Metubo Nano Karides Tank Kurulum(Yeni Resim Syf 11)


shencooÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 41
shencooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2012 17:57
[QUOTE=metubo] Arkadaşlar haftasonu kurulumun büyük bir çoğunluğunu tamamladım. Fotoğrafları sizlerle paylaşıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

1. Aşama (Arka Fon Yapıştırma)



2. Aşama (Kum Katmanlarının Oluşturulması)
Alttan Üste Sırası ile,
1.Humus (ince bir katman)
2.Linyit Kömürü (Küçük çakıl taşı büyüklüğünde 1-2 avuç kadar) 
3.Zeolit (100-150gr Kadar)
4.Sineklik
5.Lav taşı kırığı(2-5mm kalınlığında)
6.Sineklik
7.Hagen siyah kum

Toplamda 7-9cm kum yüksekliği oldu.






3. Aşama Sump Malzemelerinin Yerleştirilmesi
Karbon Sünger, Banyo Lifi (Beyaz), Banyo Süngeri(Sarı), Sıva Süngeri, Seramik Halkalar,
Süngerli Biaball, İç Filtreden Sökme Kafa Motoru, Isıtıcı Roxin 100Watt (Ht-1300)
İlerleyen günlerde bu sumpın içine 2 adet bambu koyup hem görsel olarak, 
hem de fazla üre miktarını kontrol etmek adına avantaj sağlamayı düşünüyorum.



4. Aşama Dekorasyon Malzemeleri
Hindistan Cevizi Kabuğu, Dut Ağacı Dalı
(kaynatıldı, fırınlandı)


[/QUOTE]

Çok beğendim merakla bekliyorum takip ediyor olucam...
shencoo2012-02-29 17:58:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metuboÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 518
metuboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2012 18:01
[QUOTE=malawi_cheart]Beslemekte olduğunuz canlı douranlar sert-orta sertlikte ve alkali suları severler mango kökü lav kayası gibi suyu yumuşatan asidik yapan malzemeler koymamalısınız.Canlı doğuran akvaryumunuzdaki mango köklerini ve yumuşa su seven tetra türlerini çıkararak daha uyumlu bir akvaryum yapabilirsiniz.Saygılar... [/QUOTE]

Sami bey, yeni hazırladığım nano karides tankı olacak. Tetrazonlarımı da bu akvaryuma dahil etme düşüncesindeyim. Zira su onlar için ideal olacak. Diğer tankım da ise mayalı sistem co2 kullanıyorum. Forumda ve diğer sitelerden aldığım bilgiye göre suyun ph değerlerini yükselttini (suyu sertleştirdiğini) söylüyorlar. Ben ölçüm seti kullanmadığım için bu kontrolü yapamadığımdan mango kökü koyarak su değerlerini dengede tutacağımı düşündüm. Ayrıca yaklaşık 2 ay oldu kökü canlı doğuran tankıma dahil edeli ama canlılarda olumsuz hiç bir davranış görmedim. Ölen eden de yok çok şükür. .


[QUOTE=koray77] [QUOTE=metubo] [QUOTE=koray77] Hocam burada su girişi nereden olacak ?
Birde akrafon nereye yapıştırıldı ve hangi malzemeden
[/QUOTE]

Su girişi resimlerde sağ alttaki 2 delikten. Arka fon ise akvaryumun sump ile bir olan iç camına yapıştı. Reklamcıdan aldığım siyah folyo. 
[/QUOTE]


Hocam suyun akvaryuma döndüğü kısımdaki su seviyesi deliklerin seviyesinde olacağından yağmurlama için eklediğiniz aparat işe yaramayacak malesefki.
[/QUOTE]

Neden işe yaramayacağını anlatırsanız sevinirim. 


[QUOTE=Tulga Can]Merhaba Mehmet bey. Tankınızın fotoraflarını bekliyorum. Dut ağacı dalı iyi fikir. Ama mongo, red more ve yatinin yeri başka :) . Acaba karides tanklarınada bunca kat zemin lazımmı. Yani merakımdan sordum. Bende ileride kurucağım da o, yüzden. Acaba bitki seçimi ne yaptınız. Moss zaten varmış sizde. Başka limon, çınar, pistia, su mercimeği, elodea ve najas. Yalnız limon olacaksa tankınız da ışık ya az, yada orta düzeyde olmalıdır. Çünkü limon çok ışıkta aşırı uzuyor ve güçlenebilmesi için gübre gerekiyor. Ama karideslere gübre zararlı.[/QUOTE]

Tulga fotoğraf ekleyeceğim ama tasarımı kafamda oturtamadım daha. Yaptığımı da pek beğenmedim. O yüzden fotolar biraz bekleyecek. Zemin karides için yada moss için önemli değil. Ben sadece diğer tankım da kullanacağım zemini burda test etmek istediğimden ve maliyet açısından nanoda denemek daha kolay olacağı için yaptım. Gübre kullanmayı düşünmüyorum zaten. Bitkiler içinde daha karar vermedim. Ama fikirleri deneyeceğim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koray77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 521
koray77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2012 23:50
Hocam su seviyesi çok yüksek olacak akvaryuma suyun döndüğü delikler çok yukarıda size bunu anlatmaya çalışmıştım en başta.Akvaryumdaki su seviyesi resimdeki kırmızı çizginin hizasında olacak yağmurlama aparatının işe yaraması için alt kısmının boş olması lazım.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metuboÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 518
metuboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2012 09:46
[QUOTE=koray77]Hocam su seviyesi çok yüksek olacak akvaryuma suyun döndüğü delikler çok yukarıda size bunu anlatmaya çalışmıştım en başta.Akvaryumdaki su seviyesi resimdeki kırmızı çizginin hizasında olacak yağmurlama aparatının işe yaraması için alt kısmının boş olması lazım.



[/QUOTE]

Ben daha önce yazmıştım ama sanırım siz okumadınız. O boş gördüğünüz sol taraftaki bölmede kafa motoru var. Akvaryuma su basıyor. Kafa motoru çalıştığı müddetçe su seviyesi altta ki sarı renkli süngerin üst seviyesini geçmiyor. Yani yağmurlama kısmında hiç bir sıkıntım yok. İlk etapta bölmede ki 2 delikten birine kafa motorundan gelen hortumu bağlayıp, ikinci deliği kapatmıştım. Hatta daha sonra taşmaya karşı önlem almak için kapattığım deliği açtım. Bu sayede su seviyesi motor dursa da sıkıntı yapmıyor. 
Bu sistemi en başta da söylediğim gibi 2 aylık bir araştırma ve düşüncenin neticesinde yaptım. Çok şükür şuana kadar problem yok. Sistem gayet güzel ve stabil çalışıyor. .


Dün akşam elimdeki tüm mossları bir araya getirip moss duvarı yapmaya karar verdim. Sump'ın olduğu cama monte ettim. İçinde java moss ve tam emin değilim ama az da olsa christmas moss var. Dalların da batma sorunu ve istediğim görüntüyü yakalayamadığım için çıkardım. İlerleyen günlerde aklıma yatan bir iki taş bulabilirsem ekleyebilirim. 
Bu arada Yasmut Bey'den aldığım excelpro ve bc karbon ürünleri elime ulaştı. Bc karbondan bir avuç sump'a ilave ettim. Sabah kalktığımda su cam gibiydi. Etkisini göstermiş. Excelpro'nun da ilerleyen günlerde etkisini göreceğim sanırım. . 


metubo2012-03-01 09:56:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metuboÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 518
metuboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2012 10:35
Ufak bir tasarım çalışması yaptım. Çokta memnun kalmadım açıkçası. Bu arada cumartesi iş çıkışı uğradığım akvaryumcum da bardakta duran zavallı bettaları görünce çok moralim bozuldu. Yanım da çok para yoktu. Sadece 2 tanesini alıp misafir edebildim. Bir kırmızı bir de mavi iki erkek. Mavi renkli olanda beyaz benek vardı. Eve gelir gelmez tedaviye başladım ama kurtaramadım. Çok moralim bozuldu. Sanki evimde ölsün diye aldım :( allah'tan diğeri hala hayatta. Akvaryumda sefa sürüyor. Onu gördükçe neşelendim haftasonu. İlk önceleri hareketsiz bir köşede yatıyordu. Dün akşam mutlu mutlu gezerken gördüm. Bende mutluyum sayesinde. Hem canlılar için akvaryumu küçük bir testte etmiş oluyorum. 
haftalık su değişimi olarak %50 değişim yapıldı. 2,5ml excelpro takviyesi ve supradn takviyesi yaptım. Bu akşamda bitkiler için soda ile ilave yapmayı hedefliyorum. Buyrun 1-2 kare fotoğraf. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Volkan ULUĞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2234
Volkan ULUĞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2012 11:56
Gercekten temiz ve titiz bir calisma sergiliyorsunuz tebrikler. Kurmus oldugunuz nano banada yol gösterici olacak emin olun. En kisa sürede yeni gelismeleri takipte olacagim.
Saygilar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metuboÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 518
metuboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2012 12:03
Teşekkür ederim Volkan Bey. Elimden geldiğince tüm ayrıntıları resmedip paylaşmaya, yapılanları anlatmaya çalışıyorum. Tek eksiğim maliyet hesabı. Oda Finansçı olmamdan kaynaklanıyor. Her gün rakamlarla uğraştığımdan bu konuda onları hatırlamak istemiyorum :)

Geçen hafta ıkea'dan nano akvaryumum için sipariş verdiğim küçük masam az önce geldi. Akşam kurup nanoyu yerine yerleştirmek gerek :) 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/10/2008
İl: Bolu
Mesaj: 2624
acemibalıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2012 12:49
Hocam akvaryumunuz güzel ilerliyor. Siz acıyıp bettaları aldınız ama akvaryumcu satılıyor nasıl olsa diye yeniden getirip yine küçük kaplarda besliyecek bu türleri yani ne kadar satış o kadar ithalat. Birde bu canlıları karidesleri ekleyince akvaryumda tutmazsınız sanırım, yoksa önce yavruları sonrada anaçları avlar. Bu akvaryuma bence nadir türler ekleyin ve uğraştığınıza deysin. Yani kristal kırmızı,  kristal siyah yada sarı karidesler güzel olur. Normal bazit türleri karma akvaryumlardada besliyebiliyoruz sizinki özel kurulunca canlılarda özel olmalı diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metuboÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 518
metuboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2012 14:23
  Aslında betta konusunda haklısın. Ama orada pet bardak içinde durmalarına kıyamadım. Sularını bile değiştirmemiş. Kızdım zaten. Abi napıyım nereye koyayım dedi. Boş bir ton akvaryumun var koysana dedim. Hepsi erkek olmuyor dedi. Alakası bile yok. Ben 2 erkeği yan yana koydum hiç bir sıkıntı yaratmıyorlar. Ortamda rekabet yaratacak dişi yok çünkü. 
bettayı biraz daha kendini toplasın ofiste bir bayan arkadaşıma hediye edeceğim. Benim balıklar için sürekli netten ofise malzeme geliyor kargo ile. Oda merak sardı. Fanus felan aldı. En azından gözümün önünde olacak kızıl bettam. 
karides türlerine gelince açıkçası bende isterim bu kadar emeğe onlarda özel olsun ama tecrübem yok. Özel türlerde tecrübesizlik çoklu kötü kayıplar doğuruyor. Bu da hem üzüntü, hem zaman kaybı, hem de maddi anlamda yükümlülük oluşturuyor. Forumdan yeterince bilgi ediniyorum ama yine de nispeten basit türlerle başlayarak ilerlemek benim için daha iyi olacak. 
daha sonra başlangıç türlerini bitkili canlı doğuran tankıma dahil etmeyi düşünüyorum. Hem orada doğal döngüyü sağlamak kolay olur. Şuan dışarıdan canlılarıma hiç müdahale etmiyorum. Hamile doğum yapıyor. Her doğum sonrası yaklaşık 3-4 yavru hayatta kalarak büyüyor. Karidesler içinde aynı şey söz konusu olur düşüncesindeyim. metubo2012-03-05 14:24:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fake GodÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 85
Fake GodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2012 14:26
Yeni gördüğüm ve beğendiğim bir çalışma.Takipteyim.Yalnız o ikea masaya o akvaryum haricinde biraz daha büyük akvaryum koymayın kendisi baya esneme yapan ve çabuk kırılabilen bir malzeme.Kalın gözüküyor fakat içi tamamen sıkıştırılmış talaştandır ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metuboÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 518
metuboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2012 14:42
[QUOTE=Fake God]Yeni gördüğüm ve beğendiğim bir çalışma.Takipteyim.Yalnız o ikea masaya o akvaryum haricinde biraz daha büyük akvaryum koymayın kendisi baya esneme yapan ve çabuk kırılabilen bir malzeme.Kalın gözüküyor fakat içi tamamen sıkıştırılmış talaştandır ;) [/QUOTE]

İlginiz için ve uyarı için teşekkür ederim. Masanın aynından evimde kullanıyorum. Hatta her boyundan. Taşıyacağı yük göz önüne alınırsa dediğiniz gibi nano için sorun olmaz. Hatta kafamdaki tasarımı tamamlayabilirsem ince (serçe parmak kalınlığında) alüminyum borudan masaya monteli küçük askı aydınlatma kapağı yapacağım. Umarım kısa sürede tamamlayıp sizlerle onuda paylaşabilirim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fake GodÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 85
Fake GodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2012 14:54
Bir yorumda daha bulunayım betalar çok iyi bir avcıdır.Akvaryumunuzun küçük olması nedeni ile karideslere çok sıkıntı yaratırlar.Karidesler kendi hallerinde hiçbirşeyden korkmayan ve merak eden canlılar.Elinizi atsanız kaçmıyorlar.Ve ciddi olarak süzüle süzüle yavaş yüzüyorlar.Bu yüzden çok kolay avlardır.Kumunuz siyah bu yüzden beyaz inciler inanılmaz güzel olacaktır.Yanınada çaprazlanmayan kaplan alabilirsiniz.Kaplanlar inci ve kiraz türlerinden biraz daha büyük,haraketleri ve üremeleri biraz daha farklıdır.Bu yol ile hem incilerde hemde kaplan karideslerinde tecrube kazanabilirsiniz.Fakat kaplanların zaten 2-3 ayda bir yapabildiği yavruların betalar tarafından avlandığını gördüğünüzde sizin hayatta kalma görüşünüz kendiliğinden çökecektir.Nano akvaryumlarda türlerin uyumlu olması çok önemlidir.Karides besliyorsunuz lütfen onları strese sokmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metuboÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 518
metuboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2012 17:52
[QUOTE=Fake God]Bir yorumda daha bulunayım betalar çok iyi bir avcıdır.Akvaryumunuzun küçük olması nedeni ile karideslere çok sıkıntı yaratırlar.Karidesler kendi hallerinde hiçbirşeyden korkmayan ve merak eden canlılar.Elinizi atsanız kaçmıyorlar.Ve ciddi olarak süzüle süzüle yavaş yüzüyorlar.Bu yüzden çok kolay avlardır.Kumunuz siyah bu yüzden beyaz inciler inanılmaz güzel olacaktır.Yanınada çaprazlanmayan kaplan alabilirsiniz.Kaplanlar inci ve kiraz türlerinden biraz daha büyük,haraketleri ve üremeleri biraz daha farklıdır.Bu yol ile hem incilerde hemde kaplan karideslerinde tecrube kazanabilirsiniz.Fakat kaplanların zaten 2-3 ayda bir yapabildiği yavruların betalar tarafından avlandığını gördüğünüzde sizin hayatta kalma görüşünüz kendiliğinden çökecektir.Nano akvaryumlarda türlerin uyumlu olması çok önemlidir.Karides besliyorsunuz lütfen onları strese sokmayın. [/QUOTE]

Beslediğim türler arasında canlı doğuran ya da nano tankımda betta yok. Bu betta misafir. Şuan da da iki tankım da da karideste yok. Bu betta nano tankımda iki gündür misafirdi. Yarında ofisteki bayan arkadaşımım fanusuna kalıcı adresine gidecek. Sanırım daha önceki mesajlarda ifade edemedim. 
bu arada yaklaşık 15 yıllık bir hobici olarak bettalar hakkında bilgi sahibiyim. 
karidesler hakkında da gerekli tüm bilgileri yaklaşık 3 aydır araştırma yaparak öğrendim, öğrenmeye de devam ediyorum. Daha önce kısa süreli olarak amatörce ghost ve kiraz karides besledim. Zaten amacım onları doğal ortamlarındaki gibi bir yer hazırlamak. Bu sebeple herkesin 1-2 hafta içerisinde kurduğu nanoyu 3 aydır tamamlayabilmiş değilim. Çünkü titizlikle çalışıyor ve sorarak en doğruyu bulmaya çalışıyorum. 
karides türleri hakkında fikrinizi dikkate alacağım. Karar vermek için daha 2-3 haftam var. Umarım karar verdiğimde timur bey'den (karidesevi. Com) istediğim türleri temin edebilirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serkan_ektİÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2009
İl: Konya
Mesaj: 771
Serkan_ektİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 13:23
Gayet güzel bir çalışma.Vaktim olunca titizlikle inceleyip ayrıntılı bir yorum yapacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir