Longfin Vatozlarım Hakkında


cilamureÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/11/2009
İl: Trabzon
Mesaj: 882
cilamureÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2019 00:16
Merhaba.Longfin vatozlarımın olduğu tankta aşırı derecede planaria üredi. 25 gün önce bir dişi vatozum yumurtladı. Erkek işini gördü yavrular çıktı yavruluğa aldım aynı tankta yavruları. Damızlık vatozlarım birer ikişer şekilde öldüler. Ve yeni tanka aldım kalan balıkları yavruları da yavrulukla beraber . Suyun çoğunu eski tanktan çok az miktardada dinlenmiş su koydum yeni tanka. İki gün sonra yavruları çıkaran erkekte öldü. 2 dişim kaldı. Bir tane erkek aldım bir arkadaştan. Dişi balıklardan birinin karnı şiş ve jel kıvamında ip gibi dışkı yapıyor. Diğer dişimde şiş yok dışkı yok ; fakat 5 gündür ne yem verdiysem yemediler. 2 dişide sürekli pipo filtrenin olduğu kısımda sabit duruyor tankta gezinmiyorlar. Yeni aldığım erkek ve yavrularda problem yok çok şükür yem yiyorlar ve dışkılıyorlar. Sarımsak suyuna yemi emdirerek de verdim ; fakat yem yemiyor kalan son 2 dişim. Ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun. Yazım uzun oldu özür dilerim okuyan arkadaşlardan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deriinmaviÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2016
İl: Rize
Mesaj: 537
deriinmaviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2019 01:53
Balıkları görmeden tam bişey söleyemeyiz ama sanki biraz fazla yemleme yapıyormuşsub gibi geldi bana balıklar belliki kabız olmuş ayriyeten tankında parazit asalak organizmalar üremiş bunlar hep fazla yemlemeyi ön plana çıkarıyor tam bir tedavi söleyemem ama ben olsam balıkları bir iki gün yemlemez daha sonrada salatalık vererek kabızlığı geçirmeyi denerdim yemleme konusundada eğer tankta çok fazla vatoz yoksa 3 4 tane balığa hiç yem vermeseniz bile camda oluşan yosunlarla karnını doyururlar bunu bilerek yemleme yapın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BobÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2007
İl: Tekirdag
Mesaj: 405
BobÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2019 08:39
Yemleme sonrası dip cekimi yapıp eksilen suyu ekle yavrular var ise yiyebilcekleri kadar yem at kalanları cek su degisimi yaparsan yavruları kaybedersin ilk 2 ay eksilen suyu ekle yavru ölumlerinin önune gecemezsin yoksa. Yavrulara proteyin degeri dusuk yemlerden ver sadece yosun bazlı ilk 2 ay yavas yavas protein iceren yem ver sonra.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir