filtreyi de temizledim komple sıfırladım. Maşaallah ayaktalar.Bilginize...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yusuf_06Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 994
Yusuf_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 08:53
Aynı adam piyasada :) Nanomatik çamaşır yıkama topu mübarek ne o öyle Energy pig egg Pehh mındar şey... :)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-dekorasyon-dekoratif-urunler-vazo-bio-enerji-yumurtasi-97681393/detay/ 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Orhan ÖNALÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 572
Orhan ÖNALÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 19:00
Cömert Bey.Kayboldunuz yine.Kaldığımız yerden devamını bekliyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 10:03

Ben ara sıra kaybolurum Orhan bey. filitrasyon sisteminin çıkarttığı ses  yüzünden komşumla papaz olmamak için yeni bir derleme yapmak zorunda kaldım.Halen eksiklerim var onuda aylık alınca ay başında bitiririm ( Belki ) veya albino tavuk besleme fikrime oldukça sıcak bakmaya başladım , akvaryuma kökten tövbe edebilirim. belli olmaz.

 Zaten bu başlığa yazdıkça sizlere zarar verdiğimi farkettiğim için çok önemli görmediğim bir husus olmadıkça bir dahada yazmayı düşünmüyorum. Son bir yazı yazıp kenardan takip etmek benim ve  sizler için en hayırlısı ..

 

 

 Bu başlığa özel olarak uyguladığım geleneğimi bozmuyorum ve yazıma ilk başta konu ile alakalı görünmeyen ancak sonradan atıfta bulunacağım bir hikaye ile başlıyorum. Uzun yazı olacaktır. Uyarımı yapayım istemeyen okumasın.

 

 

 

 Yıllar yıllar önce ( saçlarım vardı o zamanlar , o kadar eski yani )  bir bekar evinde bira , geyik eşliğinde nadirde olsa felsefe tartıştığım bir grubum vardı.

 

Felsefe tartışmalarımız genelde kavga ile biterdi ve en iri ben olduğum için ( birazcık kung –fu yapmışlığımda var ) genelde son noktayı ben koyardım.hadi abarmayayım hepimiz sızardık Ortada konu falan kalmazdı.

 

Neyse bir gün tartışacak konu bulamadık. Televizyonu açtık.

 

Artistik buz patinaj şampiyonası çiftler alanında canlı yayının sonuna denk geldik.yarışma geleneği şampiyon çiftler bir kez daha performanslarını sergiliyor yayın bitiyor. Neyse çıktı şampiyonlar. Çerkes kökenliyim ve Kafkas derneklerinde ekip çalışmalarında  akordeon çalışyorum .Adam eşini başının üzerinde kaldırıp buzda daireler çizmeye başladı.

 

 Dernek ortamında hele hele Kafkas halk dansları gibi hızlı dönüşlerin bol olduğu oyunlarda tek bir kişinin bile bu şekilde dönmesinin ne menem bir işkence olduğunu bilirken , birde başınızın üstünde 45- 50 kiloluk bir hatunu çevirmek bunu yaparkende buzda hatunu düşürmeden daireler çizerek  kaymak , ve düşürmeden yere indirmek , hemde senkronize hareket halinde  pehh dedim nasıl yapıyorlar yaw. ? Hayatta yapamam ( denemesi bedeva 45-50 kilodan vazgeçtim, buzuda boşverin.15 kiloluk su damacasını  tek elinizle ,başınızın üstüne kaldırın ve dönmeye çalışın , bakalım neler oluyor )

 

Gruptaki meslek dağılımı şöyle  terzi ,bayan kuaförü , müzisyen ,bankacı  Bende boştayım o aralar.

 

 

 

 

 

 

 

Neyse bitti gösteri

 

Ben : yaw o ağırlıkla hareket ettikçe devamlı değişen birleşik denge noktasını heislerle tahmin edip , nasıl düşmeden dönüyor bunlar. ?

Terzi : adamın kıyafetindeki harika detayları gördünüz mü.?

Bayan kuaförü : Kadının saç örgüsüne bayıldım , aynısını müşterilerime yapayım.

Müzisyen : Müzikte ara geçişte ritm bozukluğu yaşandı  fark edebildiniz mi.?

Bankacı : Kadının donu göründü yaw. 

 

51 ekran tv ,  5 kişi aynı anda aynı  görüntüye baktık.Gördüklerimize bakın.Görüntülerin bize çağrıştırdıklarına bakın.Görüntü nedir. Buzda müzikle  ve birbirleriyle uyum için kayan bir kadın ve bir erkek , biz ne gördük. ?

 

Değişken ağırlık merkezleri , erkek kıyafeti, saç örgüsü, ritm kaçması ve kadın donu. Bu ne lan şimdi.? Birde atıp tutuyoruz,  derin beyin fırtınası yaparız ,  bir uçanın , birde kaçanın şansı var diye. Ahanda size bakmayla görmek arasındaki farkın yaşanmış örneği…

 

 

 

 

 Hadi birde resim atayım ortaya çarşı iyice karışsın.

 

 

Uploaded with ImageShack.us

 

Bu ne şimdi.?  Ne gördünüz.?  Arabaya banyo bataryası takılmış.Peki ne anladınız.? Şaka olsun diye olabilir mi.? Sıcak soğuk kolları var eleman soğuğu çeviriyor gibi. Sanki arabanın kaloriferine bağlanmış gibide duruyor.Güya eleman buradan sıcak soğuğu ayarlıyor gibi bir hava var. Ancak normalde arabalarda bu iş düğme ile yapılır.

 

 Resim kesinlikle fake değimli.? Veya muziplik olsun diye yapılmış. mıdır acaba ?  Bir gerçeklik payı olabilir mi.?  Olamaz değimli.? Kesinlikle saçma gibi.Ancak  bu resmide paylaşan benim..yani herhangi birisi paylaşsa  gülüp geçerdiniz değimli. Ben paylaşınca kesin işin içinde başka iş vardır gibi durmuyor mu.?  Tuzak kokusu alanınız varmı.?  Saçma diyecem de paylaşan bu herif olunca diyemiyorum nedense  diyeniniz varmı.?  Bu herif böyle gıcık işler yapar kesin bir pislik vardır bu işin içinde deyi aklınıza fikirler geliyor mu sanki. ?  ne. ?  mantık derki : Hacı araba kaloriferi,  banyo bataryasıyla ayarlanırmı yahu külliyen saçmalık. Onun düğmesi vardır kırt kırt çevirirsin biter gider. Nedir böyle batarya falan. Ama paylaşanda deli .Bu herifin huyu böyle,  abuk subuk resimler koyup altına garip garip yazılar yazıyor. Yaaa ikileme düşmek işte böyle bir şey.

 

Beyler resimdeki olay  gerçek ve her ne kadar internetten denk geldiysem de  , hakikaten o batarya işlevsel olmalı ve sıcak soğuk ayarınında sahidende o batarya ile yapılması gerekiyor .Olmalı ve gerekiyor diyorum bunu nerden uyduruyorum. ? Video olsa ve ekranda bir termometrenin , baytarya ile oynandığında sıcaklığın yükseldiğini veya düştüğünü görsek  kesin ispat diyebiliriz. Ancak bu bir resim ortada bir termometrede yoksa nerden emin oluyorum. ?  çözüö memleketin güzide icatlarından birisinden yıllardır haberim olmasından geliyor: İnanmayan “ Çorum kaloriferi” diye aratsın , çalışma mantığının motordan gelen sıcak suyun  extra kalorifer peteğinde dolaştırılıp aracı fırın kıvamına getirdiğini görsün.Eğer araya batarya koyarsanız gelen sıcak suyu kontrol edebileceğiniz için , aracın içindeki  sıcaklığıda kontrol edebilirsiniz. Demek ki elimizde artık “çorum kaloriferi” gibi bir  aletin gerçekten varolduğunu  bilgisi varken resim ilk göründüğü kadar saçma veya fake görünmüyor gözümüze. ( hımmm  yaw genede uyduruk gibi değimli.?   Ön yargıyı kırmak zor.)

 

 

 

Bakınca  ne görüyoruz.? Gördüğümüzü nasıl yorumluyoruz?  Ben neden analiz analiz diye cırmalıyorum. Hep bunun için.yapmayın analiz arabanın ortasında batarya mı olur. ? olmaz., olamaz. Mantıksız diye kestirip atarsınız, olur biter. O zaman çorum kaloriferi diye bir icadın varlığındanda haberiniz olmaz. Ancak zayıf bir ihtimalde olsa , acaba olabilirmi diye merak edip araştırırsanız bunun yıllardan beri üretilen ancak sizin haberinizin olmadığı bir icat olduğunu görürsünüz. .Demek ki bilmiyor olmanız , olmadığı veya icat edilmediği manasına gelmemektedir.ya da bunu sağır sultan ve ufolular dahil herkez biliyor ve sırf gıcıklığına size söylemiyordur. yok illaki böyle olamaz diyorsanız ne diyeyim. Allah yolunuzu açık etsin.   

 

Size zarar vermeye başladığımı fark ettim beyler .Bazı konuları araştırarak bulurken,  akvaryumunuzda kullanabileceğiniz hiç aklınızda olmayan çorum kaloriferi gibi milli icatlar ve ekipmanlarda karşınıza çıkacak. Belki o an için ne olduğunu ne işe yaradığını anlamayacaksınız. ancak var olduğunu bileceksiniz.İlerde ihtiyaç olduğu durumda  safsatalarla uğraşmayı direkt ihtiyacınız olan ekipmana veya uygulamaya yöneleceksiniz.

 

Sobanın çok yakınında duran küçük bir çocuğun elini yakacağını bilirsiniz. Hatta bundan eminsinizdir ( cassandra ) cısss dersiniz., anlamaz.. daha sesli cısss dersiniz yine anlamaz. Arkanızı döndüğünüz an gider sobaya dokunur ve canı yanar.Hemde çok kötü canı yanar.Siz zaten bunun olacağını biliyordunuz. Artık cısss demenize gerek kalmaz. Artık çocuk o sobaya dokununca  canının acıyacağını , canı çok yanarak öğrenmiştir.İstesenizde sobanın yakınına yaklaşmaz.

 

 

 Ben size  bazı konularda  cısss cıss dedikçe ve bazı çok kısıtlı bilgileri verdikçe aslında iyi bir şey yapmadığımın farkına vardım.  En basit livar yapımı esnasında kaç tane deneme yaptım hatırlamıyorum. Ne kadar para harcadım bunuda hatırlamıyorum. Alın size en basit tasarım diyerek , kendi yaptğım şeyin en basiti olduğunu varsayarak ,belki de  sizin dahada basitini ve daha kullanışlısını  tasarlamanızın önüne geçtim.bunu fark ettim. Canınız yanacak. Cıssss diyeniniz olmayacak, Bu şekilde edinilen tecrübe ömür boyu unutulmaz. Bu yüzden belki Orhan bey hakikaten varyete lepistese başlarsa bu başlığa bir şeyler yazarım.Ama o zamana kadar size cısss  yok.

 

Hatta  bugüne kadar dediğim hiçbir şeyi dikkate almayın.Tuz küreğini sakladığınız yerden çıkartın. Tuz bayramı var artık. 21. ocağı dünya tuz günü ilan ettim. Bol bol tuz atın. Hatta tuz  atarken çekilmiş resimlerinizi paylaşın. Bakalım en çok tuzu hanginiz atacak. Ağzımı açıp gık demeyeceğim artık:, Tuz gibi her derde deva bir kimyasaldan balıklarınızı neden mahrum edeseniz ki. Koşun tuz kapmaya, Koş dedim , bak ya halen   halen bu satırda yazanları okumaya çalışıyor.Tuz torbasını kapın bir yandan okurken bir yandan tuz atarsınız..

 

   Metilen mavisi veya diğer bakteriyel ilaçlarıda  kullanırken şişeyi komple dökün ki ,ne filitredeki faydalı bakterisi ,  balığın bağırsaklarında yaşayan yararlı bakteriler dahi  ölsün. Balık  over doz olsun.Nedir yani ölürse ölür. Yenisi gelir.  Sarımsak suyu ile uğraşmayın .?  Akvaryuma direkt sarımsak ekin.hatta diğer baharatlarıda deneyin. Kimyon , Sumak , isot, karabiber belki bunlarda faydalı olur. Yaptım oldu şeklinde başlıkları uygulamak mı istiyorsunuz ? Bir kral tavsiyede bulunmuş yapmak mı istiyorsunuz ?   tutan mı var. Hemen yapın. Durduğunuz hata Yaparsınız ve oluverir. Beklide balıklarınız ölüverir.denemeden bilemezsinizki , nedir yani siznde önce denenmiş ise , gözünüzün önünde olmadı ya bu olay. Hem olduysa bile bakalım bunu deneyen sonuca bakıp ne gördü. ?  eee saç örgüsü görende var , don görende., sahi neye bakmıştık ki biz.?   Bakalım siz kendi denemenizde ne göreceksiniz. ? değimli ama Tecrübe böyle kazanılır zaten. Bol bol deneme ve bol bol para.kaybı

 

 Araştırın beyler araştırın.Araştırmak iyidir. Bir bilgiyi ararken size faydası olacak çok bilgiye ulaşacaksınız , ama bol miktardada hurafeye ulaşacaksınız. Hangisi hurafe hangisi hakikaten kullanılır bilgi. Bunada yapacağınız analiz ile anlayacaksınız.

 

 

Not : Don beyazdı .Gördüm ama O an, O ortamda çaktırmadım.

Not 2: Çorum kalofirinde  randıman abartının dibine vurmuış şekilde yüksektir. Bu üründen takılmış  bir arabada gezmek , fırının içinde seyahat etmek gibi aşırı sıcak.Abartmıyorum karda atletle oturursunuz.

Not: Halen tuz atmadıysanız derhal tuz torbasının başına,   Hatta tuz stoklayın ne olur ne olmaz…


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Orhan ÖNALÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 572
Orhan ÖNALÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 12:36

Gelin bize akvaryum kuruverin demiyoruz tabi ki de ana hatlarıyla temel bilgileri öğrenmek isteriz sizden.Yavruluğun nasıl yapıldığı gibi değil de bir akvaryumda neler olmalı,neler yapılmalı babında öğrenebilmek hobiciler için çok faydalı olacaktır.Temel ilgileri söyleyin siz.Neler olmalı onları söyleyin yapabilen yapsın yapamayan baksın.Avantaya konmasınlar, konmayalım.

effectual072013-01-21 12:37:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SkystreamÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2012
İl: Malatya
Mesaj: 102
SkystreamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 12:39
Cömert Abi bu konu içerisinde çok yararlı bilgiler verdiniz. Uzun yazılar yazdınız ama bir çok kişi yazılarınızı severek okudu. Keşke yazılarınıza devam etseydiniz. 
Çorum kaloriferi de daha estetik olsa belki daha yaygın olurdu. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 01:39
Orhan bey, O yavruluk öyle böyle bir yavruluk değil. varyete  lepisteste tek bir yavru bile önemli. hele hele elinizde taksit taksit doğuran bir albino dişi varsa , bu vatan haini dişi birde su dalgalanmalarına aşırı hassas olduğu için zifiri karanlıkta dahi yavruyu su haretketlerinden bulup bir güzel lüpletiyorsa , çok çok ama çok önemli. lütfen yaptığım yavruluktan bozma doğumhaneyi yavruluk diye  küçümsemeyiniz.

 Bir akvaryumda neler olmalıyı benden öğrenecekseniz vay halinize. Orasını burasını , nedenini  niçinini , en ufak bir şüpheye mahal  vermemek açısından , ıncığına zıncığa açıklamaktan akvaryumun kendisini kurmak 1 yıl sürer. Millet uzun yazı okumazken birde 1 yıl bekleyecek ha. ??? hele bu forumdakiler. Rüyamda görsem inanmam.

 Daha öncede dedim. donanım ve ekipman seçimi  göreceli kavramlardır.bana uygun olan size uygun olmayabilir. dediğim ekipmanı bulamayabilirsiniz. bedeli fazla gelebilir. vs vs vs   hem azıcık para saçın aldığınız ekipmanın aslında 5 para etmez bir şey olduğunu görünce ekipman seçiminde ne denli titiz davranmaya  başladığınız kendiniz göreceksiniz. Kişinin en iyi klavuzu kendisidir. Bu sebepten şunu al bunu al demem. Zaten  forumda gerekli gereksiz bir ton başlık var bu konuyla ilgili. Gerçek faydalı bilgi ile zırvayı kendiniz görün. bir yanılırsınız, iki yanılırsınız belirli bir süre sonra  yanılmamaya başlarsınız.Abuk subuk resimlerden çorum kaloriferi gibi zaten motor tarafından ısıtılmış mevcut suyu radyatörde dolaştırarak sıfır extra maliyetli, mevcut ısıtma sisteminin  5 katı ısınma  sağlayan ve bedeli 120 lira civarı olan bir icattan haberiniz olur. Bunu yarın öbür gün bu su ısıtıcısına adapte ederek veya kaloriferden bir boru hattı çıkarak , çatı katı veya zemin katta dahi olsa üretimhanenizde kullanmayı akıl edebilirsiniz. Üretimhanenizi 12 volt fanın yaktığı cüzzi elektrik masrafı ödeyerek , aşırı düşük bir  masrafla ısıtabilirsiniz.En azından teorik olarak böyle bir şeyin yapılabileceğini bilebilirsiniz.

  Yakında bende Nano' tank kurcağım gibi  görünüyor. Birde çamur zıpzıpı bulabilirsem  ne filitreyle uğraşırım ,ne temizlikle, nede havayla su değişimiyle, yok nitrat zıplamışmış yok ph yükselmişmiş , elimi süremem , hatta yem bile vermem . su bile koymam. mutfağa kadar zıplayıp kendi arasın bulsun  ne varsa , yok öyle beleşe hazır yem. Olmadı sinek böcek , kısmetinde ne varsa , tetikte olsun yakalasın deyyüs. bana ne yaw balığın  derdinden , ben kendime bakarım. en masrafsız, en dertsiz tasasız , Sıfır sorunlu akvaryum böyle kurulur beyler. . ohhh  keyfe bak.

 En demokratik bir balık besleme biçimi budur : Balığın kendi kendisini idare etmesi.bana güvenmesin. Birde bunlamı uğracağım. Yok öyle hikaye...
cömert-istanbul2013-01-23 01:39:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Orhan ÖNALÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 572
Orhan ÖNALÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 23:08
Estagfurullah Cömert Bey.Küçümsemek ne mümkün.Siz isim koymadığınız ve de ismini yavruluk olarak bildiğimiz için öyle söyledim.Küçümseme söz konusu bile olamaz.Kendi adıma akvaryumlarım çok masraflı kuruluyor benim.Kaliteli olması tercihimdir, hep öyle yaparım ve de neren baksanız 15 yıl içinde acayip para harcamışımdır ve de tek kuruş bir kazancım olmamıştır.(Malesef) Ayrıca da nano bana göre değil. Benim zevkim su değiştireceğim,yemleme yapacağım, ph,ısı,nitrat,iletkenlik kontol edeceğim değilse zevk alamam o işten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2013 02:02
 Yazı benim kriterlerime göre oldukça kısa  olacaktır. Şaşırmayın.

 Bende öyle diyordum da  nano tankları yakında bizzat  görünce fikirlerim değişiverdi birden.Kıyıya köşeye araya bir yerlere bir tane sıkıştırmak lazım.

Beyler üyeliğimin iptalini talep ettim. Kendinize iyi bakın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir