Lepistesler Doğurmuş Bilgi Verirmişsiniz


Yusuf0642Çevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2016
İl: Ankara
Mesaj: 54
Yusuf0642Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2020 19:43
[QUOTE=Roger][B]@Yusuf0642[/B] Eğer satmak için üretmeyecekseniz bence de yeni bir yere almaya gerek yok. Doğal bitkiler ile olabildiği kadar saklanma alanı oluşturursanız bir sorun olmaz. Pistia bitkisinin uzun kökleri bu için birebir diyebilirim.

Benim lepistes akvaryumum aşağıdaki şekilde. O kadar çok bitki ve saklanma alanı var ki içinde şu an 10'dan fazla yeni doğmuş yavru olmasına rağmen çoğu zaman göremiyorum :) yemek zamanı çıkıyorlar.

Beslenmeye gelirsek hızlı boylanma istiyorsanız bence artemia şart, ancak un ufak edilmiş herhangi bir pul yemi de severek yiyorlar.

Mutlu hobiler.



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225111/310720201354411.jpg[/IMG]







Merhaba,

Alan ne kadar büyük olur, sudaki biyolojik yük ne kadar az olursa yavruların büyümesi için o kadar elverişli bir ortam olur.

Ancak kendi tecrübemden şunu gördüm, alan büyük olunca da yemler balıklar daha yiyemeden sağa sola dağılıyor ya da başka balıklar tarafından yeniliyor.

Eğer böyle bir sorun varsa benim tavsiyem 240 litre tankın içinde kalacak şekilde büyükçe bir yavruluk almanız yönünde olurdu. Böylece hem büyük hacimli suyun kalitesinden faydalanır, hemde daha küçük bir alana atacağınız yemlerin tamamı yavrular tarafından yenir. Büyüyenleri akvaryuma salar yeni doğan yavru olursa yavruluğa ekleme yapabilirsiniz.

Denediniz mi bilemiyorum ancak haftada birkaç kez bile olsa canlı artemia yedirmek hem sağlık hem de büyüme açısından ciddi katkı sağlıyor.

Bu arada büyümüyor/renklenmiyor deseydiniz tamam ama ölüm olduğu için su parametrelerinde bir sorun mu var acaba diye düşünmeden edemedim.

Mutlu hobiler.[/QUOTE] yok satmak için üretmiyorum hobi amaçlı bende doğal döngü içinde büyüsünler istiyorum Japon’lardan yavru alamadım diye yakınırken biri hamile geldi ikisi hamile şimdiden 10 yavru oldu neymiş bu lepistesler 😀 böyle giderse akvaryumu büyütmek zorunda kalacak galiba ilk telaşı attım hiç yavru kaybetmedim şükür büyükler iyi yemlendikleri için galiba yavrulara zararları olmuyor bitkileri çoğalttım rafyanın birini çıkardım yavrular pul yemi iyice ufalayınca yiyorlarbiraz büyüdüler resim ekledim bakarsanız başka bitki türü varmı bunun bakımı kolay diye eledoe danse aldım[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187364/310720201939451.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir