Oksijen & Ozon Jeneratörü (tamamen Yerli)


BozkurtGokturkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 187
BozkurtGokturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2018 22:28
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=HoXUBAsSxyQ[/VID]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Elr-sWP8o-o[/VID]

Oksijen & Ozon Jeneratörü (Twinsitar) tameman yerli seri üretime başladık.

[K][B]Ürünün etkili olduğu patojenler: [/B][/K]
Staphylococcus Aureus Aeromanas Hyrophila

Twinstar nano, bir aylık bir kullanımda, tanktaki Staphylococcus Aureus patojenini %71, Aeromanas Hyrophila patojenini ise %100 oranında yok etmektedir. Bu patojenlerin azalması ise sadece yosun oluşumunu azaltmakla kalmayıp, balık ve karides gibi canlıların sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir.

[K][B]Bizim yanlışlıkla odaklandığımız yosun sorununa gelince; [/B][/K]
[B]Bu patojenler tüm yosun çeşitleri üzerinde etkili değildir.[/B]

[K][B]Etkili Olduğu Yosun Çeşitleri: [/B][/K]
Hair/Thread Algea (Saç yosunu)
Brown Algea (Kahverengi Yosun)
Blue Algea (Mavi Yosun)
Fuzz Algea (Tüy Yosun)
Green Dust Algea (Yeşil Toz Yosun)
Green Spot (Nokta Yosun)

[K][B]Etkisiz Olduğu Yosun Çeşitleri:[/B][/K]
Green Water (Eugmeana – Yeşil su sorunu)
Black Brush/Beard (Siyah Sakal Yosunu)

[B]Bu sebeple; ürünü etkisiz olduğu yosun cinslerini gidermek amacıyla kullanıp ürünü kötüleyen ve hiç bir işe yaramadığını söyleyen kullanıcı yorumlarını forumlarda görmeniz muhtemeldir. Ayrıca bahsettiğimiz gibi ürün direkt değil dolaylı olarak yosunlar üzerine etkilidir. Bildiğimiz gibi yosunlar sporlar ile üremektedir. [/B]

• Tankınızda yosun sporlarının üremesi için yeterli koşullar varsa,
• Filtrenizde yosun sporları birikmişse ve sürekli ürüyorlarsa,
• Fazla yemleme yapıyorsanız,
• Işıklandırmanız ve / veya foto periyodunuz yanlışsa,
• Filtrasyonunuz tankınıza uygun değilse,
• Fazla gübreleme yapıyorsanız,
• Suyunuz henüz oturmamışsa,
• Nitrit ve nitrat patlamaları yaşıyorsanız

[B]Muhtemelen tankınızda bu ürünün yok edebileceğinden fazla yosun oluşuyordur ve Oksi & Ozon Jeneratör sizin için hiçbir işe yaramayacaktır. [/B]

[K][B]Ürünün Avantajları: [/B][/K]
* Suyu elektroliz ederek, -oh iyonları sayesinde sudaki çepersiz bakterilerin yok edilmesi hedef alınıyor. Bakterilerin neredeyse tamamı çepersiz (hücre duvarsız) olduğu için yaklaşım oldukça etkili.
* Elektroliz sayesinde ortaya çıkan H² ve O² suda çözünmeleri durumunda H² suyu asidik (pH düşük) O2 de suyu bazik (pH yüksek) duruma getirir. 1 birim O²'ye karşılık 2 birim H² çıkacağı için bir miktar pH düşüşü gözlemleyebilirsiniz.
* Elektroliz edilen suyun iletkenlik (TDS) değeri de düşeceği için, saflığı artacak. Düşük TDS değeri yosun ve suda uçuşan partiküllerin yok olması demek. Bu sayede daha temiz bir suya sahip olacaksınız.
* Su yüzeyinde yağlanma dediğimiz bakteriyel jel de yok olacak. Tertemiz bir su yüzeyine sahip olacaksınız
* Cihaz hidroliz yaparken O², H² ve O³ çıkarıyor, O³ ise alglerin sporlarını direkt olarak yok ediyor. Cihazı çalıştırdıktan sonra işe yaramaması teknik ve bilimsel olarak imkânsızdır! Mantığı ve çalışma prensibi ortada!..

[K][B]Oksi & Ozon Jeneratör neden kullanılmalıdır? [/B][/K]
• Akvaryumlarınızın çok üst düzey seviyede oksijenlenmesini sağlar.
• Su kalitesini artırıp biyolojik filtrasyonun da üst seviyelere ulaşmasını sağlar.
• Balıklarınızın mukozalarını güçlendirip cilt hastalıklarına ve dış parazitlerle mücadele etmesini sağlar. Mukoza zarına biyolojik koruma sağlar.
• Balıklarınızın iskelet ve kas yapısını güçlendirir.
• İç ve dış parazitlerden kurtulmalarını sağlar.
• Yedikleri yemlerin çok kısa sürede vücut sistemine geçmesini ve bağırsak hastalıklarından korunmalarını sağladığı gibi vücut gelişimlerinde de gözle görülür farklar ortaya çıkmasını sağlar.
• Çok üst düzey bir dezenfektan ve sterilizatördür. Bu alanda benzeri ve rakibi yoktur. UV filtrelerden daha üst düzeyde sterilize sağlar. Hiçbir aktif karbonun ulaşamayacağı seviyede kimyasal filtrasyon sağlar.
• Üst düzey oksijenlenmenin getirdiği etkilerden biri de balıklarınızın genel sağlıklarında dikkat çekici gelişmedir
• Yumurtaların mantarlaşmasını önleyip sağlıklı gelişmelerini sağlar. Mantarlaşmayı önlemek için kullanılan metilen mavisi gibi kimyasalların gerekliliğini ortadan kaldırır.
• Yavru gelişimi ve boylanmasını hızlandırır.
• Akvaryumda kullanılan metilen mavisi gibi herhangi bir kimyasal veya dezenfektanın etkilerini tamamen ortadan kaldırıp akvaryum suyundan derhal tahliyesini sağlar.
• Nitrit ve Nitrat’ı oksitleyerek ortamdan uzaklaştırır ve bu esnada tekrar oksijene dönüşür.
• Akvaryum suyuna sağladığı kaliteli ve yüksek düzeyli oksijen sayesinde, oksijenli ortamda aerobik bakteri popülasyonunun da gelişmesine ve çoğalmasına katkıda bulunur.
• Akvaryum suyu çok üst düzey seviyelerde oksijenleneceği için elektrik kesintilerinde de balıklarınızın daha rahat olmasını, suyun daha uzun süre ve kaliteli oksijen barındırmasını sağlar.
• Mineraller ve eser elementlerin etkilerini artırarak, balıklarınızın renklerinin canlanmasını sağlar.
• Çeşitli sebeplerden suda meydana gelen renklenmeler ve kokuları giderir.
• Genelde yetersiz filtrasyon ve fazla yemleme gibi sebeplerden ortaya çıkan planarya gibi çeşitli parazitlerin ortaya çıkmasını engeller.

[B]Oksi & Ozon Jeneratör cihazı, çalışma prensibi olarak ozon gazı üretmektedir. Ozon, kimyasal anlamda 2 adet oksijenin, yani O2’nin üç atomlu hali, yani O3’tür. O halde ozon yapısal olarak O2’ye bir oksijen atomu daha bağlanarak oluşan allotropik bir doğal elementtir. [/B]

Ozon, atmosferde şimşek çakmasını takiben doğal olarak da oluşur ve çevrede taze, kendine özgü, temiz bir koku oluşmasını sağlar.

Ozon gazı, özel jeneratörlerle, havanın oksijeninden yararlanılarak üretilebilir. Ancak dengesiz bir gaz olduğu için, oluşumunu izleyen 20-30 dakika içinde, oda sıcaklığında tekrar oksijene dönüşür. Bu nedenle ozonu üretip, depolamak olanaksızdır. Kullanım yerinde sürekli üretilmek zorundadır.

Ozon kendisinden beklenen işlevi gördükten sonra tekrar O2’ye dönüştüğü için doğal olarak hiçbir atık bırakmaz. Bu anlamda kesinlikle çevre dostu bir tekniktir. Ozon gazının en önemli etkisi, suyu veya havayı oksidasyon yoluyla sterilize etme özelliğidir.

Ozonun, patojen mikroorganizmalar üzerinde, piyasada bilinen klorin bazlı sterilizantlardan çok daha fazla etkin olduğu yapılan araştırmalarla kesin olarak kanıtlanmıştır. Bu etkinlik Oksijen Redoks Potansiyeli (ORP) olarak tanımlanan bir gerilim değeri (V veya mV) ile ölçülür. Yüksek Redoks Potansiyeli, yüksek oksidasyon gücü ya da daha etkili sterilizasyon demektir.

Patojen mikroorganizmalar ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen her türlü şehirsel, endüstriyel atıklar ve kimyasal elementler (arsenik vb. dâhil olmak üzere) ancak yüksek bir oksidasyon gücü ile temizlenebilir. Ozonun yüksek sterilizasyon özelliği pek çok patojen mikroorganizmaları daha fazla imha etme özelliğine işaret eder. Biyolojik Ölüm Eşiği olarak tanımlanan bu özellik, aynı doz uygulandığında ne kadar çok patojenin mikroorganizmanın imha edildiğini gösterir.

Ozon (O3) 3 oksijen atomundan meydana gelen bir gazdır. Bileşiği sabit olmadığı için çabucak oksijene (O2) dönüşür. Bu reaksiyon, oksijen ile tek “O” molekülünün ayrılmasına sebep olur. Dışarıda serbest kalan bu “O” molekülü yaşadığımız ortamda bulunan hava veya su içerisindeki bakteri, virüs, mantar, küf ve mikropları çok kısa sürede yok eder, demir, mangan, klor, nitrit vb. maddeleri de oksitleyerek ortamdan uzaklaştırır ve bu esnada tekrar oksijene dönüşür.

Doğal çevremizde var olan ozonu, genellikle, bizi atmosferdeki zararlı UV ışınlarından koruyan özelliği ile tanırız. Oysa ozon, bizi sadece UV ışınlarından korumakla kalmaz, diğer pek çok alanda yaşam kalitemizi yükseltir.
Ozon dünyadaki en güçlü dezenfektanlardan biri sayılmaktadır.

Doğada soluduğumuz oksijen, atmosferde yükseldiği zaman güneşten gelen ultraviyole ışınlara maruz kaldığında ozon gazına dönüşür. Havadan daha ağır bir gaz olmasından dolayı, ozon, yeryüzüne doğru alçalır. Gök gürültülü havalarda etrafımızda hissettiğimiz temizlik ve ferahlık kokusu aslında ozon gazıdır. Temiz (hijyenik)

Sadece doğru bir biçimde el yıkamak bile hastalıkları önlemede etkili bir yöntem olarak kabul edilir. Sabun ile el yıkamak tabii ki etkilidir fakat ozonlu su kadar etkili olamaz!

Ozonlu su ile yıkadığınız sebze ve meyveler, yüzeylerinde birikmiş olabilecek tüm tarımsal kimyasallardan temizlenir ve tazeliğini uzun süre korur. Mutfaklarda kullanılan tüm araç ve gereçlerin ozonlu su ile yıkanarak steril hale getirilmesi mümkündür. Eğer bulaşık yıkamada kullanılırsa hem kokuları yok eder hem de her türlü bakteri ve zararlı mikroorganizmaları ortadan kaldırır.

Ozon, hızlı ve yüksek oksidasyon gücüne sahip kokulu bir gazdır. Çok kuvvetli bir sterilizasyon gücüne sahip olmasının yanında oldukça da kısa bir yaşam döngüsüne sahiptir. Hızlı etki eder ve az miktarı yeterli olur. Genel olarak, 0.1 mg/lt ile 0.5 mg/lt arasındaki ozon dozajı 1-3 dakikalık temas süresi içerisinde çoğu patojen mikroorganizmayı tamamen yok etmektedir. Sadece bakterileri değil aynı zamanda noro virüsleri, sporları, mantarı ve pek çok diğer bulaşanı oksidasyon yolu ile yok edebilme gücü vardır.

Ozon gazı sterilizasyon özelliğinin yanında, suda bulunan demir, mangan ve ağır metalleri ayrıştırıp çökertmesiyle de bilinir. Güçlü Ozonun, mikropları (Patojenler) öldürme gücü Klorlu ağartmadan 3000 kat daha hızlıdır. Ayrıca ozonun oksidatif özelliği florinden 8 kez daha fazla ve klordan 10 kez daha güçlüdür. Bu güç, bakteri, virüs gibi mikroorganizmaların yok edilmesinde (dezenfeksiyon), koku gidermede, beyazlatmada ve zararlı maddelerin yok edilmesinde ozona çok özel avantajlar katmaktadır.

İçine ozon katılmış Ozonlu su, zararlı mikropları öldürmek amacıyla yüzey temizliğinde ve içme suyunu arındırmada kullanılabilir. Klordan arta kalan zararlı etkilerin hiç birine sahip değildir. Bakterileri öldürmede, zirai ilaçlar ve çevreyi kirleten maddeler gibi zararlı kimyasalları etkisizleştirmede etkili bir yöntemdir.

Kontrolsüz miktarda üretilen ozon gazı uzun süreli solunmamalıdır fakat bu oran 0.04 ppm/Nm3 olduğunda, herkes tarafından hissedilse bile insanları rahatsız etmez. Kısa süre içinde ilk orijinal haline yani oksijene (O2) geri döner.

Klor bazlı ya da diğer maddelerin kullanıldığı dezenfektanların aksine, ozonlu su kendi kalıntısını bırakmaz çünkü her zaman oksijene dönüşür. Bu sebeple klor ve diğer günlük yıkamada kullanılan temizleme ürünlerinden farklı olarak ozon kullanımının ardından hiçbir katkı maddesi kalmaz. Bu hiçbir kimyasalın nehirlere akmayacağını garantiler ve ozonun doğamızın dengesi açısından ne kadar doğru bir seçim olduğunu kanıtlar.

Ozonlu suyun çiçek sulamada bile faydalı olduğu ve bitkinin ömrüne ve büyümesine katkıda bulunduğu gözlemlenmiştir.

Atmosferin üst katmanlarında UV ışınları, alt katmanlarında yıldırım çakması sonucu oluşan elektrik akımının oksijeni parçalaması ile oluşan ozon, havanın temizlenmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Ozon, gelişmiş ülkelerde gıda, tekstil, lojistik, sağlık sektörlerinde yaygın bir şekilde alternatifsiz dezenfektan olarak kullanılmaktadır.

Günümüzde, ozonun birçok faydasından yararlanmak amacıyla ozon üretim teknolojileri geliştirilmiştir. Sağlık ve iyileşme oksijensiz gerçekleşemez. İnsan gıdasız 1-2 ay, susuz 1-2 hafta fakat oksijen olmadan, ancak 5 dakika yaşayabilir. Oksijen en temel gereksinimimizdir. Birçok hastalık, ihtiyaç olan doku ve organlara yeniden yeterli oksijen sağlanmasıyla önlenebilir veya tamamen iyileştirilebilir.

Günümüzün dünyasında, sadece nefes almak, artık vücudumuza yeterli oksijeni sağlamıyor. Vücudumuz sürekli olarak, havamızdaki, suyumuzdaki ve yiyeceklerdeki toksinler tarafından kirletiliyor. Şehirlerimizdeki oksijen miktarı %21 in çok altında ve düşmeye devam ediyor. Sigara kullanımı, stres, hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme gibi durumlar da eklenince vücudumuzda toksinlerin birikimi ve oksijen eksikliği artar. Bu da kronik yorgunluğa, erken yaşlanmaya, hastalıklara ve kansere zemin hazırlar. Yeterli oksijenlenmeyi sağlamak için nefes almaktan daha fazla şey yapmak zorunda kalabiliriz. Ozon üretim teknolojileri, canlıların doku ve hücrelere ihtiyacı olan oksijeni en etkili şekilde sağlayan ve toksinleri yok eden bilinen en güçlü tedavidir.

[K][B]Nasıl Oluşur? [/B][/K]
İki atomlu normal atmosferik oksijenin (O2) çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir. Böylece bu iki çeşit molekülün yapıları birbirinden aşağıdaki gibi farklıdır:

O3, oda sıcaklığında renksiz, karakteristik kokusu olan bir gazdır. Yağmurlu, yıldırımlı, fırtınalı havalardan sonra, yüksek yerlerde veya deniz kıyısında hissedilir. Yüksek gerilim trafolarının, yüksek gerilim hatlarının, Televizyonların ve Fotokopi makinesi arkasında ozon kokusu hissedilebilir.

Ozon, güneşin ultraviyole ışınları ya da yıldırım esnasında havadan ayrışma ile doğada oluşmaktadır. Tabiat kendini negatif iyon, hidroksi radikali (plazma iyon) ve ozonla temizler. Yağmur esnasında yıldırımlarla oluşan doğal bir temizleyici olan OZON, emniyet bakımından kullanılan en güçlü oksitleyici, klor ve brom gibi geleneksel kimyasallara (bunların kalıntısı ve yan etkisi vardır!) nazaran yan etkisi olmayan alternatif su ve hava temizleyicisidir.

Ozon kesinlikle depolanamaz yerinde üretilir ve kullanılır. FDA (Food and Drug Administration) ve USDA (United States Department of Agriculture) tarafından onaylanmış ve gıda ile temas eden maddeler tebliğinde organik olarak sertifikalandırılmıştır. FDA gıda katkı maddeleri yönetmeliğini değiştirerek ozonun antimikrobiyal ajan olarak kullanımına izin vermiştir. Bu değişiklik federasyon tarafından 28 Haziran 2001 yılında yayınlanmış ve et, kümes hayvanları ve diğer gıda üretimlerinde ozonun gaz halde ve su ile birlikte güvenli ve etkili bir antimikrobiyal ajan olarak kullanılabileceği belirtilmiştir.

[K][B]Ozonun Genel Özellikleri:[/B][/K]
Aktif oksijen (Ozon O3), bilinen en etkili mikrop öldürücü ve koku gidericidir. Doğada güneşin UV ışınları veya yıldırımlar vasıtasıyla medyana gelir. Dünyanın etrafında koruyucu kalkan olarak mevcuttur ve öldürücü radyasyon etkisine karşı tüm canlıları korur. Üç oksijen atomundan oluşan bir kimyasal bileşiktir. İki atomlu normal atmosferik oksijenin (O2) çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir. Böylece bu iki çeşit molekülün yapıları birbirinden farklıdır. Ozon molekülü oksijen atomunun simetrik açılımıdır.

[K][B]Özellikleri: [/B][/K]
[B]Adı:[/B] Ozon, Triatomik oksijen, Aktif oksijen
[B]Molekül formülü:[/B] O3
[B]Bileşenleri:[/B] Oksijen Atomu
[B]Molekül ağırlığı:[/B] 48 Kaynama: -111,3 C°
[B]Renk: [/B]- 146 C açık mavi sıvı halde
[B]Renk:[/B] - 220 C koyu mavi kristal halde
[B]Renk: [/B]+ C° renksiz
[B]Koku: [/B]0,02 ppm den sonra keskin koku, Yarılanma ömrünü tamamladıktan sonra koku kalmaz.
[B]Sudaki çözünürlük:[/B] 0 C° derece: 0,64
[B]Yoğunluk:[/B] 2,144
[B]Yanıcılık:[/B] Yanıcı değil. Ancak Yanma olayını kuvvetle destekler.
[B]Yangın ve Patlama riski:[/B] Ozon kararsız bir gazdır ve normal koşullarda oksijene ayrışır. Ancak demir, bakır, krom gibi elementlerin bulunduğu bir ortamda yüksek sıcaklıkta patlayıcı olabilir.
[B]Maksimum müsaade edilir ortalama konsantrasyon:[/B] 0,240 mg/m3 havada.

[K][B]Ozonun Başlıca Kullanım Alanları: [/B][/K]
• Ortam havası temizleme
• Suların dezenfeksiyonunda
• Yüzme havuzlarında ozon
• Tat, renk, bulanıklık ve koku giderilmesinde
• Ağır metallerin uzaklaştırılmasında
• Bakteri ve virüslerin dezenfeksiyonunda
• Gıda depolamada ozon
• Tavukçulukta ozon kullanımı
• Marketlerde ve manavlarda ozon kullanımı
• Kırmızı et işleme tesislerinde ozon kullanımı
• Yemek fabrikalarında ozon kullanımı
• Soğuk hava depolarında ozon
• Konteyner dezenfeksiyonunda ozon kullanımı
• Seralarda ozon kullanımı
• Ozon gazının balık yetiştiriciliğinde kullanımı
• Hava ile bulaşan hastalıkların giderilmesinde
• Gıda endüstrisinde şişe ve yemek kaplarının dezenfeksiyonunda
• Soğuk hava depolarında • Veterinerlik ve hayvancılıkta enfeksiyon giderilmesinde
• Aflatoksin arındırılmasında
• Gıda ve havada kükürt giderilmesinde
• Klima sistemlerinde
• İnsan kanında bulunan virüslerin giderilmesinde
• Zayıflamada
• Cilt hastalıklarında
• Virüslerin sebep olduğu hastalıklarda
• Dolaşım bozukluklarında
• Kronik yorgunlukta
• Akne, sedef dirençli mantar gibi cilt hastalıklarında
• Migren ve multipl skleroz gibi nörolojik hastalıklarda
• Zor iyileşen enfekte yaralarda
• Hastane, hava alanı, otel, hamam gibi klimalı sistemi olan yerlerde
• Havalandırma, boyler, soğutma kuleleri, nemlendirme sistemlerinde ve ölümle sonuçlanan LEJYONER hastalığının yok edilmesinde vb.

[K][B]Akvaryum Balıkları Üretiminde Ozon Gazı Kullanımı: [/B][/K]
Ozon gazı, balık yetiştiriciliğinde su kalitesini yükselten, hızlı büyüme ve gelişme sağlayan, mortalite oranını düşüren, balıklar için zararlı organik maddeleri yok eden, suyun dezenfeksiyonunu ve oksijen bakımından zenginleşmesini sağlayan son derece güvenilir bir gazdır.

Ozon uygulaması, sudaki total organik karbon (Total Organic Carbon, TOC) oranını %15'lere kadar çekebilmekte, sudaki nitrit düzeyi ile suyun bulanıklığını azaltmakta ve sudaki katı maddelerin oksidasyonunu sağlayarak uzaklaştırmaktadır. Artan ozon dozuna bağlı olarak sudaki kimyasal oksijen tüketimi (Chemical Oxygen Demand, COD) ile total organik karbon (Total Organic Carbon, TOC) oranları ve renk değişimi (berraklık) oranları oldukça verimlidir.

Balık yetiştiriciliğinde uygulanacak ozon dozu, ortamdaki balık sayısı, balık büyüklüğü, suyun miktarı, suyun tatlılık-tuzluluk oranı, pH ve sıcaklık gibi faktörlere bağlıdır.

[B]Yumurtaların Dezenfeksiyonu:[/B] 0.5-3 dk süreyle 0.2-1 mg/l
[B]Balık Patojenleri: [/B]3 dk süreyle 0.2-1 mg/l
[B]Balık Havuzları:[/B] En fazla 15 dakikalık uygulama için 0.3 ppm
[B]Alet ve Ekipmanların Dezenfeksiyonu:[/B] 30-60 dk süreyle 0.5-1 mg/l
[B]Balık Havuzları:[/B] Günde en fazla 5 saatlik uygulama için 0.1ppm
[B]Balık havuzları: [/B]Günde en fazla 8 saatlik uygulama için 0.067 ppm

[K][B]Ozon Gazının Balıklar Üzerindeki Yararlı Etkileri: [/B][/K]
Balık dışkısı suda amonyak kaynağı olarak önemli rol oynar. Suda 1mg/l konsantrasyonundaki amonyak, balıklar için öldürücü dozda toksiktir ve 0.02 mg/l gibi düşük konsantrasyonlarda bile solungaçları tahrip etmesi ve gelişmeyi yavaşlatması gibi olumsuz etkileri vardır. Yetiştiricilikte, sudaki amonyak, amonyum, nitrit ve nitrat değerlerinin sırasıyla 0,02 mg/lt, 1,0 mg/lt, 0,2 mg/lt ve 10mg/lt'ye kadar olması gerekmektedir. Sudaki azot döngüsü, amonyum (NH4+), amonyak (NH3+), nitrit (NO2-), nitrat (NO3-) şeklinde gerçekleşmektedir. Nitrit balıklar için toksik olmasına rağmen nitrat zehirsizdir. Ozon gazı, nitriti nitrata okside eder. Böylece bir bakıma nitrobakterlerin görevini üstlenerek balıklar için toksik olan sudaki nitrit konsantrasyonunu düşürür.

Otte ve arkadaşları (1979), balık yetiştiriciliğinde ozon uygulamalarının başarılı bir şekilde kullanılabildiğini, ozon uygulaması sonucunda balıklardaki ortalama büyüme oranının %30 olduğunu ve sudaki nitrit (NO2-) ile amonyum (NH4+) konsantrasyonlarının düştüğünü belirtmişlerdir.

Aynı araştırıcılar 1 yıl süreyle yaptıkları çalışma sonucunda başlangıçta 1/23 olan balık/su oranının (1 litre suya 43,5 gr balık) ozon uygulaması sonucunda 1/46 (1 litre suya 217g balık) olarak arttığını belirlemişlerdir. Oksi & Ozon Jeneratörü kullananların, bazı durumlarda "ilk kullanımda bende öyle yoğun bir gaz çıkışı olmadı" diyebilirler. Bunun ana sebebi, kullandıkları suyun iletkenliğinin düşük olmasından kaynaklıdır. Ya da kullanılan gerilim kaynağının en az 5 amperlik güçten daha düşük olmasındandır.

Beğenenler: [T]203231,sirholy[/T][T]99715,ahmet.yildiz[/T][T]219493,falemdar[/T]
Teşekkür Edenler: [T]127273,sinanistanbul[/T]
+1: [T]203231,sirholy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerdariekremÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14031,2[/B]
Kayıt: 23/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 691
SerdariekremÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2018 23:02
Fiyat nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BozkurtGokturkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 187
BozkurtGokturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2018 23:50
[QUOTE=Serdariekrem]Fiyat nedir?[/QUOTE]

Şu an cihazımızın ölçüm ve testleri yapılıyor.
Anlık orp değerleri,
% olarak çözünmüş o3 değeri,
Hangi hacimi ne kadar sürede hangi değere çıkarıyor,
İletkenliğe, alkalinite, kh,gh,ph vs tüm su kimyasına etkisi,
Artık brom bromin bromat değerleri,
hangi hacimde o3 ürettiği vs. vs.

Ölçümler tamamlanıp değerler rapor haline getirildikten sonra maliyetler ve kullanım ömrüne göre fiyat belirlenip, kullanım kılavuzu ile birlikte satışa çıkacak inşallah.

Beğenenler: [T]204792,hasanumut[/T][T]203055,mehmetkkten[/T][T]184035,Hsynn[/T]
Teşekkür Edenler: [T]127273,sinanistanbul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanistanbulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1793
sinanistanbulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2018 01:53
Teşekkürler, tamamlanıp satışa sunulmasını beklemedeyim [:iyi:]



Beğenenler: [T]189456,BozkurtGokturk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BozkurtGokturkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 187
BozkurtGokturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2018 23:11
[QUOTE=sinanistanbul]Teşekkürler, tamamlanıp satışa sunulmasını beklemedeyim [:iyi:] [/QUOTE]

[B]Satışa sunduğumuzda konu güncellenecektir. Ayrıca satış ilanları açılacaktır. Mutlaka bilgilendirileceksiniz. İlginiz için teşekkürler.[/B]

Beğenenler: [T]133861,yavuzsezgin[/T][T]203055,mehmetkkten[/T]
Teşekkür Edenler: [T]127273,sinanistanbul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

azizbarisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/07/2008
İl: Izmir
Mesaj: 254
azizbarisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2018 03:33
Tahmini ne zaman satışa çıkar acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eryanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2015
İl: Ankara
Mesaj: 190
eryanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2018 04:06
Hâlihazır twinstar/c.doctor kullanıcılarını düşünüp bu cihazlarla uyumlu reaktör yaparsanız süper olur. Uyumludan kastım kablo girişi. [:iyi:]




Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BozkurtGokturkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 187
BozkurtGokturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2018 00:36
[QUOTE=azizbaris]Tahmini ne zaman satışa çıkar acaba?[/QUOTE]
[B]1 ay gibi bir süre içerisinde satışa sunabileceğimizi düşünüyorum. Şu an Antalya Akvaryum ve İstanbul Akvaryum yetkilileri tarafından çok fazla detaylı ölçümler ve testlerden geçiyor cihazımız. Amacımız, kendi cihazımızı satışa sunduğumuzda orjinal cihaz alırken cihazla ilgili verilmeyen bilgilerin tamamını ve kullanım kullanım kılavuzunu yetkili ellerden çıkmış bir teknik rapor halinde kullanıcılara sunabilmek. Yapılan ölçümler ve testlerin bir kısmından yukarıda bahsettim.
Bu nedenle anlayışınıza sığınıyorum.
Orjinal Twinstar cihazından çok daha ucuz olmasına rağmen çok daha dayanıklı, uzun ömürlü ve orjinalinden çok daha fazla özelliklere sahip bir ürünle ülkemizi ve kullanıcıları buluşturacağız inşallah. Ve emin olabilirsiniz sözümüzün arkasında olacağız her zaman!..[/B]

[QUOTE=eryan]Hâlihazır twinstar/c.doctor kullanıcılarını düşünüp bu cihazlarla uyumlu reaktör yaparsanız süper olur. Uyumludan kastım kablo girişi. [:iyi:][/QUOTE]
[B]Tam olarak anlaşılmadı. Biraz daha detay verirseniz, fotoğraf ya da video ile açıklarsanız bahsettiğiniz şekilde de ürün geliştirebiliriz.[/B]

Beğenenler: [T]53960,azizbaris[/T]
Teşekkür Edenler: [T]53960,azizbaris[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasarcannnÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2018
İl: Izmir
Mesaj: 625
yasarcannnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2018 01:12
Tahmini bir yada kesin bir fiyat belirlediniz mi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eryanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2015
İl: Ankara
Mesaj: 190
eryanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2018 05:35
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180090/170520180520551.jpg[/IMG]

Soldaki beyin sağdaki reaktör ya hocam işte. Reaktörün güç kablosunun ucu bu markalarla uyumlu olursa diyorum çok şukela olur diyorum. 2.5x0.8mm yani.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BozkurtGokturkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 187
BozkurtGokturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2018 10:14
[QUOTE=eryan][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180090/170520180520551.jpg[/IMG]

Soldaki beyin sağdaki reaktör ya hocam işte. Reaktörün güç kablosunun ucu bu markalarla uyumlu olursa diyorum çok şukela olur diyorum. 2.5x0.8mm yani.[Z/QUOTE]

[B]Yağtığımız test ve ölçümlerde orjinal cihazda kullanılan akım seviyesinin çok düşük olduğunu gördük. Beyin dediğiniz şey aslında zamanlayıcı bir mikrochip devresi. Biz akım gücünü yükselttiğimiz için beyin dediğiniz mikrochip devresini de şimdilik kullanmayı planlamıyoruz. Onun yerine şebeke geriliminin önüne bir mekanik veya dijital zamanlayıcı saat ile çok daha kolay ve pratik kullanılacağını düşünüyoruz. Amaçlardan biri de hem maliyeti düşürüp hem kaliteyi artırmak olduğundan, daha alınabilir seviyelerde tutmak için şimdilik bu şekilde daha elverişli olacağını düşünüyoruz. Fakat ar-ge çalışmalarımız sürüyor. Ürünü geliştirmeye devam ediyoruz.
Bu arada istediğiniz yalnızca reaktör ünitesi ise sizin istediğiniz şekilde üretebiliriz.[/B]

[/QUOTE][QUOTE=yasarcannn]Tahmini bir yada kesin bir fiyat belirlediniz mi[/QUOTE]

[B]Hocam şimdilik rakam vermek doğru olmaz. Ancak güney kore yapımı orjinal ürünün Tayland'dan alış fiyatının 170 dolardan başladığını, kargosu falan derken ortalama 200 dolara mâl olduğunu düşünürsek, inanın bizim ürünümüz çok makul ve ulaşılabilir seviyede bir fiyata sahip olacak.[/B]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasarcannnÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2018
İl: Izmir
Mesaj: 625
yasarcannnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2018 10:34
İthal ürünlere göre ucuz olacağı doğrudur yerli üretim sonuçta [EDIT]yasarcannn,2018-05-17 10:34:31[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BozkurtGokturkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 187
BozkurtGokturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2018 13:09
[QUOTE=yasarcannn]İthal ürünlere göre ucuz olacağı doğrudur yerli üretim sonuçta [/QUOTE]
[B]Yerli üretim deyip geçmeyin. Orjinal üründen fazlası var eksiği yok. Daha dayanıklı ve uzun ömürlü. Ayrıca orjinal üründe miliamper seviyesinde güç kaynağı kullanılıyor. Biz gücü yükseltmemize rağmen kartuş erime problemi yaşatmıyor. Daha başka özellikleri de mevcut.[/B][EDIT]BozkurtGokturk,2018-05-17 19:48:47[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasarcannnÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2018
İl: Izmir
Mesaj: 625
yasarcannnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2018 13:39
[QUOTE=BozkurtGokturk]
[B]Yerli üretim deyip geçmeyin. Orjinal üründen eksiği var fazlası yok. Daha dayanıklı ve uzun ömürlü. Ayrıca orjinal üründe miliamper seviyesinde güç kaynağı kullanılıyor. Biz gücü yükseltmemize rağmen kartuş erime problemi yaşatmıyor. Daha başka özellikleri de mevcut.[/B][/QUOTE]
Yerli üretim derken kötülemek manasında söylemedim sonuçta yerli üretim malzemeler daha ucuz olur diye düşünerek söyledim

Beğenenler: [T]204792,hasanumut[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir