mikofish kullanımı?


sarı2604Çevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2018
İl: Agri
Mesaj: 635
sarı2604Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2019 22:16
[QUOTE=erdalakçay]
Madem bir hastalık yok ne diye ilaç kullanacaksınız .. Sık su değişimi yaparak tedavi edersiniz ...
konu içinde mikofish kullanımı ne şekilde olacak yazıyor..[/QUOTE]
Emin olun bir çok yöntem denedim ilac kullanma fikrinden önce buna sık su değişimi de dahil ama nedense her su degisiminde biraz daha artti gibime geliyor. Bu yüzden son çare tavsiye üzerine nitrofur kullanma kararı aldim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UrarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2016
İl: Elazig
Mesaj: 324
UrarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2019 13:50
Mıkrofısh kullandınız ve bakterı popılasyonuna bır darbe indirdiniz Ustunede sık su deyişip akvaryumda kı oturmuş suyun duzenınıde bozdunuz aslında cok basıt bır cozumu var fılıtrenız balık yukunuz Fılıtrenızı yazmamısınız eyer balıklarınızı cok yemlersenız ve fılıtrenız yuku kaldırmazsa balıklar surtunmeye başlar ( su deyısırsenız fazla kı cok deyısdım dıyorsunuz buda suyunuzun dengsesını bozdu ) ya balık sayısınızı azaltın yada bır iç fılıtryle takvıye yapın yada dış fılıtre kullanıyorsanız içıne kalıtelı malzeme koyun seranın önerırım eger pipo fılıtre kullanıyorsanız havayı bol verın Gecmiş olsun bu durumla karsılasırsanız yanı surtunme ilk işiniz ılıtre olsun eger yenı kurulumda olursa bu sefer bakterı kulturu ekleyın yada arkadasınızdan oturmus bır akvaryumdan su getırın fılıtrenızın sungerlerınızı bu su ya batırın surtunme azalır hepsı gecmez ama bayağı bır azalır yaas yavas akvaryum oturuncada balıklarda suya alışınca cok daha azalır ve hep soylerım + az ve doğru yemleme cok yemlemede fılıtrasyonu cokertır yuku arttırır buda surtunme yapar Gecmiş olsun[EDIT]Urar,2019-09-02 13:52:00[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sarı2604Çevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2018
İl: Agri
Mesaj: 635
sarı2604Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2019 09:53
[QUOTE=Urar]Mıkrofısh kullandınız ve bakterı popılasyonun...[/QUOTE]
Öncelikle yazdıklarınızı bana yazdığınızı varsayiyorum. Ki sanırım öyle.

Öncelikle kisaca akvaryumumdan bahsedeyim 10 litre cama cam akvaryum 120 l/h bir şelale filtre, 50w bir ısıtıcı ve ufak da bir cam termometre bir adetde betta bulunmakta ki hiç biri de sivri köşeli degil. Ayrica sürtünme olayida bahsettiginiz gibi yok Sürtünme kaynaklı yirtilma degil toplu iğne başı kadar başlayıp yirtiga dönüşen bir olay var. Önceleri olup hemen iyilesirdir sonra iyilesmemeye başladı. Sık su değişimi dedigim de 2 günde 1 ortalama %10 - %20 değişim bazen de %30 (3 gunde 1)
Fazla yemleme olayida yok kisa sürede tuketiyor ve ayrica yeme saldirirken batirdigi yemide inip dipten alip yiyor. Artik Yem falan kalmıyor kisacasi.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir