malawi iç parazit ve flagy


flamencoÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 79
flamencoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2012 02:50
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Kuma dekora sürtünme

Akvaryum Kapasitesi (litre):250

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat)  :28 derece

Filitrasyon:  eheim 2217

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
 
 
250 lt akvaryumumda sp,beyaz prenses,ahli,kaliko,iceman,afra,elongatus cikletleri ve vatoz,frenatus var.Son günlerde cikletlerin çoğunda kuma ya da dekora sürtünme problemi var.Başta nitrat artışı sandım ama her hafta %30 su değişimi yapıyorum,kaya tuzu kullanıyorum ve eheim 2217 dış filtre kullanıyorum.Daha sonraki araştırmalarımdan sonra iç parazitten şüphelenmeye başladım.Şuan balıklarımda iştahsızlık ve karın çöküntüsü yok.Karantina tankım yok.Ana tankta nasıl bir tedavi uygulayabilirim? (Flagiyi veya sarımsak suyunu yeme emdirip verme ya da azoo,flagi vs ilaçları ana tanka ekleme) Bu arada AHM Marin Fish sarımsaklı yemden aldım nasıldır, koruyuculuğu varmıdır? Aslında bu yemi aldıktan sonra problem başladı şüphelenmiyor değilim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metamorfiksistÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Van
Mesaj: 822
metamorfiksistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2012 08:23
Canlı sayısı fazlaysa ve aşırı yemleme varsa bu durum zaten kaçınılmaz. Dış parazit için iyi bir markanın dezenfaktanını kullanın önce malahit yeşili veya metilen mavisi. ısıyı arttırıp 3. gün sonunda dip çekimi yapın ve takip eden 3 gün boyunca dip çekimine devam edin balıklarda paraziti dışlarsanız bu süre zarfında flagy ve sarımsak suyunu yeme emdirip verin. Sera bakto tabs diye bir ürün var aşağı yukarı buna benzer etkiyi gösteriyor.
Sağlıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alyyyjanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 193
alyyyjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2012 10:21
Aldığınız yem bence iyi bi yem değil ben balıklarıma vermem piyasadaki kalitesiz yemlerden diye biliyorum nls denemenizi tavsiye ederim sarımsaklı nls thera+A sarımsaklı olarak en kalitelisi bu diye biliyorum

Ayrıca balıklarınızda yeme iştahsızlık fln yoksa kesinlikle sera bactoper gibi ilaçları kullanmayın bu pire için yorgan yakmaktır bu tarz ilaçlar suyun bütün dengesini bozuyo sudaki bütün parazitleri öldürüyo ve balığını çok yoruyo hastalığının ne olduğunu tam bilmeden ilaç kullanmamanızı tavsiye ederim çünkü her ilacın yan etkisi vardır doğru zamanda doğru ilaç kullanmak gerekir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

flamencoÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 79
flamencoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 23:45
Arkadaşlar balıklarımda iyileşme gözlemliyorum.Benim gibi aynı dertten muzdarip arkadaşlar için denediğim tedavi sürecini yazayım.İç ve dış parazitle mücadelemde tüm bilgilerimi bu forumdan edindim.Kullandığım yöntem kaya tuzu,kükürt ve eczanelerde satılan flagyl hap.
        1-) Akvaryum suyunu her tazelediğimde akvaryumculardan aldığım akvaryum tuzunu kullandım.Ayrıca 250 lt ye bir çay kaşığı kükürt attım.En başta dibe çökmez ama bekleyince yayılır.Akvaryumda kalmasında bir problem yok kükürtün.Ama en fazla 10 günde bir dip çekimi ve su değişimi yapmakta fayda var çünkü kükürtün yararlı bakterilerede zarar verme ihtimali var.
        2-) Bir tablet flagyl hapı 2ye bölerek çay tabağında ezip toz haline getirdim ve fazla değil 10-15 damla kadar suyla ıslattım macun kıvamına geldi.Daha sonra balıkların en sevdiği granül yemden 1 öğünlük tabağa döktüm ve hafif karıştırdım.1 saat kadar kuruduktan sonra balıklarıma verdim.Sağlıklı balık yesede bir problem olmaz.Haftada 1-2 kez vermek iyidir.
        3-)  Sürtünme problemi daha fazla olan sp ve albino prensesimi 10lt bir kovada akvaryumdan aldığım suyla; 1/4 çay kaşığı kükürt ve 5 tablet flagyl hapı toz haline getirip karıştırdım ve 2 saat banyo yaptırdım.Banyoyu 4-5 gün tekrarlamakta fayda var.Birde kovaya hava verebilirseniz daha etkili olacağını sanıyorum.
         Sonuç olarak sürtünmeler azaldı balıklar daha iştahlı ve mutlu. Ben bunu malawi ve maymun kafa cikletlerim için uyguladım.Yemden vatoz ve frenatusta yedi problem yaşamadım.
    

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alyyyjanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 193
alyyyjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 06:23
Yanlis bilgi aktarimi olmasin diye yaziyorum flagy saglikli baliga haftada 1-2 kez ver birsey olmaz diye kim dedi size bilmiyorum ama birsey olmaz derken balik olmez demek istemistir heralde cunku flagy eczaneden aldiginiz bi ilac ve insanlarda mide hastaliklarinda kullanilir zaten baliktaki ic parazit de mide-bagirsak hastaligidir ama balik olmuyor diye de haftada 1-2 kez vermek dogru degildir cunku en basta ilactir kimyaslar icerir ve yan etkisi vardir. Yan etkisi olmasa bile bunye o ilaca alisir ve hastalik durumunda bi etkisi olmaz. Flagy insanlar icin uretilen bir ilactir haftada 1-2 kez kullansak bizi oldurmez ama kullanmiyoruz demi doktorlar iglesene kadar kullanin diyor hatta 1 haftada iglesmezsek daha etkilu bi ilac veriyor. Biz haftada 1-2 kez ilac kullanmiyorsak baliklar da kullanmasin bence onun yerine samirsak suyunu kullanin hem iglestirir hemde balik bagisiklik kazanir. Ayrica baliginiz dis parazitti bence yani kaya tuzu oranini artirip sicakligi yukseltseniz de iglesirdi diye dusunuyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

flamencoÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 79
flamencoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 20:19
Haftada 1-2 kez derken devamlı demek istemedim.Zaten sürtünen balık kalmadıktan sonra ilaç vermenin anlamı yok.Sarımsak koruyucudur,flagyl iyileştirici.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir