Mutlaka hızlı büyüyen bir bitki bulundurun.


driftÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 704
driftÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 00:57

İyi akşamlar;

akvaryumda neden hızlı gelişen bir bitki bulundurmalıyız?

Çünkü hızlı gelişen bitkiler ne kadar hızlı gelişirlerse akvaryum suyunuda o kadar temizlemiş ve akvaryum suyu o kadar oturmuş olur. Hızlı gelişen bitkilere en iyi örnek: eledoa
ama ben eledoa yerine çınar bitkisi almıştım. Çınar 2 haftada 10 saatlik ışıklandırma ile su yüzeyine çıktı ve ben budama yapmadım iyice gelişti ve akvaryumun 3/2'sini kapladı, akvaryumda hassas balık olarak neon tetra bulunuyordu ve şansıma 2e 1d idi. Ben protein ağırlıklı yem ile besliyordum zamanla dişi olan tombullaştı ve böylece cinsiyet ayrımı yapmıştım. Çınar bitkisi 1 ayda çok gelişme kaydetti büyüdü ve gelişti, bir o kadar da akvaryum suyunu temizledi ve akvaryum suyu iyice oturdu. Bir akşam neon tetranın arkasında beyaz beyaz şeyler dibe iniyordu, akvaryuma yaklaşıp baktığımda yumurta döktüğünü gördüm en az 100-130 civarı yumurta iniyordu aşşağı tabi bunların yarısı balıkların midesine. Ama çok çok hava vermeme rağmen yumurtalardan 1 tane bile yavru çıkmadı, ertesi gün dişiyi kaybettim. Konudan fazla dışarı çıkmadan devam ediyorum, neon tetramın yumurtladığı bir örnekti yani size ''işte çınar bitkisi alınca neon tetra yumurtluyor'' gibi bir anlatımda bulunmadım sadece neon tetranın yumurta dökmesi için su şartlarının uygun olması lazım ve ben yumurtlama öncesi ve sonrası hiç test yapmadım ve su düzenleyici eklemedim, hızlı gelişen bitkilerin bir özelliğide bu; akvaryum suyunun oturmasını ve balıkların istediği su şartlarını oluşturmaları. Sizde akvaryumun bir köşesine hızlı gelişen bir bitki eklemenizi tavsiye ederim tabi çınar bitkisi hariç çünkü aşırı büyüyor. Eledoa en iyisidir. Umarım açtığım konu faydalı olur.

Saygılar ve Sağlıklı Akvaryumlar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Oğulcan ererinçÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,77734[/C] [B]10657,2[/B] [B]12356,3[/B]
Kayıt: 09/07/2009
İl: Manisa
Mesaj: 660
Oğulcan ererinçÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 16:48
Dediklerinize katılıyorum ama fazla bitki çeşidi varsa birde zor bitkilerle kolay bitkileri aynı tankta bakıyorsanız kolay bitkiler hızlı büyüdüğü için sudaki besini kendine çekecektir ve zor bitkiler ise besin alamayarak çürümeye vs. sorunlarla karşılaşacaktır.
 
 
 
 
 
 
 
Saygılar,
Oğulcan ererinç2011-07-21 16:49:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mehmet EkilÇevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 241
Mehmet EkilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 17:08
[QUOTE=Oğulcan ererinç]Dediklerinize katılıyorum ama fazla bitki çeşidi varsa birde zor bitkilerle kolay bitkileri aynı tankta bakıyorsanız kolay bitkiler hızlı büyüdüğü için sudaki besini kendine çekecektir ve zor bitkiler ise besin alamayarak çürümeye vs. sorunlarla karşılaşacaktır.
 
Saygılar,
[/QUOTE]

Kesinlikle haklısınız maksat hızlı büyüyen bitki değil bence fazla bitki 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

driftÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 704
driftÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 20:22
Evet o yönüde var ama hızlı gelişen bir bitkiyi aldığınızda 10 cm'ye kadar kısaltıp ekebiliriz, daha sonra akvaryum yüzeyine yaklaşınca akvaryumdan çıkartabiliriz, o boya gelene kadar zaten akvaryum suyu çok güzel bir şekilde oturur.Söylediklerinize katılıyorum orasını unutmuşum hatamı düzelttiğiniz için teşekkür ederim.Saygılar

Teşekkür Edenler: [T]217466,Muhammedtrkmen[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir