Midaslarım Sorularım Sorunlarım(Resimli)


acolyteÇevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 6
acolyteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2009 23:09

Merhaba kardeşlikler.

Canlı doğuranı bırakıp midas aldım ilk deneyimim hiç bilgim yok diyebilirim.
İlk sorum üremeyle ilgili akvaryumcunun dediğine göre 60 litrede rahat rahat ürer bu doğru mudur?
Buradaki makalelere göre bu akvaryum yeterli değil yenisini yapmam gerek.
Sorularım ise erkekle dişi midas arasındaki ilişki (akvaryumda saklanabilmeleri için 4 tane hindistancevizinden mağara buluyor) erkek midas sürekli kum taşıyor sebebi kumdan rahatsız olmaları mıdır?
Midaslarımın renkleri değişiyor çok küçük siyahlıklar oluşuyor ve bunlar 1-2 gün içinde yok olup başka yerlerde oluşuyor bu siyahlıklara sebep kullandığım yem midir(sera vipan kullanıyorum)?
Midasların eş tutup tutmadığını nerden anlayabilirim?
Midaslarım için yapacağım akvaryum düzeni(kum mu taş mı vs) nasıl olmadılır?
Midaslarımın safkan olup olmadığını nerden anlayabilirim? Değillerse bile üreme şansı nedir?
Sorularım biraz fazla oldu ama cevaplarsanız minnettar olurum Akvaryumum 60 litre içinde; 1 adet pangasus 1 adet velifera 1 adet erkek 10cm midas 1 adet dişi 7cm midas 2 adet komando çöpçü 1 adet 15 cm leopar vatoz.
Açıkçası midaslarla veliferanın bu kadar uyumlu olacağı hiç aklıma gelmemişti.Big%20smile
Şimdide fotoğraflarım mağaların hepsini kendim yaptım. Sizde yapıcaksanız yaptıktan sonra 3-4 gün suyun içinde beklettikten sonra akvaryuma alın.
 
Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmerikanistÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 206
AmerikanistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2009 23:47
İyi akşamlar Şakir Bey...
 
Öncelikle şunu söylemeliyimki 60 litre akvaryum midaslar için yeterli bir akvaryum hacmi değildir.(35 cm bi balık olduğunu göz önünde bulundursak...).Kum kazmak amerikanların nerdeyse alayında vardırBig%20smileYuvasında kendine yer açmak içinde kum kazabilirler, yumurtlayacakları zaman da kum kazabilirler.Ama bence sizinkiler şu anda yuvalarında yer açmak için kum kazıyolar.Çünkü daha küçükler.(eş tutmak için).Bİ de midaslar biraz daha büyüdüklerinde o moli ve valifierayı paramparça ederler.Tevsiyem midaslara en az 300 litrelik bi akvaryum yaptımanız ve midasları oraya geçirmeniz.Bu büyük akvaryuma bi-iki tane büyük kaya ve bi-iki tane kök koyarak dekor yapabilirsiniz.Eş tutan balıklar hep beraber gezerler ve hiç ayrılmazlar.Bi bölgeyi sahiplenip orayı temizlerler.Ve yumurtalarını oraya dökerler. 
 
Umarım yardımcı olabilmişimdir...
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acolyteÇevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 6
acolyteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2009 23:55
Yakında yeni akvaryum yapımına başlarım. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baytar1Çevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2008
İl: Hatay
Mesaj: 790
baytar1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2009 00:46
Önerilerim;
1-O size 60litrede midas üretimi teklifi yapan celladın kapısından geçmeyin.
2-Midaslarınızın çok yakında dişleri çıkar,ve bir sabah akvaryumunuzdaki bütün balıkları parça parça bulursunuz(belki leopar vatoz paçayı kurtarabilir).
3-ikinci maddede söylediklerim sarı prensesler vb için de geçerli.Hani olur ya 60litrede midas üretimi yalanını atan cellat(akvaryumcu demeye dilim varmıyor) size "sarı prenses yunus doldur abe karışmazlar ona" falan diye akıl verir falan,kafanız karışmasın.
4-"60litrede bir çift midasa bakarım bende kardeşim çıkarırım diğer balıkları" derseniz midaslarınız büyümez yanık kalır,büyüyemez ve biri birini muhakkak öldürür;küçük kalmış tek midasla hobi hayatınıza devam edersiniz(ki akvaryum yapacağım demişsiniz,midaslarınız 3ay sonra yer darlığından ölmeyecek anlamı taşır bu).
5-Şevki beye 300litrelik tank konusunda katılıyorum.Diğer balıklarınız barbekü olmadan işe başlamanızı tavsiye ederim.
6-Midaslarınız saf gibi görünüyor.Midasların  piyasada bulunan balıklar arasında flower horn,trimac,kızıl terör,red devil türleri dışında akvaryumda tahammül edip parçalayamayacağı balık yoktur eğer büyük akvaryumu yaptıktan sonra yanlarına balık ekleyecekseniz bu kıstası göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.Üretim için de midaslarınız eğer erkek dişilerse şöyle bir yöntem vardır:Balıklarınız üreme boyuna geldikten sonra eğer dişi hazır değilse ve erkek çiftleşmek istiyorsa(ki genelde ister)dişisini kısa sürede tanınmaz hale sokabilir.Amerikan türleri için dişilerin geçebileceği,erkeklerin geçemeyeceği boyutlarda ayırgaç tipi sineklik veya cam bölmeler vardır.Dişi çiftleşmek istediğinde ayırgaçın ortasındaki delikten erkeğin yanına geçer,sonra çiftleşirler,sonra dişi erkeğin amansız saldırılarından korunmak için ayırgaçın öbür tarafına geçer.Ayırgaç sadece dişinin geçebileceği genişlikte olduğu için erkek içeri giremez.Dişi hazır değilse o delikten hiç geçmez,böylece de komaya sokulmaktan kurtulmuş olur.
Saygılarımla.

baytar12009-01-20 00:57:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CheteenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/05/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 1229
CheteenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2009 23:35
Sanırım veliferanız boydan kazanıyor.Ama midasların büyüme hızları daha fazladır.Yani bir süre sonra veliferanızı bulamayabilirsiniz ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 01:03
Şimdi size biraz inanaması zor gelebilir ama o akvaryumda birkaç hafta sonra kalan tek balık büyük midas olacak. Valiferanın ve pengasius un birkaç gün, küçük midasın birkaç hafta ömrü var. Balık çok hızlı büyüdüğü için 2 ay sonra tank yetmemeya başlayacak. Dolayısıyla midasta ısrarcıysanız pengasius ve valifera yı hemen çıkarın, en az 250 lt lik tankı da birkaç hafta içinde hazır edin (5-6 ay sonra ihtiyaç duyacakları hacim). Bunları yapamam diyorsanız midasları çıkarıp yerine zebra çifti ekleyin, fakat valifera ve pengasiusu yine de çıkarmanız gerekecek.

Akvaryumcunun yanlış yönlendirmesiyle olsa da güzel bir tür edinmişsiniz. Şahsen ben olsam büyük tankta bir midas beslerdim. Kısa zamanda büyüyecek ve su köpeği gibi bir şeye dönüşecektir.

Sorularınıza gelince, midaslarınız şu an itibariyle saf görünüyor. Renk değişimleri büyümeleriyle ilgili ve tamamen normal. Bu boyda eş tutmaları olası değil.
Really2009-01-21 01:08:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acolyteÇevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 6
acolyteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 01:34
Teşekkürler yorumlarınız için yarın camcılardan fiyat alacağım 150 40 50 boyutlarında akvaryum yapmayı düşünüyorum. Bunun için sürekli akvaryum yapanların konuları takip ediyorum. Balıkçıya gelince dükkana girer girmez "verim mi?" diyor bakmanıza gerek bile yokBig%20smile ama tanesini 5 liraya aldım midasların akvaryum fiyatlarınada bakarım yarın umarım çok pahalı değillerdir. Tekrar teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baytar1Çevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2008
İl: Hatay
Mesaj: 790
baytar1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 10:49
O akvaryumcuya gitmeyin de nereye sorarsanız sorun benim düşüncem.Midası 60cm akvaryuma "hem de tropikallerin yanına " tıktırandan çöp bile alınmaz.Ayrıca akvaryum için alışveriş sitelerinde arama yaptırabilirsiniz.Gittigidiyor.com da aratırsanız çok uygun fiyatlı ve güzel akvaryumlar var.Akvaryumcudan 1metre alacağınız fiyata o siteden 150cm akvaryum içinde malzemesiyle alırsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir