Neden Tropheus?


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 10:34
Ticari olarak degerlenen her balık rabet görür ilanlardaki aktiflik marka olma yolundaki kıyasıya mücadeleler bunun en güzel örnegidir.

Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cyrelmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1415
cyrelmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2012 12:46
Bir tropheus bir resif balığından fazla para ediyorsa elbette besleyen çok olur.
 
Çok kısa zaman sonra onlarında yavruları 1 liraya satılır ülkemizde. O zaman bakalım hobiciler neye yönelecek...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deadamÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 268
deadamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2012 13:47
Arz teleple ilgili fiyat arz az talep çok tropheus deyince en az 20 tane alt tür var hepsi farklı formda yani duboisi yle başlayıp kasakalaweye geçinde tür değiştirmiş gibi oluyorsunuz az ürüyor. Üretmek emek istiyor, geç boylanıyor, kolay ölüyor. Ama su içinde kurlaşmaları kavgaları kovalamacaları ağzına yumurta alışı bitkileri tırtıklamaları aktif olmaları bölgeci olmaları iyi bakılınca canlı renkleri sevdiriyor. 

İşin ilginç yanı ben balık tutmayıda severim tatlı su amerikan levreği(kızıl kanat) oda gözüme çok hoş gözüküyor akvaryum büyük olsa onu bile yetiştirebilrim.:D

Hobinin sonu yok. Bu gün troph. yarın melek sonra lepistes sonra silbaştan :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baraccooÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 378
baraccooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2012 13:57
Neden herkes sahıne dogana bınmıyor buda onun gıbı bır kavrama donustu. onlarda arac bmwde arac 
ama ınsanoglunun doyumsuzluk arzsusu ve ucuz seylerı hayatından cıkartmak konusu baya yaygın hale gelıp maddı olculerıne bakarak ayagı sundurmeye basladık :)) 

10 yıl ıcerısınde malawi buyuk bir iştihamı kendı ulkemızde gozler onune sererken şimdi sadece yeni baslayanlara yol secenegı olarak gosterılıyor buda demek oluyorkı cabuk uruyorlar asırı nazık bır bunyeye sahıp degıl olduklarını gosterıyor

Gelecek 10 yıl bıze tropehus sevdasının nelerınden vazgececegımızı evımıze nelerımızı sokacagımızı aydınlatacak ama emın olunkı tropehuslarda zamanla arka plana atılacak 


Yavrulaması Malawı turlerı kadar basıt degıl zaman alıyor oda bunun tıcaretını yapmak ısteyen ınsanları ıştahlandırıyor  buda tıcarı olarak megıllendırmek oluyor sanırım :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkinÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 41
erkinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2012 12:11
Selamlar ben uzun zaman malawi besleyen biri olarak, anaçların yavruları yemesinden dolayı bu türe yöneldim. Zırt pırt yavrular ölmesin diye sağma işlemi yapmaktansa bu türler yavrularını yemediği için hiç bir sıkıntım olmadı. Kaldıkı hobici olarak malawileri yavrularını bile doğru düzgün satmadım hemen hemen hepsini hediye ettim arkadaşlarıma. Bunların yavrularıda en azından 5-10tl arası gidiyor yem paramız çıkıyor. Ama çoğu tropçular işi ticarete dökmüş. Yavrusuna 100 tl istenen balığı alan kişininde hobici olduğu şüpheli bence. Valla ben daha önce tropeus beslemediğim için oldukça pişmanım. Yavru yemeyen balık hayal gibiydi gerçek oldu :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2012 13:07
Selamlar,

Neden tropheus bunu daha öncede tartıştık ve sonuca bağladık sanıyordum 

Çünkü yurt dışından ithal edilen balıkların 1000 adette en az 200 adedi ölü olarak çıkıyor poşetlerden. Geliş fiyatları ciddi anlamda pahalı ve risk isteyen bir iş. Tanganyika gölü Türkiye gündemine tam olarak oturmuş durumda olduğu için türler yeni yeni girdiği için şu anda aşırı revaçta.

Gelen balık hemen üremiyor suya alışması, koloni olması ki 15 adet ve üstü olmalı benim görüşümce ayrıca 15 adet minimum rakamdır. Bu maddiyatı sağlamaksa kolay bir şey değil. Balık alındıktan sonra üremesi sorun oluyor, hastalıkları zaten ayrı dert, bloattan bıktığından dolayı balıklarını satan veya tropheusu bırakan çok kişi tanıyorum.

İnsanın kendisi ile yarışı diyebiliriz tropheus çünkü ben hiç tropheus öldürmedim diye gururlanan arkadaşlarımızda var aramızda. Düşünün artık bu türün zorluğunu.

Malawi türleri gibi durmadan üreme eğilimleri yok. Yer değiştirdiğin anda veya dekor değiştirdiğin anda sistemi başa döndürmüş olursun. Kısaca akvaryuma elini bile sokmamalısın.

Discus nasıl zor bir balıkta tropheusta aynı o şekilde zor bir balıktır bu bir gerçek bu zorluğu aşma fikri ise insanlara cazip geliyor. Her türün yavrusunu her zaman bulma şansınız yok hadi buldunuz diyelim bu seferde anaçlarının kaliteli olması gerekiyor.

Örnek kasanga yavrusunun ilanı kaç tane var baksan sayılıdır forumda ilanları sayılı ilanların içinde anaçları kaliteli olansa daha da az orandadır.

Bundan sonrasını size bırakıyorum daha aklıma gelemeyen ve tartışmaya açık bir çok sebebi var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

polom81Çevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2008
İl: Konya
Mesaj: 235
polom81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 09:46
Tropheusa ilk başladığımdan 5 sene geçmiş.Bemba,ikola besledim.Ama belli zaman sonra gerçekten sıkılmıştım.Sanırım renkleri istediğim gibi oturmamıştı.Ve elden çıkarıp hep beslemeyi istediğim,çok ama çok beğendiğim r.r.kasangaya giriş yapmalıydım.Sıkılmayacağımı düşünüyordum.Yavruyken sahibinden uzun zaman sonra baskı üstüne baskılarımla aldığım f1 r.r.kasangalarımla hala beraberiz.2 sene oldu.Ve ben eminim bu tür den hiç vazgeçemeyeceğim.Neden mi,mükemmel renk,mükemmel aile bağları,mükemmel vücut yapıları ...
Ben kendi açımdan bakarsam tropheus vazgeçemeyeceğim bir tür olacak eminim.Besleyen arkadaşlarda bu şekilde düşündüğü için besliyor diyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir