Neon Tetra Akvaryumu


neontetra66Çevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2017
İl: Aydin
Mesaj: 1
neontetra66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2017 16:52
Her şeyden önce merhabalar, kısa süre önce akdığım filtre dekor kum dahil 30 litre alabilen akvaryumumu tetra akvaryumuna dönüştürmeye karar verdim az önce siteden hesaplama yaptım bana 10 tane 3 cm balık için 28 litre gerektiğini söyledi açıkçası pek doğru bulmadım ve siz tecrübelilere sormaya karar verdim sizce bu akvaryumda neon tetra bakılır mı bakılırsa kaç adet bakılır ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emokaan82Çevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2017
İl: Ankara
Mesaj: 211
emokaan82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2017 17:52
Merhaba,

30 lt de balık besleme imkanı sınırlı hocam, keşke biraz daha büyük bişeyle başlasaydınız. Olmuş artık büyütemem diyorsanız ve neon a heves ettiyseniz olabilir. Neon sürü balığıdır en az 5-6 tane olması tavsiye edilir. Ama aslında en az 40-50 lt olması gerekir. 30 lt de olmaz mı olur ama nekadar mutlu olur balık o tartışılır. Öncelikle imkanınız varsa büyütün biraz akvaryumunuzu.

Bununla devam edecekseniz maks 5-6 tane alın, fazlası balıklar için iyi olmaz bence. Kum dekor falan demissiniz, bitki yok gibi anlıyorum, neon bitkili ortam balığıdır normalde. Yine bitkisiz olmaz mı olur ama bitkili daha uygundur, saklanacak yerler olması lazım. Dekor derken boyalı ürünler yada yapay bitki gibi ürünler yoktur umarım, sağlıksız olur uzun vadede. Isıtıcı, filtre gibi malzelemelerinizin de olduğunu düşünüyorum.

[QUOTE=neontetra66]Her şeyden önce merhabalar, kısa süre önce akdığım filtre dekor kum dahil 30 litre alabilen akvaryumumu tetra akvaryumuna dönüştürmeye karar verdim az önce siteden hesaplama yaptım bana 10 tane 3 cm balık için 28 litre gerektiğini söyledi açıkçası pek doğru bulmadım ve siz tecrübelilere sormaya karar verdim sizce bu akvaryumda neon tetra bakılır mı bakılırsa kaç adet bakılır ? [/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir