Malavi-cichlidleri Sürtünme


Hüseyin3428Çevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 166
Hüseyin3428Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2016 02:44
Merhabalar mavi prenses sarı prenses türlerinden var ve balıkların bi kaçtanesi kuma sürtünüyorlar ara sıra bu neden kaynaklanıyor ve ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BAYIRÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2015
İl: Antalya
Mesaj: 507
BAYIRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2016 09:49
Balıklarınızda dış parazit belirtileri var.

Balıklar kuma veya dekorasyon malzemesine çoğu zaman yan yatarak sürtünürler. Bunu genelde titreme benzeri hareketler izler. Yüzgeçler kapanıp açılarak titreştirilir. Bu belirtiler yemleme sonrası iyice artar. Bakteri kültürü eklenmesi sorunu dramatik olarak düzeltir. Ancak yeni kurulan bir akvaryumla karşı karşıya değilsek, kültürün eklenmesi genellikle sadece geçici bir çözüm olacaktır. Asıl sorunu yani suda yüksek nitrit değerleri oluşturan hatayı bulmak esas hedef olmalıdır.

Kalabalık, yeterli su hareketi olmayan, kalitesiz yemlerle bolca yemlenen, düzenli olarak kısmi (%20 gibi) su değişimleri yapılmayan her akvaryum, yüksek nitrit riskiyle karşı karşıyadır. Su sıcaklığındaki ani düşüşler de biyolojik dönüşümü bozarak sorun yaratabilir.

Dış filtrelerin yüksek yüzey alanına sahip (biyolojik dönüşüm için gerekli) substrat olmaksızın çalıştırılması da bu sorunun sık karşılaşılan bir nedenidir. Su geçirgenliği olmayan mercan kırığı ve bunun gibi maddelerin filtereye doldurulması kaba mekanik filtrasyondan ileri gidilmesini engeller. Açıkcası oldukça pahalı olan orjinal substrat kullanılamayacaksa süngerin tercih edilmesi diğer tüm malzemeden üstün sonuç verecektir.

Yüksek nitrit değerlerinin bir diğer nedeni de taban kumunda biriken artıklardır. Özellikle bitki gelişimine uygun ortam yaratmak için kalınca kum serilmiş akvaryumlar bu riski daha fazla taşırlar. Akvaryumda kumu karıştıran balık türlerine yer verilmesi bu riski azaltır (botya, tarak balığı gibi). Su değişimlerinde dip süpürgesi ile taban kumunun vakumlanması bu riski ortadan kaldırır.

Akvaryum hobisinin aspirini kabul edebileceğimiz tuz (iyotsuz kalın tuz) nitrit zehirlenmelerini de engelleyebilir. Bu nedenle su değişimleriyle beraber akvaryuma az miktarlarda bile tuz eklenmesi faydalı olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mucevherseverÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2015
İl: Izmir
Mesaj: 423
mucevherseverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2016 10:05
İlaç, kaya tuzuyla birlikte kullanılabilir ama miktarını iyi ayarlamak gerekiyor zira doz aşımı kötü sonuçlanabilir. İlaçlar bakteri ile ilgili olanlarda dahil önlem amaçlı kullanılabilir, akabinde su düzenleyici kullanırsınız olur biter. Isıya gelince; balığın normal yaşam ısısı farzı mahal 25 derece ise ısıyı o derece arttırmak ne kadar doğrudur tartışılır. Birde balıkların doğal ortamını bozmamak adına su değişimlerini 1/3 yapın deniyor, su düzenleyiciler satılıyor ve bekletilmiş su kullanın deniyor. Eğer varsa imkan; doğal ortamı bozmadan, yedek tankta balıkları bir süre karantinaya alın derim. Tabi ana tankın ortamını yakalamak koşulu ile...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir