Melek Balıkları Ve Önleyemediğim İç Parazit Sorunu


mirtyÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2019
İl: Ankara
Mesaj: 1
mirtyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2019 13:42
Herkese merhaba,

Uzun zamandır kurmayı planladığım akvaryumu iki ay öncesinde kurdum. Bakterileri ekleyerek yaklaşık bir ay oturmasını bekledim ve iki adet cüce vatoz koydum. 10 gün sonrasında çöpcü, molly, gurami ve melek balıkları ekledim.

Yaklaşık bir hafta sonrasında Meleklerin dışkılarında beyaz iplik gördüm ve buradan araştırmalarım sonucunda iç parazit olduğuna karar verdim. Melekler yemeden kesildiler kuytu köşelerde gezmeye başladılar ve sonrasından ölümler oldu. Akvaryumdan salınım yapabilir diye tüm taşları çıkardım ve Baktotabs ürünü aldım fakat ben tedaviye geçene kadar geç kaldım. Molly ve Guramilerde de benzer durum oldu kayıplarım olmasına rağmen bir kısmını kurtarmayı başardım.

iki hafta öncesinde farklı bir dükkandan tekrar 6 adet melek balığı aldım fakat bir hafta sonrasında tekrar aynı durum oluştu. Baktotabs ürünü kullandım Flagyl ile banyo yaptırdım şu an sadece 1 tane kaldı. Bu arada Melekleri kaybederken vatozlarım yavruladı. Aldığım Melek balıklarını bir türlü yaşatamadım. Akvaryumu kurmaktaki esas amacım melek balıklarıydı. İki farklı dükkanda aynı sonuçları yaşadım. Melekler ölürken diğer balıklara bir şey olmaması kafamı karıştırıyor.

Yem olarakta sabah vipan ve akşam flora kullanıyorum. Haftada birgün aç bırakıp ertesi gün sarımsak suyu emdirilmiş yem veriyordum fakat sonuç değişmedi.

Yorumları için herkese şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeinzenÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2019
İl: Kocaeli
Mesaj: 182
HeinzenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2019 14:28
Balıkları aldığınız yerle ilgili bir sıkıntı olabilir. Aldığınız balıklar zaten hasta balıklar olabilir. Pet shop tercihini gözden geçirmekte fayda var. Geçmiş olsun bu arada.

Teşekkür Edenler: [T]218746,mirty[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir