Lepistesimin kuyruğunda yırtıklar oldu


Y.AslanÇevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2008
İl: Antalya
Mesaj: 18
Y.AslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2008 08:41
Fotoğraf: yok

Canlıdaki Belirtiler:Arkadaşlar benim bir tane erkek lepistesimin kuyruğu küçülmeye tel tel olmaya ve yırtıklar olmaya başladı. Eskisi gibi hareketli de değil. Halsizleşti bu aralar. Bunun nedeni nedir. Tedavisi nasıldır. Teşekkürler

Saygılar,

Akvaryum Kapasitesi (litre):70

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:4 dişi 1 erkek lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir 3/1 oranında dip çekimi ve bu arada üç gündür mantar ilacı atıyordum dün dip çekimi yaptım sadece.

Y.Aslan2008-10-17 08:42:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yuxel37Çevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 21
yuxel37Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2008 20:15
Hastalığın ismini bende tam olarak bilmesem de sanırım kuyruk kapama hastalığı olabilir. Şu an ben de aynı hastalıkla uğraşmaktayım. 4 gündür 3 tane lepistesim bu hastalığa direnmeye çalışıyorlar. Suyun yüzünde öylece sanki sarhoş gibi sallanıyorlar. Yanlız bendekiler yem yiyorlar ve bu hastalığa kolay teslim olmamalarını buna bağlıyorum. Forumda araştırdığım kadarıyla bu hastalığın çıkış noktası sudaki amonyak oranının artması ve de bir iç parazit durumu olabilirmiş. Benim şu an  37lt'lik tankıma uyguladığım tedavi şekli  ilk 3 gün % 20-30 dip çekimi,ısıtıcının derecesini 30 santigrad dereceye çıkarma,her dip çekiminden sonra tetra contraspot ekleme ve balıkları ayrı bir tas'a alıp tekrar  tetra contraspotla ilaç banyosu yaptırmak. Bugün itibariyle 2 adet dişim kuyruklarını açtılar sanırım bu iyiye işaret ama erkek lepistesim hala kuyruğunu açmadı.Sende böyle bir tedavi yöntemi uygulayabilir ya da biraz daha araştırarak (forumda  buna benzer başlıklar var) kendine göre bir tedavi yöntemi uygulayabilirsin.Umarım balık kaybı yaşamayız. Sağlıklı balıklar dileğiyle..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir