melek gökkuşağı cüce cichlid(yorumlar bekliyorum)


vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2010 09:37
Merhaba. Öncelikle sıraladığınız sorulara cevap vereyim.
1 - Linklerini verdiğiniz ürünlerin fiyatları normal.
2 - Bence 3 türü bir anda bir arada beslemek yerine aralarında kolay olan tür ile başlayabilirsiniz. Mesela gökkuşağı olabilir.
3 - Ekipman olarak bir eksiğik görülmüyor ama beslemek istediğiniz türler bitki akvaryumunda bakılabilecek türler olduğundan bitki tankına gönelmeniz gerekmektedir.
 
Gökkuşakları genel olarak bakımı kolay türlerdir ve bitki tanklarına ayrı bir hava katarlar. Hiç deneyiminiz yoksa cüce chiclidleri en sona bırakmanızda yarar vardır. Her ne kadar balık uyum tablosunda bir arada yaşayabilir denilse bile bürüt 104 lt olan akvaryumunuzda bu üç tür sıkıntı çıkarabilir. Bence bakımı kolay bitkiler ile low tech bitki tankı oluşturup güzel bir melek akvaryumu yapabilirsiniz. Eğerki bitki tankı yapacak olursanız ekipmanlardan iç filtre ve mava motorunu eleyip düşük debili ucuz bir dış filtre ile temizlik sorununu halletmiş olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2010 14:55
Öncelikle discus karma akvaryumda pek uygun olmazdı onun yerine melek yerinde bir karar.
65*40*40 akvaryumda melek ve cüce chiclidler sorunsuz yaşar gökkuşağı hakkında hiçbir deneyimim yok o yüzden size yanlış bir şey söylemek istemem. Sadece cüce chiclidler'in hassas türler olduğunu bilin yani biraz tecrübe gerektiriyorlar.
Kaçar tane besleyebilirsiniz yavru boyda aldığınızda sorun yaşamazsınız ama eş tuttukları zaman bölgeci olduklarından sorunlar olacaktır bu yüzden sayıyı az tutun derim.

Bitki konusuna gelirsek üretim haricinde melek ve cüce chiclid'ler bencede bitkisiz olmamalı hem balıkların rahatlığı mutluluğu hemde bizim seyir zevkimiz için. Bitkili akvaryum için ise aquaclay önerebilirim ancak pahalıya geliyor. İmkanınız varsa dış filtre kesinlikle alın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Deniz DemircanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1657
Deniz DemircanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2010 16:43
Gökkuşağıyla melek besleyenler çok var

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir