lepistes ve kılıçkuyruk bakmak ıstıyorum


xearÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2013
İl: Sakarya
Mesaj: 45
xearÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 17:09
Lepistes ve kılıckuyruk bakmak ıstıyorum ne gıbı malzemeler lazım olcak  yardım edermısınız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bayfreeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2012
İl: Denizli
Mesaj: 147
bayfreeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 22:04
BU TARZ BALIKLAR İÇİN BİTKİ ÖNEMLİDİR. CANLI BİTKİLER TAVSİYE EDERİM.ÇOKBİLMİYORUM CANLI BİTKİ DERSEN DAYANIKLI KALIN YAPRAKLI BİTKİLER İYİ OLCAKTIR GENELDE ELODEA TİLKİ KUYRUGU GÜL SSAZ ÇINAR LİMON GİBİ BİTKİLER BESLENİYOR AMA LİMON ÇINAR BİTKİLERİ AROMATİK BİTKİLER OLDUGU İÇİN BİTKİLERİNİ YERLER BALIKLARIN. DIŞ FİLTRE DAİMA SAĞLIKLI OLANIDIR.BİTKİ KUM BİTKİYE UYGUN KUM BİR İKİ SALYANGOZ HOŞ OLUR. ISITICI HAVA MOTORU HAVA TAŞI HORTUM ŞART.
 
CANLI BİTKİ OLURSA IŞIK FLORESAN GİB ŞEYLER DE LAZIM OLABİLİR OLABİLİR DİYORUM NEDENİ BENİM AKVARYUMUM TÜM GÜN GÜNEŞ ALAN YERDE OLDGU İÇİN SADECE LED LAMBA İLE AKŞAMLARI AYDINLIK YAPIYORUM YETİYOR. EVİN İÇİNDE KARANLIGA KALAN OLDADA GEREKİR.YİNE BU KONUYU OKUMANGEREKİR DETAYLARI ÇOK FAZLA

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MCorbaciÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2011
İl: Karabük
Mesaj: 199
MCorbaciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 23:11
Lepistes, Kılıçkuyruk vb canlı doğuranlar her ne kadar piyasadaki en ucuz balıklarda olsa masrafı çoktur öncelikle bunu aklınızdan çıkarmayın, küçük tank yeter sanırsınız ama buna aldanmayın, aldığınız 5 balık 5 ay sonra 50 tane olacağından tankınızı büyütmeniz size ekstra masraf demek, o sebeple tankınızı ilk başta büyük almalısınız, ayrıca canlı bitki şart değil ancak doğal ortamı yakalamak her aquaristin hayali olduğundan bu balıkları canlı bitkiyle dekore edilmiş akvaryumda bakmanızı tavsiye ederimi işte en büyük masrafta bitki yüzünden oluyor taban+ışıklandırma+gübreleme+co2 işine girerseniz masrafınız çok artar ancak bunlara ihtiyaç olmadan java moss, eledoa, pistia gibi bitkilerle akvaryumunuzu süsleyebilirsiniz, masraf konusu bu şekilde, diğer ihtiyaçlarınızda her akvaryumun olmazsa olmazları ısıtıcı+filtre+hava motoru gibi ekipmanlar bunları set halinde çok ucuz fiyata internetten yada akvaryumcudan alabilirsiniz, buradan site ismi vermek yasak mı değil mi bilmiyorum öm atarsanız yardımcı olurum.   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir