maymun kafa karnı çekilmiş


grafık.onurÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2010
İl: Ankara
Mesaj: 16
grafık.onurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 00:12
Bir akvaryumcuda gördüğüm maymun kafa çiftini beğenip aldım.elimde 35 cm akvaryum oldugunu ve bu akvaryumda yaşıyabileceğini sordum ve yaşar dedi.akvaryumu kurdum ve çok güzel bir eş idi ilk yumurtalarını testiye yapıstırdıktan sonra yumurtalardan balıklar yavrular çıktı bende yavrular biraz büyüdükten sonra aynı akvaryumda yavruluğa ayırdım,40 adete yakın yavru var ama tek sıkıntım yavruları ayırdıktan sonra erkek olan dişi olanı hırpalıyor ve dişinin karnı çekilmiş durumda ne yapmalıyım yardımınıza ihtiyacım var..
vermiş olduğum yem kırmızı granül ve bitkisel yem...
şimdiden teşekkür ederim....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serhancalikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 705
serhancalikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 10:17
Şimdi öncelikle o balığın 100 litre akvaryumda minimum bakılması öneriliyor . Birde akvaryum tasarımında kayalık alanlar oluşturulması gerekiyormuş . Bu yüzden bence tür değiştirmenizi öneririm . 35 CM bir akvaryumunuz olduğuna göre maksimum 35-40 litre bir akvaryumunuz olmalı ?

Latince Adı: Steatocranus casuarius

Habitatı ve Anavatanı: Orta Afrika. Zaire'nin kayalık nehirleri.

Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul, ağırlıklı olarak etçil beslenir.

Davranış Biçimi: Agresif

Kendi Türlerine Davranışı: Agresif

Yüzme Seviyesi: Dip

Cinsiyet Ayrımı: Dişi-erkek arasında belirgin bir ayrım yoktur. Erkekler nispeten daha iridir. Yüzgeçleri daha uzundur. Dişilerin kafalarındaki hörgüç erkeklerinkine göre oldukça az gelişir.

Üreme: Tek eşlidir. Eşi ölünce bir daha eş tutmaz ve yalnız yaşarlar. Üreme için ters çevrilmiş seksılar kullanılır. 150'ye kadar varabilen fakat genellikle 30-60 arası yumurta dökerler. Dişi yumurtalarla ilgilenir, erkek bölgeyi korur. Yavrulara 1-2 hafta kadar bakar, yavruları beslerler.

Sıcaklık: °C

En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 12 cm, dişiler 8 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 100lt

Su Sertliği: Yumuşak - Orta Sertlikte

pH: 6.5-7.0

Zorluk Seviyesi: 2

Genel Yorum: Yaşadığı bölge çok akıntılı olduğundan akvaryumda bol akıntı olmalıdır. Akıntı olmayan küçük bir bölge bulunması da iyi olacaktır. Akvaryumu bol kayalarla dekore edilmeli, bitki konulacaksa kayalara iyi sabitlenmelidir, aksi taktirde bitkileri sökebilir. Maymun Kafa bazı kişilerce Tanganyika Gölü Cichdlid'i olarak bilinmektedir. Oysaki Maymun Kafa nehirde yaşamakta ve Tanganyika Gölü'ne göre çok daha yumuşak ve hafif asitli suda yaşamaktadır. Mavi renk varyasyonu da vardır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fyildirokÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2011
İl: Bursa
Mesaj: 61
fyildirokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 14:40
Hocam o akvaryumcuya selam söyle=) Yakında balıklar arap baharına başlar haberin olsun =)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

simayÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 25
simayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 20:21

Bu konuları pek bilmem önceden belirteyim yanlış söylersem affedersiniz.Bildiğim kadarıyla karında çekilme iç parazitten oluyor.Ayrıca balık ölmeden öncede karnı çekilir.Ben de bir ara ciklet beslemiştim.Bir çok balığım kavgadan öldü.Kavga edenleri ayırdığımda karınları hep çekilmiş oluyordu.Umarım balığınız eski sağlığına döner.Ve yavruları da yavruluktan çıkarmanızı öneririm.Yavrulukta sağlıklı gelişemezler.Ama büyük akvaryumunuz varsa salın.Yoksa küçük akvaryumda yem olabilirler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir