Mısır Yılanları Kaçışlar


YasinÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 30
YasinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2015 10:02
Kaçışlar

Mısırlar bölgecidir ve bir yere yuvam dedikten sonra başka yerde rahat edemezler. Ancak bu kaçmaları için engel değildir.

En başarılı metot bant tuzağıdır. Sinek kağıdı konseptine benzer bu metodun mantığı yılanın banda yapışıp kalmasıdır. Aşırı yapışkan bant kullanmayın yoksa yılana zarar verirsiniz. Boyacı bandı en iyi tercidir, ne çok yapışkan ne de yılanı tutamayacak kadar güçsüzdür.

Yeni doğan mısırlar için 30x1,3 cm. bant yeterli olacaktır. Mısırlar kaçınca duvar dibinden gitme eğilimindedirler. Bu nedenle bandı çoğu yapışkan kısmı yukarı gelecek şekilde duvar diplerine yakın yere yapıştırın.

UYARI : Sakın böcek ve fareler için satılan yapışkan ilaçlardan kullanmayın, yılanınızı bunlardan kurtaramazsınız.

Bazen yılanın terrasını yere koymakta işe yarar. Bölgeci olan yılan eğer kafese “yuvam” diyecek kadar o kafeste uzun yaşadıysa içgüdüsel olarak içine girecektir. Isı kaynağını açık bırakmanız yılanın kafese girme olasılığını artıracaktır.

Diğer başarılı bir metot da huni kapanlarıdır. Huni kapanları 2 litrelik bir pet şişenin uç kısmını kesip ters şekilde şişenin içine sokulup sabitlenmesiyle oluşur. Yem olarak içine konulan fare, yılanı içeri çekecektir.

Eğer tuzaklar işe yaramıyorsa yılanın nerelerde olduğunu bilmek de işe yarayabilir. Mısırın yerini öğrenmek için yere tuz veya un dökün. Böylece yılan döküntünün üzerinden geçince izleri görür ve o alana odaklanabilirsiniz. Eğer yılan yeterince büyükse duvardan 2-3 cm. uzağa boş kola kutuları dizebilir, yılan aralarından geçerken kutular devrilince sesi duyar ve yılanı yakalayabilirsiniz.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir