Mavi Istakoz (Kerevit)


alperengunÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2012
İl: Hatay
Mesaj: 40
alperengunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2012 16:47
Arkadaşlar daha yeni mavi ıstakoz aldım, akvaryumda yeterince büyümüş  Metriaclima greshakei ve  Melanochromis cyaneorhabdos var. Yarın ikisini de akvaryumcuya vercem. Istakozu rahat bırakmazlar dedi (zaten akvaryumda sadece 2si kaldı, birbirleriyle kavga edip duruyorlar). Bu yüzden ıstakozu fanusa koydum. Sizce ıstakoz yarına kadar fanusta dursun mu? Birde bu ıstakoz sonradan alacağım diğer balıklarla anlaşır mı? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2012 16:57

Talı su kerevitleri hiç bir balıkla pek iyi geçinemezler. Hele ki büyük türler, mavi kerevit de bunlara dahil, önlerinden geçen bütün balıklara hamle yapacaklardır. Eğer ışık altında yakalayamazlarsa gece balıklar uykudayken yakalama şansları daha yüksek. İlla balık da koymak istiyorum derseniz, Bazı ufak tetra türü balıklar hızlı yüzücüler olduklarından Kerevitlere yakalanmayabilirler. Mesela Rummynose tetra gibi, ama onun da geceleyin yakalanmama garantisi yok :)

Bir de bazı balıklar kerevitleri rahat bırakmazlar sanırım sizin balıklar da onlardan bir kaçı. iki ucu şokellalı değnek :)
 
Eğer akvaryumunuzda balıklar ile birlikte kerevit de beslemek istiyorsanız, Mexica Turuncu cüce
kerevitini öneririm. Boyutları 2 - 3 cm'den daha fazla büyümediğinden balıklarınıza çok fazla tehdit oluşturmazlar. Her türlü tropikal küçük balıkla gönül rahatlığı ile besleyebilirsiniz.
 
Benim söyleyebileceklerim bu kadar :)
 
Sevgiler saygılar
 
Eray
Eray Gurdogan2012-07-09 16:59:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir