Moli ve Lepistes


tongue96Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 4
tongue96Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 16:39
78 litre akvaryumum var içinde 1e2d moli, 2d1e yavru lepistes var. 2 dişi moli balığımında karnı şiş yakın zamanda doğurucaklar galiba fotoğrafı
 

Sorucaklarım  Ne zaman doğuracakları fotoğraflardan anlaşılabiliyor mu ? anlaşılıyorsa ne zaman doğururlar ?  

Moli balıklarım ana tankda dursa orda doğursalar yavru lepisteslerim ( yavru lepisterim derken 3. fotoğrafda arkada azda olsa görünüyorlar ordan boyutlarına bakabilirsiniz ) doğacak olan yavruları yer mi yada diğer dişi ve erkek molim doğacak olan yavruları yerler mi ( Akvaryumumda yapay yada canlı bitki yok sadece dipte kum ve taş var ) 


Eğer yiyecek olurlarsa şöyle yavruluk yaptım ama içeriye hava vericek bişey yok o yüzden karnı şiş olan moli balıklarımı buna koymaya korkuyorum ne zaman doğuracağını anlıyamadığım içinde ana tankta kalıyorlar. Sizce ne yapmalıyım acemiyimde yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler tongue962012-08-28 16:41:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dxzzerobertoÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2012
İl: Ankara
Mesaj: 306
dxzzerobertoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 20:03
 Kardeşim öncelikle canlı doğuran türleri bitki severler ayrıca bitkilerin arasında dolaşmaya bayılırlar. Bence acilen canlı ya da plastik ama mümkünse canlı bitki koymalısın. Bitki koyarsan sık ve büyük olursa yavruların çoğu kurtulur. Ayrıca hamile anneyi o kaba koyarsan muhtemelen doğuramadan stresten ölecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 20:07
Öncelikle, sarı dişi moli değil, velifera. Moli ve velifera arasında pek fark yok ama şöyle bir dezavantajı var. Molilerde yavru yeme merakı yokken veliferalar genelde iyi bir "temizlik" yapıyor.
Resimlerden anlaşıldığı kadarıyla ikisinin de doğumu oldukça yakın. Ama o kaba alırsan bir de hava vermezsen balığın stresten ya da havasızlıktan öleceği muhtemel. Akvaryumu bitkilendirsen bir çok problemi aşmış olursun. Tabi yavruların saklanabileceği kadar yoğunlukta bitki oluşması için yeterince zaman yok. GEÇİCİ OLARAK rafya ya da yapay bitki kullanabilirsin. Doğan yavrular lepisteslerle kıyaslandığında çok daha iri olurlar. Eğer lepisteslerin de iyi besleniyor, protein ihtiyacı karşılanıyorsa yavrulara saldırma eğilimi göstermezler. Zaten yavruları tek hamlede yutamazlar ama ısırıp yaralayarak öldürebilirler. Akvaryumu devamlı takip et, yavruları ayrı bir kaba al ve hava ver. Ya da akvaryumiçinde yavruluk kullan (bir çok sebepten dolayı tavsiye etmem). Yine kapı canlı bitkilere çıkıyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tongue96Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 4
tongue96Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 21:19
dxzzeroberto  Söylediklerin için öncelikle teşekkürler. Bitki olayını yapmaya çalışırım ama yavru ve büyük balıkları aynı yerde besleyebileceğime inanmıyorum nasıl yemlerim öyle bilmiyorum yavrulara attığım yemleri büyükler yer gibime geliyor.  Anneyi '' mecburen '' kendi yaptığım yavruluğa koydum.  ( 3. Fotoğraftaki  10 Litrelik pet şişeye havya yardımıyla fazla sayıda ufak delikler açtım ve vantuzla akvaryumun içine yapıştırdım pet şişenin içine hava gidiyor hemde doğacak olan yavruların güvenliğini sağladım. ) bu şekilde doğurana kadar dursa stresten ölür mü ?

Ben moli diye almıştım. :S Kabın hava sorununu hallettim ama akvaryumun içindeki yavrulukta anne balık stresten ölür mü onu söyleyebilir misiniz ? Şu ana kadar hiç bir balığım birbirine saldırmadı ama yavruları bilemeyeceğim. Akvaryum içinde yaklaşık 6 litrelik yavruluğa doğunca yavruları koyacağım. A
nne balığı doğurana kadar yaklaşık 6 litrelik yavrulukta bekletsem sorun olur mu ? olursa rafya kullanıcam.  umutgunay söylediklerin için teşekkürler çok sağol :) 

Not: Bitkilendirmeyi şimdi yapmaya vaktim yok, balıklar doğduktan sonra yapabilirim şimdilik rafya yapabilirim.
tongue962012-08-28 21:20:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 22:07
Malesef o kapta balığın stres yaşaması kaçınılmaz. Ölür mü diyorsan ölebilir, sağlıklı doğum da yapabilir. Balığın hayatının üzerine bir kumar gibi. İllâ ki rahat olmayacak. Kabın dar olmasını geçtim, balıklar havada asılı durmaktan hoşlanmıyorlar. Şu anda rafya kullanman daha mantıklı gözüküyor. Ama sana bir abi tavsiyesi:
Bir tane çift çıkışlı güzel bir hava motoru al, biraz hortum ve ufak bir hava taşı. Zaten bunlar mutlaka bir gün lazım olacak sana. Bunların yanında bir tane de dikdörtgen plastik saklama kaplarından al, şu şeffaf ve ucuz olan kapaklı kaplardan... At içine hamile balığı, yalnızca dibi örtecek kadar kum-çakıl koy (koymasan da olur, koyarsan stresi azaltır). Bir kısmını rafyayla doldur, hava taşını da içine daldırıver, al sana mis gibi doğumhane... Hatta iki kap alırsın, birine yavruları koyarsın, birine doğuracak balıkları. Bir yavru akvaryumu ve doğumhane kurana kadar idare edebilecek güzel bir sistem kurmuş olacaksın.
Bak resmini çekip yükledim, arkadaşımın fanusta beslediği kaplumbağalar hastalandı diye alıp bahsettiğim kaba koydum, şimdilik burada gayet rahatlar.
[/IMG]
Sen bunun biraz daha derinini alacaksın işte. Ben o kaplumbağaların durduğu kapta çok balık doğurttum, hatta çöpçü bile yumurtlatıp yavru büyüttüm. Hasta balıklar tedavi ettim...
Elimdeki  doğumhanede çok hamile balık varsa, kalabalık olmasın diye hemen bu kabı hazırlarım, doğumuna denk geldiğim balığı burada doğurturum... Sen de yapabilirsin bunu, pahalı da değil. Hava motoru alacaksın o kadar. Zaten bu birgün illa ki lazım olacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir