Ölüm kabinda misafir kaplumbagalar..


Artemis80Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 110
Artemis80Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2009 19:02

Arkadaslar Merhaba,

 
suan elimde iki tane yavru su kaplumbagasi var. Dün arkadasim verdi, kendisi bayram için burda olmadigindan, ben bakacagim ikisinede. Yalniz her ikiside ölüm fanusunda. Ne isiticilari var, ne de isitma lambalari. Zaten karalari dogru düzgün yok, fanuslardaki kara kismini bilirsiniz. Bende kendi fanusuma koydum ikisinide, daha büyük benim fanusum. Ayrica bir de derece koydum içine. Ancak sulari 24 derece. Hayvanlarin istahi da yok denilecek kadar az, biri yiyiyor gerçi ama digeri dokunmuyor mamalara.
 
Bende dün sularini isitmak için, kaloriferin üzerine koydum, bu seferde isi 29lara çikti, bende indirip, kaloriferin yakinina koydum, 28de sabit durdu. Yatarkende üzerine bir örtü örtüp, çok ufak bir kismini aralik biraktim. Ancak sabah kalktigimda, su isisi yine 24lere düsmüstü. Suan kaloriferin yaninda duruyor ama sularini isitmak için birsey yapmayacagim. Su isilari sabit olmadigi zaman bu hayvanlar çabuk hastalanirlar degil mi? Simdi korktum açikcasi. Ama böylede içim ciz ediyor, benimkilerin yanina koymayi düsündüm. Ancak Tello daha yeni atlatti hastaligi ve sularini falan degistirmedim. Akciger enfeksiyonu için doktorum mutlaka ayirin kaplumbagalari demisti, onun için bunlari akvaryuma koymayi istemiyorum. Ayrica Windi biraz edepsiz, bunlara saldirabilir diye düsünüyorum.
 
4-5 gün sonra gelip alacak arkadasim kaplumbagalarini. Umarim benim elimdeyken hastalanmazlar... Sularini isitmak için, ayrica belli bir isida tutabilmek için sizce ne yapabilirim? 24 derece çok mu düsük yavru kaplumbagalar için?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2009 20:04
26 derece olması iyi olurdu. Fakat şu an yapılabilecek bir şey yok onlara bakabileceğiniz en sıcak yerde bakmaktan başka. Et verebilirsiniz yem yemiyorlarsa. O kapta sularını sıcak tutmak için 10 wattlık ısıtıcılardan edinin diyeceğim ama sizin değil kaplumbağalar. Arkadaşınızı bu konuda bilinçlendirirseniz en doğru işi yapmış olursunuz. Kapta hiçbir canlı beslenmemeli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Artemis80Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 110
Artemis80Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2009 23:53
Size sonuna kadar katiliyorum Kaan Bey, gerçekten hiçbir canli beslenmemeli.. kendiside zaten akvaryum almaya karar vermis durumda, insallah en kisa zamanda o da alir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Artemis80Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 110
Artemis80Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2009 23:25
Arkadaşlar Merhaba,
 
ölüm fanusundaki iki kaplumbağa sürekli uyuyorlar ve mama yemiyorlar doğru düzgün, karides hariç. Onu da bir tanesi zor yiyor. Kaloriferin yanında olduklarından su ısıları 24-27 arası değişiyor ama sabit durmuyor su ısısı. Benim kaplumbağalarımın suyunu henüz değiştirmedim, sadece birazdan suyun yarısını alıp temiz su ekleyeceğim. Biliyorsunuz, Tello daha yeni akciğer enfeksiyonu atlattı. Bugün doktoruyla da görüştüm telden, o da Baytril ilacına 3 kerelik daha devam edin dedi. 3 günde bir vereceğim yani.
 
Şimdi sorum şu; sizce misafir yavru kaplumbağaları benimkilerin yanına koyabilirmiyim? Benimkileri ilk aldığımda da onlar yine bendeydi ve 4'ü bir arada kalmışlardı, sorunsuz. Ancak şimdi beni tedirgin eden misafir kaplumbağalara hastalığın bulaşması. Yada onlarda bir sorun varsa, benimkilere tekrar bulaşması. Bulaşabilir mi sizce?
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir