Lepistes Yumurta ?


ohanzaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 29
ohanzaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2013 14:58
Ufak bir akvaryumum var oraya alıp rafya ile doldurdum sanırım 100 e yakın yawrum var :) anneler gayet sağlıklı ama 2 anneden de yumurta çıktı bu anneleri yeni aldım akvaryumcudan belkide taşınırken yada yavruluk ta stres olmuş olabilirler. Ama diğer doğan yavrular çok sağlıklı.Yeni doğan yavrulara artemia vermek doğru mu ? yoksa biraz daha büyümelerini beklemek mi lazım ? Doğru zamanlama nedir yardımcı olabilirmisiniz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzadeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/01/2012
İl: Manisa
Mesaj: 563
BeyzadeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2013 21:43
Yavrular ilk 5 güne kadar yeme ihtiyaç duymazlar, fakat siz gene artemia verebilirsiniz. Hele hele ilk 15 gün taze artemia verirseniz balıkların sağlıklarında ve dirençlerine önemli katkısı olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VahidÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2013
Mesaj: 51
VahidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2013 21:54
Yumurtaları güvenli biyere mesela yavruluğa koyarsanız belli bir zaman sonra bi aksilik olmazsa yavrular çıkarlar.Bi yazıda okuduğuma göre leipstesin karnındada yumurta sadece korunma ve gelişme gibi bi durumla durur.Yani anneyle bi kordon vs. gibi bi bağlantısı yoktur.

Yani yumurtalar eğer yenmezse zamanı gelince çıkar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aslan_kralÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/07/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 1411
aslan_kralÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2013 10:14
[QUOTE=Vahid]Yumurtaları güvenli biyere mesela yavruluğa koyarsanız belli bir zaman sonra bi aksilik olmazsa yavrular çıkarlar.Bi yazıda okuduğuma göre leipstesin karnındada yumurta sadece korunma ve gelişme gibi bi durumla durur.Yani anneyle bi kordon vs. gibi bi bağlantısı yoktur.

Yani yumurtalar eğer yenmezse zamanı gelince çıkar
[/QUOTE]

        Daha önce bu satırlardan onlarca kez bu tür yazılar yazan arkadaşlarımızı uyardım. Bilgi sahibi olmadığınız hususlarda fikir yürütmeyin dedim ama anlatamadım. Siz nerede gördünüz bu şekilde çıkan yumurtaların yavruluğa ayırıldığını veya böylebir şeye şahit mi oldunuz???
        Allah aşkına insanları yanlış yönlendirmekten vazgeçin artık. Bilmiyorsanız sukut etmeyi bilin bari. Lütfen bilgi kirliliğine neden olacak açıklamalar yapmaktan uzak durun. Bakınız ben bu zamana kadar discuslar hakkında tek bir yorum bile yapmadım ya da prensesler hakkında ama bilen bilmeyen herkes herşey hakkında yorum yapabiliyor. Bakın rica ediyorum bir konuda bilgimiz yoksa sukut edelim mutlaka o konu hakkında yorum yapabilecek bizden daha bilgili insanlar vardır.En azından bilmeyen insanları yanlış yönlendirmemiş oluruz. Bu benim içinde geçerli senin içinde geçerli bilirkişi heyetinin değerli katılımcıları Umutlar içinde geçerli... BİLGİ SAHİBİ DEĞİLSEK FİKİR YÜRÜTÜP İNSANLARI YANLIŞA SÜRÜKLEMEYELİM...
        Şimdi bu konuyu açan arkadaşımız bu yazdıklarınıza inansa ve yumurtaları toplayıp yavruluğa alsa ve çıkacak diye başını beklese hoş mu olacak??? Değerli yönetimimizi bu bilgi kirliliği hususunda sıkça uyarıyorum bunun önüne geçmek için bir takım yaptırımlar getirilmesi zorunlu hale gelmeye başladı bana göre...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2013 10:28
Kubilay abi'ye söylenecek lâf yok, anca tebrik edilir... Kendisi de zaten büyük bir üstaddır... Sağolsun bizi de boş geçmemiş, gelmişken konuyu da doğru bilgiler ile düzeltelim...
Balıklar stres olduğunda doğum yapar gibi boş yumurtalar atabilir. Hatta bazen sağlıklı giden doğumlarda da yavruların arasında bir kaç yumurta olabilir. Bu yumurtaların yavruya dönüşme ihtimâli yoktur. Kuluçka makinesine koymanın da bir katkısı olmayacaktır ki zaten erken gelen doğumlarda gelişimini tamamlayamamış yavrular bile yaşayamaz. Yani yavrunun ağzı gözü yüzgeci her şeyi tam olarak oluşmuştur ama biraz küçüktür, 1 hafta kadar daha beklemesi gerekmektedir mesela, o yavru erken doğsa bile hayatta kalamaz. Bu yüzden yumurtanın yavruya dönüşmesi de imkansızdır. O yumurtaları yem olarak değerlendirebilirsiniz, yüksek protein içeren, canlı yem ayarında bir yem olacaktır.
Bu arada 5 güne kadar yeme ihtiyaç duymaması da yanlış bir bilgidir. Canlı Doğuran yavruları doğumundan sonra bir kaç saat içinde yem aramaya başlayan balıklardır. Bazen karnında şişlik olabilir, yumurta kalıntısı olabilir. Bu kalıntıyla 1 gün kadar idare edebilirler ama çok hızlı metabolizması olan bu balıkların doğumundan bir kaç saat sonrasından itibaren her gün eşit aralıklarla en az 4 kez yemlenmeleri gerekmektedir...
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2013 10:38
Atılan Lepistes yumurtaları KESİNLİKLE ÇIKMAZ. Bilgi tamamiyle yanlış. Ayrıca erkek yeterince dölleyemezse diye de birşey yoktur.. Erkek ya döller ya döllemez.. Döllerse yavrular döllemezse yavrulamaz. Kubilay abiye katılıyorum. Lütfen bilmediğimiz ya da eksik bildiğimiz konularda yorumlar yapıp insanları yanlışa sevk etmeyelim. Doğum için ısıyı arttırın diyecekler şimdi size.. Arttırmayın. Balığın sağlığına olumsuz yönde yansır bu ısı arttırmalar.. 2 gün önce doğursun diye balığın genel sağlığıyla oynamaktan başka birşey değil bu ısı arttırmak..
Şimdi konuya dönecek olursak kimi zaman bu yaşamış olduğunuz durumlar gözlenebiliyor. Bu durumların oluşması genellikle strese bağlı olmakla birlikte pek çok etken olabilir. Ben lepisteslerimi (her seferinde olmasa da) yavrulukta doğurtuyordum ve bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım ama bu demek değildirki sizde yaşamayacaksınız.. Yarın yavru almak istediğim, kayıp vermek istemediğim bir lepistesim olursa onu da yavrulukta doğurturum.. Ama bu tabiki tercih meselesi. Sağlıklı değil yavruluk olayı fakat yavruluğun içine bir parça canlı bitki koymanız biraz olsun rahatlamasına neden olabilir diye düşünüyorum.
Katılırsınız ya da katılmazsınız, bu benim yaptığım uygulamadır.
En güzel doğum şekli yavru akvaryumu kurup orada yapılandır.
Kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir