Nano Karides - Öneriler


dbasolÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 40
dbasolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 23:33
Arkadaşlar 5.5-6 litrelik bir nano karides tankı kuruyorum. Sizlerden birkaç öneri bekliyorum.

1) Forumda birkaç arkadaş ısıtıcı, hava motoru ve filtre olmadan nano kurduklarını belirtmiş. Oksijeni bitkiler aracılığıyla çözmek mümkün mü?
2) Ne tür bitkiler önerirsiniz? Moss Ball hemen aldım, su mercimeği var. Buna ek olarak java moss almayı da düşünüyorum ilk fırsatta.
3) Nano'yu içinde su varken birkaç metre yana taşımanın çok büyük sıkıntısı olur mu?
4) Filtrasyona yardımcı olması için en azından bir midye ile bir nerite (veya benzeri salyangoz) koymayı düşünüyorum. Uygun olur mu sizce?
dbasol2013-05-22 23:49:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 23:48
Benim 5 litrelik kiraz karides akvaryumum var şu anda hiçbir sıkıntıları yok gibi görünüyor.Ve yavruladılar içinde java moss ve hemianthus micra var.Java moss ile ayrıca akvaryumdaki yosunlarla besleniyorlar.
1-)Isıtıcı olmayabilir.özellikle ev kaloriferliyse.Ama mini pipo filtreler var şu anda 5 litrelik tankımda kullanıyorum.mini pipo filtre diye aratırsanız çıkıyor.Pipo filtre şart çünkü hem hava veriyor hem suyu filtreliyor hem de karidesler üzerinden ayrılmıyor.Çünkü mikroorganizmalar var üzerinde.Onlarla besleniyorlar.
2-)Javo moss karides akvaryumunda bir gereklilik gibi düşünülebilir.Onun dışında bakımı kolay ve bodur bitkiler seçebilirsiniz
3-)Ben birkaç kilometre öteye taşıdım karidesler varken.Üstelik suyunu da çektim 3 te 1 ini bir şey olmadı karidesler özellikle neocaridinalar dayanıklı hayvanlar.
4-)(bu da benden) fotoğrafları bekliyoruz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir