Ne Tür Bakmamı Tavsiye Edersiniz?


ReddevilÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 871
ReddevilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2006 23:12

Merhaba Arkadaşlar , 2 tane 120X45X50=270 litre akvaryumum var , fakat ne tür balık baksam diye düşünüyorum , aklımda discus ve chiclet türleri var fakat her iki türüde daha önce hiç bakmadım , forumda sürekli takip ediyorum her iki türüde fakat iş yavru alma safhasına gelince tıkanıp kalıyorum...

1 tane 80 litrelik , 1 tanede 30 litrelik 2 akvaryumum daha var birinde canlı doğuran diğerinde japon var , işin gerçeği japon balığı meraklısıyım ve eğer forumu çok iyi takip eden arkadaşlar varsa zaten çoğu mesajlarımın japon balığı başlıklarında bulabilirler...Discus oldukça yatkın kafamda ama yavru almak taraftarıyım çünkü yetişkinlerin daha sonra akvaryuma eklenmesi biraz sorun olduğunu iyi veya kötü bir bilgilendirilmeyle öğrendim , peki hadi discus için tamam diyelim yavru alıcam fakat chiclet olarak hangi tür ?

İlanlar bölümünde sarı prenses ve frontoza çok fazla rağbet görüyor bunların yavrularından edinmem kolay ama yarın öbürgün yavrulama olayı için bir başka akvaryum şart olur mu veya şöyle sorayım bakımı ve yavru alması en kolay tür hangisidir ?

Yorum yapacak tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum...

Saygılarımla...!


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2007 11:20
Yunus ve sarı prenses üretimi kolay ve rağbet edilen balıklar.Ama discus için kolay diyemeceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sutozuÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 983
sutozuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2007 11:38
Sevgili Mustafa seni yeniden aramızda görmek beni mutlu etti. Demek yeniden başlıyorsun akvaryum sevdasına. Hadi hayırlısı.
270 lt 2 adet tankın varsa bence 2 ayrı tür bakmanı tavsiye ederim. Eğer biraz ticari olarakda düşüneceksen bir akvaryumda Diskus diğerinde ise Malavi türleri besleyebilirsin. S.p. şu anda en yaygın tür yavru alamkda zor deil ama yavruları satmak istediğinde istediğin fiyata satamayabilirsin. Ama eğer ırkı bozulmamış güzel s.p. veya Yunus bulursan bu 2 türü rahatlıkla besyebilirsin dostum.
sutozu2007-05-26 11:54:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goktugyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1501
goktugyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2007 13:33
Yavru alma konusunda içiniz geçiyorsa, malawi türlerinden yeni bir başlangıç yapmanızı öneririm. Frontoza sabır isteyen bir tür. Erişkin frontozalarda fiyat bakımından pahalılar. Discus ise sabırın,emeğin,zamanın ve bilginin birleşimiyle üretilebilen bir tür. Forumda discus üreten saygıdeğer ağabeylerimizin-kardeşlerimizin hangi yollardan ve nelere katlanarak bunları gerçekleştirdiklerini öğrenirseniz,karar vermenizde faydalı olacağını düşünüyorum. Lelupi, calvus gibi tanganyika türlerinden de yavru alma şansınız olur. Ancak ayrı bir tanka gereksinimiz olabilir. Ben yine de malawi türlerinden başlamanızı önereceğim...goktugy2007-05-26 13:35:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kamanleventÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 80
kamanleventÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2012 01:25
Mustafa bey bencede kesinlikle ilk olarak malavi ile baslayın bu işe tekrardan.tanklardan birine 5-6dişi 1 erkek güzel olanlarından bi yunus kolonisi.diğer tankada 2 tür şeklinde biri sarıprenses diğeride kenyi olabilir4-5 dişi 1 er erkek şeklinde..çünkü bu 2 tür birbirleri ile aynı tank içinde beslenebilen türlerden.ve ayrıcada bu işe tekrar baslamak istiyorsanız kendi tankımdan sizlere sarı prenses ve kenyi yavrularından verebilirim. TEKRAR ARAMIZA HOŞGELDİNİZ.speedy :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zaraÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: KKTC
Mesaj: 273
zaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2012 10:55
Kolay türler beslemekten yanaysanız seçiminizi kesinlikle Discus'tan yana kullanmayın.Discus tankların en hassas ve en nazlı türlerinden biridir,su şartlarını tolere etme yetisinin geliştiğini söyleyemeyiz,ama malawi grubu ve frontosa oldukça dayanıklıdır,gerek yavru alma açısından gerekse bakım şartları yönünden discus kadar yorucu türler değildir,yazmış olduğunuz hacimde frontosa beslemeniz pek doğru olmaz en az 400 litre hacime ihtiyacınız var,böyle ufak hacimlerde koloni kurup yavru almanız zor,fakat malawi grubundan tutulan bir çok tür tür var kısaca aklımdakileri yazıyım;lion's cove,maison reef,membe deep,msobo,yunus bunlar sadece birkaçı, tanganika derseniz; leptosoma,kum kelebekleri,calvus gibi türler olabilir.Ama ciklet türlerine yeni başlayaksanız malawi grubu doğru seçim olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir