Mango kökünde salyangoz


mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2009 13:02
Bendeki katil salyangozlar çok aktifler tüm büyük salyangozları temizlediler hatta şu an içinde bulundukları 10 litrelik küçük akvaryumda bitki dolu olmasına rağmen gözle görebildiğim hiçbir adi salyangoz yok ve 15 günden fazladır bu akvaryumda salyangoz oluşumu olmuyor. Denemek için içinde salyangoz yumurtaları olan bitkiyi cam kenarında şeffaf bir kapta tuttum 1 hafta içinde içinde minik salayangozları gördüm. Ama katillerin :) olduğu akvaryumda hiçbir salyangoz üremesi göremedim. Bitki temizliği için yeni aldığım bitkileri katil salyangozların olduğu akvaryumda tutuyorum bir süre sonra şeffaf bir kap içinde güneş şığı göreceği bir yere koyuyorum. Bol güneş ve yosunla bitkideki yumurtalar açılıp salyangoz oluşumu olunca oluşan ufak salyangozları topluyorum ve bitki salyangozsuz hale geliyor sizede tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enesselimÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 334
enesselimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2009 13:09
[QUOTE=transporter]

Bu mango kökünü hangi akvaryuma koysam,1-2 gün sonra akvaryumu şu bildiğimiz asalak olan 1mm kadar lık şeffaf salyangozlar çıkıyor.Bunu nasıl engelleyebilirim?,ne kadar yıkadıysam da boş Mutsuz

Saygılar;[/QUOTE] 
Benimde akvaryumuma ilk defa mango kökünden sizin tarif ettiğiniz tür salyangoz gelmiş ti.Derhal kökü çıkardım akavaryumda gördügüm salyangozlarıda elimle temizledim şimdi çok şükür çok az salyangoz görüyorum.
Ayrıca 3 gündür akvaryumda üzeri çok renkli salyangozlar görüyorum bunlar nedir acaba bir zararı olurmu bitkilere?
enesselim2009-08-15 13:10:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MuratGökerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 622
MuratGökerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2009 13:16
Ben akvaryumlarda nefret edilen bu salyangozları aksine çok seviyorum, sebebine gelince ise öncelikle bu salyangozların oluşma nedenini araştırmak gerekli diye düşünüyorum.
 
Şöyleki;
 
Eğer akvaryumumuzu yeterince temiz tutarsak bu salyangozlar kendi nufuslarını ayarlayacaklardır buna bizzat şahit oldum, fakat akvaryumumuzu yeteri kadar temiz tutamıyorsak işte o dakka bu salyangozlar meydana çıkıyor. Çünkü pislik ile yaşıyorlar hal böyle oluncada istemediğimiz kadar çoğalıyorlar.
 
Ben kendi akvaryumumda 4-5 adet Katil Salyangoz besliyorum ve diğer salyangozları gördüğüm anda sumpa atıyorum. Böylelikle hem ana tankta görüntü kirliliği olmuyor hemde akvaryumdaki biyolojik döngüyü bozmamış oluyorum.
 
Şunu unutmamalıyızki akvaryumda her oluşan canlının mutlak bir sebebi vardır, nasılki aşırı ışık yada aşırı kirlilikte yosun oluşuyorsa bu salyangozlarında oluşum sebebi budur. Tanklarda herzaman dengenin korunmasından yanayım.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir