Otamatik Su Değişimi


NuadaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 20:14
Arkadaşlar youtubede gezinirken şöyle bir videoya denk geldim. Sistem gayet güzel hazırlanmış fakat ben su akışının nasıl kesilip nasıl verildiğini tam anlayamadım. Ne gib ekipmanlar kullanılmış acaba ? Size sormak istedim.. 

Benim de aklıma şöyle bir fikir geldi. Akvaryumdan suyu boşaltmak için sumpa 2. kafa motoru koyup bunun çıkışını gidere vermek ve bu kafa motorunu timera bağlamak. Haftada 1 defa 5dk çalışacak şekilde ayarlanacak. Misal....   Boşalan suyun yerine de su tanklarında olan top şeklinde bir ekipman var su eksilince suyun akmasını sağlayan, akvaryuma da ondan yerleştirip eksilen suyu tamamlama gibi..  Bence bu şekilde kendi kendine %20 değişimi otomatik gerçekleşir gibi.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=FwDmMq-dbwk[/VID]




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

galubelaliÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2011
İl: Erzurum
Mesaj: 10
galubelaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 16:34
Arkadaşım senin dediğin şu top şeklindeki ekipman acaba şamandıra sistemidir.Kafandaki proje mümkün bence mantıklıda videoda suyun akışını elektrik kumanda devrelerinde kullanılan zaman rölesi ve kontaktör yardımıyla sağlanılmış hemen hemen senin projen gibi :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teknoartÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 708
teknoartÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 10:52
Videoda suyun akvaryumdan boşaltılması iç filtre yardımıyla olmuş ve zaman ayarlı iç filtrenin debisine göre birkez ayarlanmış zaten belirli bir seviyeye gelince iç filtre su basmıyor o yüzden güvenli, eksilen suyun tamamlanmasında ise güvenlik için yani taşmayı engellemek için ayrıca bir sensör kullanılmış, tamamlama işlemi zaman ayarlı başlıyor ve su doluyor tahminimce oda bir sürelidir ancak ekstra güvenlik önlemi olarak sensör su dolumu tamamlanınca suyun dolumunu otomatik kesiyor. 

Sump sistemine nasıl uygulanır bilmiyorum ama adamın sistemi çok güzel hoşuma gitti benim şahsen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir