Oliver Knott Nature Soil, Dennerle Scapers Soil


Umut ASLANTAŞÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 110
Umut ASLANTAŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2016 02:23
Merhabalar,
Hobiye tekrar dönüyorum. Bu sefer tabanımı sağlam kurmak istiyorum. Taban bitkileri yetiştireceğim. Nano bir system kuracağım. Hagen Manado vs den farklı bir taban kurmak istiyorum. Ada ürünleri çok çok pahalı olduğu için o konuya hiç girmeyeceğim.

- Ada Powder type Amazonia altına Powder Sand tavsiye ediliyor 9lt + 2lt powersand olarak toplamda 400ü geçiyor..
- JBL PROSCAPER Plant Soil serisi alırsak sitesinde altına Volcano mineral substrat ve Volcano Powder tavsiye ediyor ve 9Lt Plant Soil + 3Lt Volcano Mineral Substrat + 250gr Volcano Powder 300ü geçiyor.
- Oliver Knott Natures Soil Black Fine 10 litresi 160 civarı ancak altına bir öneri göremedim kendisi yeter deniyor genelde. Taban bitkileri için cuba monte carlo gibi tek başına yeterli midir? Altına birşeyler gerekir mi? Gerekirse ne almak gerekir? Tavsiyelerinize ihtiyacım var...
- Yine Dennerle Scapers Soil 8LT 130 civarına alınabiliyor ve yine toprağın altına substrat olarak bir tavsiye göremedim. Yine buda tek başına yetiyormu? Yetmez derseniz ne kullanmak gerekir.

JBL Proscaper'ın yukarıdaki serisi, Oliver Knott e Dennerle arasından sizce hangisini seçmeliyim nano taban bitkili akvaryum için. Tecrübe etmiş olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Teşekkürler.
(Oliver knott'a yeşeriyorum bu arada)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2016 02:49
Sahsen soyliyeyim. Ben jbl volcano mineral ve volcano mineral powder uzerine hagen kullaniyorum. Bitki olarak HC ve HM var. Bundan oncede sadece hagen uzerinde rotala macrandra, bir kac althernanthera turu, repens, umbrosum, glosso, cuba, micra baktim. Bi olcum kriterimiz olmadigindan benim anlayabildigim tek farki bitkilerin hizli koklenip gelismesi. Sadece hagen kullandigim tankim ile su anki tankimdaki aydinlatma dahil tum sartlar ayniydi. Bitkilerin koklenmesi 15 gun kadar surebiliyordu fakat bu sekilde 15 gunde yayilmaya basladi. Olcum kriterimidir, hic bir testle deneyle desteklenmiyor ama gozlemim bu sekilde baska olcebilcegimiz bi kriterde yok. Diger tankimdada kullanacagim az bi miktar halen mevcut bu ikiliden. Fakat durum aktif olmayan tum zemin kurulumlari icin ayni olsa gerek. Pek bi olcum kriterimiz yok ve sonuclar sadece memnunum demek yada dememekten geciyor.

ADA urunlerini hic kullanmadim fakat cok arastirdim kullanmak istedigim icin. Anladigim kadariyla amonyak iceriyor ve bu yuzden cok sik su degisimleri sart. Zaten kurulum asamasinda zeminde bakteri kulturunun kullanilmasinin onemide bu olsa gerek. Yoksa o amonyak basa ciddi bela. Forumdada tahmin ediyorum ki bu yuzden bir cok ada kurulumu yapip patlayan var. 2 gunde bir %50 su degisimi tankin boyutuna gore yorucu olabilir. Ulkemizdeki fiyatlarina denecek laf yok.

Teşekkür Edenler: [T]152209,Umut ASLANTAŞ[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut ASLANTAŞÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 110
Umut ASLANTAŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2016 18:23
Teşekkür ederim cevabınız için. Ada'ya yanaşamıyorum. Hem nano kuracağım, ona ragmen ADa ile 400 üzeri rakamlar çıkıyor ki, onun yerine 150ye oliver alıp üzerine CO2 set tamamlayabilirim.
Peki sizce taban için HC gibi... Oliver Knott Nature Soil altına güçlendirme istermi volcano powder ve mineral gibi yoksa gerçektende tek başına yeterlimi başarılı bir taban için... Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2016 19:27
Cok tecrubeli degilim bu konuda, kesin bilgi vermek/almak pek kolay degil. Cunku hersey bi gozlem sonucu ortaya cikiyor ne bi test var ne sabit degerler. O yuzden kimisi bildigimiz saksi torfu kullaniyor zeminde, kimisi zeolit koyuyor kedi kumu koyuyor, kimisi taban saglam olsun deyip 20 kat taban kuruyor.

ADA soil gibi aktif topraklari es gecerek soyluyorum. Bu topraklar besin bakimindan zengin icerige sahip. Digerlerinden basarili olmalarida bu, dez avantajlarindan cok avantaja sahipler. Yetistirdigimiz bitkilerin besin icin ilk tercihi her zaman kökleridir. Köklerinden yeterli besini alamadiginda sudan almaya calisir. ADA zengin icerigiyle tum bu gereksinimleri uzun sure karsilayabiliyor. Bir yerde vardi icerigindeki maddeler aklima gelirde bulursam eklerim, denk gelmistim.

JBL Volcano Mineral icin birsey diyemiyecegim ama powder iceriginde makro besinleride icerdigini soyluyor. Ben 28. gunde cubalari N eksikliginden kaybediyordum. Sirf tropica programina uyayim 40 kusur gun bekliyeyim diyede eklemedim artik baktim olmayacak programdan vaz gecip sivi gubrelemeye gectim. Guvenmistik halbuki... Icerdigi makro besinler burda benim pek bi isimi gormedi acikcasi. Bilmiyorum belkide yeterli gelmedi. Basta demek istedigim bu, sabit girdilerle deneyip test ile destekleyemedigimiz icin soylediklerimiz sadece gozlemden ibaret.

Teşekkür Edenler: [T]152209,Umut ASLANTAŞ[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leventcckÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
İl: Antalya
Mesaj: 126
leventcckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2016 21:14

[EDIT]leventcck,2016-10-26 21:23:42[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir