mbuna akvaryumu için tavsiyeleriniz


southblueeÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 90
southblueeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 00:24
Arkadaşlar merhaba,

mbuna akvaryumumu büyütmek istiyorum ve sizlerden ufak tavsiyeler istiyorum.

şuanki akvaryumum 200 lt. ve bunu 500lt çıkarmak istiyorum ve buna göre ufak ufak mazleme temin etmeye çalışıyorum.

öncelikle kum konusu kafamı çok karıştırıyor. şuanki akvaryumumda siyah kuvartz kumum var ve hoşuma gidiyor acaba bu şekilde devam mı edeyim yada elimde yaklaşık 30 kg kalsiyum karbonat kum var bunu mu kullanayım yoksa silis mi alayım bir türlü karar veremedim. arka fonu siyah yapacağım.

kaya konusuna gelince doğadan toplamayı planlıyorum yada simli fosil gnays kaya yapmayı planlıyorum ne dersiniz?

ışıklandırma konusuna gelince acaba power ledele uğraşıp kendim mi yapayım evet yap derseniz  hangi renkde kaç adet nasıl almalıyım bu konudada yardımcı olursanız sevirinim. yoksa sylvana mı almalıyım?


yardımcı olursanız çok sevinirim.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DierianriggÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 274
DierianriggÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 00:35
Selamlar,

Kum da kaya da sizin keyfinize kalmis. Suyu yumusatmadiklari surece hepsi olur. Benim begenim kumun acik renk olmasindan yana. Kayalari da ben sagdan soldan topluyorum. Aydinlatma da ayni sekilde tamamen kisisel tercihiniz diye dusunuyorum. Forumda floresani savunanlar da power led savunanlar da gorebilirsiniz. Floresan gunumuze kadar kullanilan yaygin teknoloji, power led yeni yeni. Dolayisiyla su asamada power led biraz deneme yanilma hesabi. Verdigi ton, aydinlik hosunuza gider mi guclu mu gelir zayif mi kalir biraz kafa yormak lazim. Power led'e karar verirseniz hangi renk kac adet kullanmaniz gerekir anlatan konulara forumda ben denk gelmistim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gomesta_33Çevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2013
İl: Içel
Mesaj: 35
gomesta_33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 18:02
siyah kum ve siyah arka fon tavsiye etmem bu balıkların rengini karartmasına sebep olur açık mavi veya mavi kullanabilirsiniz.kalsiyum karbonatlı kumu kullanmanızı öneririm mbunaların istediği ph seviyesini sağlar silis görselliktir suya bir salınım yapmaz yani ne yumuşatır ne sertleştirir ekstradan kum almanıza gerek yok yani.çoğumuz para verip kalsiyumlu kumlardan alıyoruz sizin elinizde var silise yönelmeyin bence
aydınlatma konusuda mavi kullanmamanız yerinde olacaktır ciklette tavsiye edilmiyor stres başlangıcı olduğunu birçok hobici bilir,bunun yerine buz beyazı,beyaz florasan kullanabilirsiniz t5 ler uzun ömürlü ve kullanışlıdır led zamanla ışık hazmesinde düşmeler söz konusu tabiki tercih size kalmış

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir