Midye kırığı suyu sertleştirir mi?
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2009 22:53
[QUOTE=El Martillo]Midye kabuğu kalsiyumlu bir madde olmasına rağmen çok sert ve tıkız yapısı sebebiyle suya iyon vermesi çok zordur. Yani sertleşme için midye kırığından fayda gelmez. Mercan kırığı daha iyidir fakat o da tek başına bir çözüm olmaz.
[/QUOTE]
Suyu sertleştiren başka neler var?
Suyu sertleştiren başka neler var?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2009 23:04
[QUOTE=El Martillo] [QUOTE=dolapdere]
Nasıl ve ne ölçüde sertleştirdiğini açıklarsanız sevinirim
[/QUOTE]
Her ikiside suyu sertleştirir ama kırdığın midyelere dikkat etmelisin ucları balıklara zarar verecek sekilde keskin ve sivri olmamalı.Beyaz dısında mercan kırıgı hiç gormedim sanırım yok.
[/QUOTE]Nasıl ve ne ölçüde sertleştirdiğini açıklarsanız sevinirim
[/QUOTE]
Bu lınk yardımcı olur sanırım,
Sağlıklı balıklar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2009 13:59
[QUOTE=UĞUR FIÇICIOĞLU][QUOTE=El Martillo] [QUOTE=dolapdere]
Nasıl ve ne ölçüde sertleştirdiğini açıklarsanız sevinirim
[/QUOTE]
Tamamını dikkatlice okudum ve eksiğim varsa düzletin. Bu PH dengesi için yazılmış bir makaledir. Fakat sertlik ve PH arasındaki ilişkiden de bahsetmektedir. Sistemde asit varsa bunlar karbonatlı maddelerle tepkimeye girer ve asit notralize olur dolayısıyla PH yükselir kısa özeti budur. Fakat midye kırığının suyu sertleştirdiğinden bahsedilmemektedir. Bir cismin suyu sertleştirmesi için suya madde vermesi yani biraz çözülmesi gerekir. Teorik olarak ortamdaki giren asitler midye kabukarıyla tepkimeye girip onları çözebilir ve suyu sertleştirebilir. Fakat günlük hayattan düşünürsek, suyu sertleştirmek için kullandığımız buffer, mineral salt gibi ürünlerden suya litre başına eklediğimiz miktarla midye kabuklarından suya geçecek miktarı karşılaştırırsak, midye kabuğunundan geçen biraz komik kalır. Onun için midye kabuğu suyu sertleştirir demek fazlaca iddialı olur diye düşünüyorum. Kaldı ki makalede de mercan kırığı (midye kırığından çok daha yumuşaktır) bile PH için ufak ayarlamalarda kullanılabilir yazmaktadır.
Saygılar
El Martillo 2009-08-10 12:58:07
Her ikiside suyu sertleştirir ama kırdığın midyelere dikkat etmelisin ucları balıklara zarar verecek sekilde keskin ve sivri olmamalı.Beyaz dısında mercan kırıgı hiç gormedim sanırım yok.
[/QUOTE]Nasıl ve ne ölçüde sertleştirdiğini açıklarsanız sevinirim
[/QUOTE]
Bu lınk yardımcı olur sanırım,
Sağlıklı balıklar,
[/QUOTE]Tamamını dikkatlice okudum ve eksiğim varsa düzletin. Bu PH dengesi için yazılmış bir makaledir. Fakat sertlik ve PH arasındaki ilişkiden de bahsetmektedir. Sistemde asit varsa bunlar karbonatlı maddelerle tepkimeye girer ve asit notralize olur dolayısıyla PH yükselir kısa özeti budur. Fakat midye kırığının suyu sertleştirdiğinden bahsedilmemektedir. Bir cismin suyu sertleştirmesi için suya madde vermesi yani biraz çözülmesi gerekir. Teorik olarak ortamdaki giren asitler midye kabukarıyla tepkimeye girip onları çözebilir ve suyu sertleştirebilir. Fakat günlük hayattan düşünürsek, suyu sertleştirmek için kullandığımız buffer, mineral salt gibi ürünlerden suya litre başına eklediğimiz miktarla midye kabuklarından suya geçecek miktarı karşılaştırırsak, midye kabuğunundan geçen biraz komik kalır. Onun için midye kabuğu suyu sertleştirir demek fazlaca iddialı olur diye düşünüyorum. Kaldı ki makalede de mercan kırığı (midye kırığından çok daha yumuşaktır) bile PH için ufak ayarlamalarda kullanılabilir yazmaktadır.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir