Midye - Salyangoz.


aylivaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2010
Mesaj: 214
aylivaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 08:49
Midyem 3 hafta önce kuma kendini gömmemeye başladı, 1 hafta sonra acaba öldü mü diyerek 7.5 litrelik bir tanka koydum. 3 günde bir suda ezilmiş yem püskürttüm. Daha sonra iyice açmaya başladı ağzını bastırsam da kapanmadı ölmüş müdür? Birde aynı yerden aynı zaman da aldığım 9 midye daha var bu onlarında ölümünün yaklaştığını mı haber eder?

Salyangozlara gelince, 
1 gün önce nur topu gibi 250 tane elma salyangozu yavrum oldu. Onları ne ile beslemeliyim? Evde salatalık yoktu bende şimdilik haşlanmış ıspanak ve marul verdim yanlış mı yaptım? Son sorum: kabuksuz artemia versem yerler mi? artemialar dibe düşüyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

purushaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 358
purushaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 08:54
Evet midyeniz ölmüş ancak bu ille de diğer midyeleriniz de ölecek demek değildir. Akvaryum suyunuzun değerlerinde bir dengesizlik olmuş olabilir ve su değişimi yapmanız belki yararlı olabilir. Elma salyangozlarınızın sağlıklı büyümeleri için hayvansal protein içeren yemleri önermem(yani artemia) onun yerine dip yemi kullanabilirsiniz,bitkisel içerikli, ayrıca kötü yapmamışsınız haşlanmış ıspanak ve bezelyeyi de severek tüketirler, marul ben hiç vermedim o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Bir de her gün elma salyangozlar için yem atmanıza gerek yok bence 2 3 günde bir yemleme yapsanız yeterli olacaktır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir