Melek akvaryumu kuracağım.


surungencıÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2013
İl: Manisa
Mesaj: 194
surungencıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 12:34
Akvaryum ölçüleri 90x32x48, akvaryumum melek için yeterli mi? Meleklerden yavru almak için neler gerekli? Cenk Bildir2013-09-17 12:47:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 12:45

Ölçüsü musait.

Üremesi için.

Melek için ideal üretim tankı en az 80 litrelik yüksek bir akvaryum olmalıdır. Ürerim akvaryumunda olması gerekenleri 4 ana başlıkta özetleyebiliriz:

1 – Uygun bir çift melek balığı. Bu yavru melekleri  büyütürken içinden seçtiğiniz bir çift olabilir yada bir üreticiden alacağınız bir çift olabilir. Çift birbirini seçtikten sonra üretim akvaryumuna alınır ve burada anlaştıkları sürece bir arada yaşayabilir ki bu yıllarca sürebilir.

2- Bir adet hava motoru ile çalışan sünger filtre. Bu eski teknoloji filtre melek üretimi için idealdir. Ucuzdur, bakımı kolaydır, etkili bir biyolojik filtredir ve yavrular için mükemmel bir otlama alanıdır. Yeni yüzmeye başlayan yavrular bu süngerin etrafında dolaşırken, üzerinde doğal olarak oluşan mikrobiyolojik canlıları yiyeceklerdir.

3- Üreme paneli. Bu da dik olarak duran 1 1/2 inch (parmak) pvc bir boru olabilir. Melek balıkları yumurtlarken dik veya hafif yatık yüzeyleri tercih ederler. Bir çok melek çifti dar ve dik yüzeyler arayacaktır. Hatta bu yüzey filtrenin borusu bile olabilir. Önemli olan yumurtaları suni kuluçkaya alacağınız için kolayca alabileceğiniz bir şey olmasıdır. Bazen melekler akvaryumun camlarından birini tercih edeceklerdir ve buda işinizi zorlaştıracaktır.

4- Ilık ve temiz su. En ideal ısı 26 0C ‘dir ve bu ısıyı sabit tutabilmek için özel ısıtılmış bir üretim haneniz yoksa bir ısıtıcı kullanmanız gerekecektir. Eskiler, bir zamanlar melek balığı üretmenin övünülecek, gurur verici bir iş olduğunu söylerler. Artık bu işin günümüzde daha kolay olduğunu düşünürler. Eskiler doğadan yakalanmış melek balıklarının üretmenin zorluklarından söz etseler de, günümüz üreticileri uzun süredir akvaryumda üretilen türler yerine, doğadan yakalanan yabani melek balıkları ile çok daha başarılı sonuçlar almaktadırlar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokhanYukselÇevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2013
İl: Çanakkale
Mesaj: 72
GokhanYukselÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2013 13:17
1 çift melek balığın varsa yavru almaman cok zor :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir