Nasıl bir balık almalıyım ?


*AKIN*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2011
İl: Denizli
Mesaj: 1453
*AKIN*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2011 23:09
Abicim sen çok gerginsin. Sen elindeki zebraları birisine hediye ver forumdan ihtiyacı olan birisine verebilirsin. Akvaryumunu bitkilendir ve lepistes besle senin stresin ancak öyle geçer

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 10:22
Arkadaşlar, birbirinizi kıracak veya yanlış anlaşılacak tarzda mesajlar yazmayınız lütfen.
Herkesten sizin kadar bilgili olmasını bekleyemezsiniz. Neyin neden olduğunu açıklamak yerine bağırır kavga eder gibi mesaj yazarsanız anlaşamayız.
Melih bey henüz akvaryum hobisine yeni başlayacak ve herkesin yaptığı gibi, hata yapmamak için sorular soruyor bu gayet normal.

Melih bey; öncelikle şunu belirtmek gerekiyor. Akvaryum hacminiz küçük. Bu akvaryumda besleyebileceğiniz tür sayısı çok kısıtlı. Ama bu demek değil ki o akvaryumdan zevk alamayacaksınız.
Zebra cichlidler oldukça sert bir amerikan cichlididir. Özellikle üreme döneminde akvaryumda elinize bile saldırır ki başka bir tür balık kesinlikle olmaz.
Eş tutmuş bir çiftin davranışlarını izlemek, üremelerini takip etmek, yavruları nasıl koruyup büyüttüklerini ve gezdirdiklerini izlemek çok zevklidir. Ancak malesef bu balığın maddi değeri sebebiyle doğacak olan yavruları çok sıkıntılı günler bekliyor demektir. Çoğunun ölümü ile sonuçlanan bir süreç içerisine girerler doğdukları andan itibaren. Bu yüzden size tavsiyem; bu balıkları üretmeyiniz. Özellikle de çevrenizde ''o balığı tuvalete at'' zihniyeti güden arkadaşlarınız varken.
Akvaryumunuzdan maksimum zevki alabilmek için, size tavsiyem forumun bitkili akvaryumlar bölümünü ve canlı doğuranlar bölümünü bol bol incelemeniz. Kısacası tavsiyem bitkili bir canlı doğuran tankı. İçerisine karides ve salyangoz gibi türlerle de çok güzel bir akvaryum oluşturabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir