mavi prensesimin ağzında yavru var ne yapmalıyım?


alca321Çevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 47
alca321Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 14:31
Benim sorunum, mavi prensesim ilk defa agzına yumurta aldı. 4 gün kadar oldu. ilk doğumu olduğu için kusturtma diyen var, 20. gün veya 15-16 gün kustur diyen var hangisi doğru? Şimdilik kusturma, baktın balığı çok rahatsız ediyorlar, dişi balıklar veya erkekler, ve yüzgeç erimesi falan oluyor, odurumda yine biraz sabret ve baktın balık halsizleşiyor gibi gördün  o zaman kustur.

ikinci olarak ben yine siteden öğrendiğim kadarı ile 10 litrelik pet şişeye delikler açıp, yavruluk yaptım. Bunu mu kullanmalıyım yoksa küçük bir tank alıp anneyi oraya mı koymalıyım? anneyi başka bir akvaryuma alırsam strese girer mi yoksa en sağlıklısı bu mudur? 10 litrelik pet şişe olabilir, tek sıkıntı görüntü güzel olmaz. ama yavruluk alırsan büyük balıklar yavruluktan balıkları çekip zarar verebiliyorlar, öldüredebiliyorlar. Başka tanka ben bi kaç kere dişi balık koydum 2-3 tanesine birşey olmadı ama bitanesi öldü stresten balıktan balığa değişir.

3. olarak, yavrular doğduktan sonra anneyi onlarla bir tutmalımıyım yoksa ayırıp ana tanka atmalımıyım?? Tank kaç litre kaç balık var?

ve son olarak benim daha önce yaşadığım acı tecrübe nedeni ile (15 auratus yavrusunu bakamadım) doğan yavruları nasıl yemlemeliyim... Hangi yemleri kullanıyorsun? Benim takdiğim yemleri karıştırıp kaşıkla ezip günde 4 öğün azar azar vermek oluyor.

bu konuları kapsayan bir link veya cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZeKaNÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 120
ZeKaNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 15:10
Balığı ilk 15 gün kendi akvaryumunda tut sonradan şişeye koyabilirsin veya varsa ufak bir akvaryuma ayır pek farketmez büyük olasılıkla yumurtaları yutabilir veya atabilir ve az yavru verebilir bu çok doğaldır ilk doğumda kusturmaman daha iyi yavruları kaybetsen bile balık diğer seferlerde yavruları ağzında tutma olasılığı çok artar ilk doğumda yavruları kusturursan  bidaha ağzı dolduğunda yumurtaları atabilir ben ilk doğumunda ana balığı ayrı akvaryuma ayırdım orda doğurdu 3-4 gün kadar balığı yavruların yanında tuttum ama sen 1-2 günde ana tanka atabilirsin yavrularının yanında birazda olsa durması annelik içgüdüsünü arttırır bidahaki doğumlarda yavruları yutmaz ve atmaz başka akvaryuma alıcaksan içine mutlaka saklanacak bir şey koy balık onun içinde duracaktır doğuma kadar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alca321Çevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 47
alca321Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 15:52
Teşekkür ederim saolasınn...  ama balığımın ilk yavrusumu bilmiyorum ama 7-8 cm boyunda akvaryumcudan aldım..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir