Mycopur Ve Bionitrivec


SarosÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2020
İl: Ankara
Mesaj: 90
SarosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2020 00:05
Merhabalar. Öncelikle akvaryum konusunda bizlere, cehaletimizi gözardı edip yardım edenlere teşekkür etmek isterim. Su altı dünyasını seven biri olarak bu hobiye yeni başladım. Lakin öyle suyu koy, fişi tak, balığı sal olmadığını öğrenmiş durumdayım.

Bir heves petshopa gidip akvaryumu kurup dinlenmiş suya ilk gün 30, beşinci güne kadar 15 damla BioNitrivect kullanıp, bir beş gün daha boş çalıştırıp nihayetinde 10. gün balıkları (zebra danio,transgenetik tetra) akvaryuma bıraktım. Nihayetinde zaiyatlar oldu. 12. gün 1 adet zebra motorun dipten su çeken kısmına takılıp öldü. Yani ben orada buldum ve o esnada solungaçları çalışıyordu. 2 adet zebra motorun kenarında hareketsiz takılıp yem yememeye başladı ve birisinin karnı içe çekikti. İnternetten baktığım kadarıyla bir şekilde kurtarmaya çalıştım lakin hem birşey bilmediğimden hemde imkan olmadığından (sokağa çıkma yasağı) başarılı olamadım. 14. gün karnı çekik olan, 15. günde zayıf olan zebra öldü. Bitkili bir akvaryum kurma hayali kurarken bu sebebten dolayı üzülüp balıkları geri verip akvaryumu kaldırmayı bile düşündüm.

Derdimi anlatmaya bugün Petshopa gittim. Motora durup dururken kapılmayacağını, karnının çekik olmasının sorun olduğunu ve bana MyCopur verip 40 lt akvaryumuma 3 gün 15 damla olarak kullanmam gerektiğini söyledi; parazit olduğu ve bulaşabileceğini de belirterek. Hatta MyCopur’un haftada bir 15 damlanın faydalı olacağını belirtti.

Şimdi sorum; tamam iyi hoş güzel, bu MyCopur ne var ne yoksa kırıp geçiyor bakteri, parazit, mantar.. Haftalık kullanım önlemek için mantıklı. Ama bu ilaç BioNitrivecin faydalı bakteri kültürünü yok etmiyormu? Ayrıca haftalık su değişiminden sonra hangisini nasıl kullanmam gerekiyor? Ve sağlıklı balıklara sorun teşkil etmiyor mu?

Yardımlarınız ve kıymetli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Beğenenler: [T]222028,akemal[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvarizmOÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2019
İl: Antalya
Mesaj: 182
AkvarizmOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2020 00:24
Parazit,hastalık vb tüm hastalıklar için kullanılan ilaçlar asla ortak tankta(ne boyutta olursa olsun) uygulanmamalı.Bu ilaçların çoğu malesef kemoterapi mantığıyla çalışıyor.Hastalığı öldürebilmek adına su değerlerini neredeyse yaşanamayacak hale getiriyor.Evet hastalıktan kurtuluyorsunuz gibi ancak faydalı birçok kültürü de feda etmiş oluyorsunuz.yani şüphenizde sonuna kadar haklısınız.

Beğenenler: [T]214318,engin045[/T][T]214092,Nursun[/T]
Teşekkür Edenler: [T]223050,Saros[/T]
+1: [T]214092,Nursun[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarosÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2020
İl: Ankara
Mesaj: 90
SarosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2020 10:50
Diğer canlılara birşey olma endişesiyle MyCopur kullanımını gerçekleştirdim. Pek bi sıkıntı gözlemlenmiyor balıklarda. Halsizleşmeye başlayan zebralardan biri (belki bi sorunu yoktu bilemiyorum) diğer zebralarla beraber çılgınca yüzmeye devam ediyor.

Bundan sonraki süreçte; bu tedaviden sonra ne kadar su değiştirmeliyim? (Normal söyleneni 3/1su ama tedavi yapıldığından bir seferlik fazlasını değiştirmelimiyim?) Belirtildiği gibi haftalık 3/1 su değişiminden sonra mycopur kullanmalımıyım? Yok hayır kullanmamam gerekiyorsa nitriveci; tankta balıklar varken nasıl kullanmalıyım? MyCopur nitrivec bakterilerine sorun yaratmıyorsa ikisi nasıl kullanılmalı? Yoksa ikisinide bundan sonraki süreçte kullanmamam mı gerekir?

Uzman olan arkadaşlar; bu süreçten sonra nasıl bir yol izleneceği konusunda yardımcı olabilirlermi? :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir