Meleklerim Eş Tuttu mu?


supertacÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 76
supertacÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 12:53
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=qeNmlbyg4bE[/VID]

Gerçi görünüşe göre tutmuşa benziyorlar ama yinede uzmanlarına bir sorayım dedim. Bir ay kadardır ikisi birlikte dolaşıyorlar. Video'da görünmese bile ikisi ortaklaşa filtrenin emiş borusunu sürekli temizliyorlar. Zaten o bölgeye kimse yaklaşamıyor. Videoda göreceksiniz amansız bir savunma var o bölgede. Ama bir türlü dişi (sanırım ufak ve kafası lekeli olan dişi) yumurtlamadı oraya. Demekki beğenmediler ya da yeterince temizleyemiyorlar.

Bu melekler eş midir? Düşüncem diğer 3 meleği akvaryumdan tamamen çıkartıp bunlara tamamen onlara ait bir ortam yaratmak.
supertac2011-09-11 12:55:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Öğretmen AliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1210
Öğretmen AliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 14:22
Balıklar eş tutmuş,diğer balıkları çıkarırsanız daha iyi olacak.Dişiyi çok net göremedim ama karnı  dolunca yumurtlamada gerçekleşecektir.Balıkların yumurtlaması için mermer,plak gibi bir satıh koymanız belkide yumurtlama işlemini hızlandıracaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hersanliÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 06/03/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 893
hersanliÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 16:53
  Eş tutmuş gibi görünüyorlar fakat. Yumurta dökmeden kesin bir şey söylemek istemiyorum. Ali beye katılıyorum, yumurta dökebilecekleri uygun malzemeler veya bitki edinmenizi tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sedatı_egoÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 487
sedatı_egoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 17:19
Öncelikle kolay gelsin; balıklarınız gayet sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Eş tutmuşa benziyolar fakat yumurtlama yapmadanda kesin bişey söylenemez. Bence akvaryumda hiç bir değişiklik yapmayın onlar her türlü uygun bir yer bulup yumurtlama yapıcaklardır. Bu aralar biraz yem sayısını artırın ama bir kerde fazla değil her zaman verdiğiniz kadar verin ama 3 defa veriyosanız onu 5 e çıkarın. Kondisyon açısından iyi olucaktır. En az 3 defa hiç bir şeyi değiştirmeden yumurtlamalarını izleyin. Daha sonra uygun ortam sağlayın böylece yavru almanız kolay olucaktır. Uy gun ortam derken forumda bu konu hakkında çok fazla konu var biraz bakarsanız göriceksiniz. 

saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

supertacÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 76
supertacÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 20:57
[QUOTE=Öğretmen Ali]Balıklar eş tutmuş,diğer balıkları çıkarırsanız daha iyi olacak.Dişiyi çok net göremedim ama karnı  dolunca yumurtlamada gerçekleşecektir.Balıkların yumurtlaması için mermer,plak gibi bir satıh koymanız belkide yumurtlama işlemini hızlandıracaktır.[/QUOTE]

Aslında eskiden seramik konik aparatlar vardı akvaryuma yumurta bırakmaları için koyardık, ama artık bulamıyorum akvaryumcularda.


[QUOTE=hersanli]  Eş tutmuş gibi görünüyorlar fakat. Yumurta dökmeden kesin bir şey söylemek istemiyorum. Ali beye katılıyorum, yumurta dökebilecekleri uygun malzemeler veya bitki edinmenizi tavsiye ederim. [/QUOTE]

Büyük yapraklı anubiaslar alıp ekleyeceğim akvaryuma en kısa zamanda...


[QUOTE=sedatı_ego]Öncelikle kolay gelsin; balıklarınız gayet sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Eş tutmuşa benziyolar fakat yumurtlama yapmadanda kesin bişey söylenemez. Bence akvaryumda hiç bir değişiklik yapmayın onlar her türlü uygun bir yer bulup yumurtlama yapıcaklardır. Bu aralar biraz yem sayısını artırın ama bir kerde fazla değil her zaman verdiğiniz kadar verin ama 3 defa veriyosanız onu 5 e çıkarın. Kondisyon açısından iyi olucaktır. En az 3 defa hiç bir şeyi değiştirmeden yumurtlamalarını izleyin. Daha sonra uygun ortam sağlayın böylece yavru almanız kolay olucaktır. Uy gun ortam derken forumda bu konu hakkında çok fazla konu var biraz bakarsanız göriceksiniz. 

saygılar.
[/QUOTE]

Bu hareketleri uzun zamandır yapıyorlar ama daha yumurtlamaya muaffak olamadılar. Birşeyi bekliyorlar ama nedir çözemedim. Su değerleri mi? Uygun satıh mı? (ki zamanında cama yumurta dökmüş olanları bile gördüm) Yoksa hala flört dönemindeler mi çözebilmiş değilim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir