Lepisteslerim Ölüyor


durgun21Çevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 1
durgun21Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2017 00:42
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 4 ay önce 80*40*45 ölçülerinde akvaryum aldım. İçinde 4 adet plastik bitki, 200 w ısıtıcı, jebo 825 dış filtre ve akvaryumcularda paketler içinde satılan beyaz ve renkli taşlardan var. Kurulumuna biraz dikkat ettim ama bir şeyler ters gitmeye başladı. İlk balıklarımı koyduğumda her şey bir süre güzel gitti. Bir kaç farklı akvaryumcudan da balıklar aldım. Toplamda 12 adet civarında Lepistesim oldu. Bunlar gayet güzel yaşıyordu. Sera vipan ile besliyorum. Yavru da almaya başladım. Yavruları yavrulukta beslemeye çalıştım biraz. Bu süre zarfında yavrulara Gemma Baby yem verdim ama bir süre sonra büyük balıklarımın azaldığını gördüm. Ölüyorlar ama ölülerini bile görmüyorum yok oluyorlar resmen. Gittikçe olay daha vahim bir hal almaya başladı ve tüm balıklarım ölmeye başladı. Şu an akvaryumda 4 balık var onlar da ölecek gibi duruyor. Su değişimini çok fazla yapmıyorum. Akvaryumun üzeri açık olduğu için sürekli buharlaşma oluyor ben de yaklaşık 10 günde bir 10 litre kadar dinlenmiş suyu yavaşça ekliyorum. Dip temizliğini ise ayda 1 falan yapıyorum. Nerede hata yapıyorum ben ?[EDIT]durgun21,2017-02-26 01:10:13[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serkan BUZCUÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/05/2009
İl: Konya
Mesaj: 1423
Serkan BUZCUÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2017 01:10
Lepistesler canlı doğuranlar içinde en hassas olan balıklar bence,çok çabuk hasta olup ölebiliyorlar, Çok iyi bakılmasına rağmen ölümler olabiliyor,genleri önemli bu konuda. Akvaryumunuzdaki yapak bitkiler yerine canlı bitki kullanmalısınız ve kumunuzda bitkiye uygun olmalı renkli taşları çıkarın. Önce bunlarla başlayabilirsiniz ne kadar doğal o kadar az kayıp olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MalzaharÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2017
İl: Izmir
Mesaj: 63
MalzaharÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2017 01:20
Anlattiklarinizdan yola çıkarak tahminlerim;
1- Ilk aylarda balık sayısı az tutulmalıdır. Bakteri kültürü yavaş oturur fazla balık fazla atık demektir ve yeterli bakteri olmayınca da amonyak sonucu toplu ölümler.
2- Saf su buharlaşir atıklar akvaryumda birikir ve amonyak, nitrit gibi ölümcül kimyasallar birikir.
Çözüm;
1- Az balık, bakteri kültürü takviyesi, dinlenmiş su ve metilen mavisi gibi kimyasallardan uzak durmak.
2- Haftalık % 30 su değişimi. Buharlaşma hariç.
Not: Akvaryumu ve balıkları görme şansı olmadığı için bunlar anlattiklarinizdan yola çıkarak oluşturduğum yorumlar.
Ayrıca dış filtreye purigen ve karbon eklemesi de fayda sağlayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir