Lepistes kuyruk sivrileşme ve ölmesi


jamessÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 11
jamessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2014 01:40
Merhaba arkadaşlar;
Belki daha öncede açılmıştır bu konu fakat hızlı ve etkili çözümü olan var mı?
Yavru lepisteslerimin kuyrukları sivrileşiyor bir süre sonrada ölüyorlar . Baktığımda beyaz benek yok gibi. Sorun ne olabilir? . Diğerlerini kurtarmak için ne yapmam gerekiyor ? Etkili bir çözümü var mı ?
Teşekkürler şimdiden herkese.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2014 02:27
Suda çok fazla azotlu içerik varsa ve su sıcaklığı ve de ph değeri balıkların tolere edebileceği değerlerin üzerindeyse yavrularda ve hatta erişkinlerde de kuyruk sivrilir, kısılır ve balıklar ölür.

Azotlu içerikten kastım da amonyak nitrit ve nitrattır. Akvaryumunda bitki yok ise bunlar suda biriktikçe suyu balıklar için ölümcül hale getirirler.

Yapmann gereken, %50 su değişimi yapman, tabi dinlenmiş ve akvaryumdaki su ile aynı sıcaklıkta olmalı. Akvarum ısısını 27 dereceye sabitlemen ve bolca havalandırman gerekir. Bir de sanırım akvaryumda bakteri döngün de yerinde değil, bir adet en ufağından sünger pipo üretim filtrelerinden alıp tankın içine hava motorundan hava alacak ve kabarcıklar çıkartacak şekilde bir yere yerleştirmen. Bu filtrede  Nitrobakterler oluşacak ve amonyağı dönüştürüp nitrit ve nitrata çevirecekler, bitki de koyarsan onlar da nitratı emip suyu bu zararlı kimyasaldan temizleyecek, tabi bu da yeterli değil, ya hergün %10 ya da haftada en az %30 en fazla %50 oranında su değişimi yapıp tanktaki suyu tazelemelisin ki balıkların amonyaktan , nitritten ve nitrattan etkilenmesinler.
Eğer akvaryumunda bitkiler yoksa dip çekimi yapmanı da öneririm. Bir de yemlemeyi azar azar yap. Eğer tabanda tabana düşmüş yem artıklarını yiyecek, corydoras (çöpçü), ramshorn salyangoz gibi canlıların da yoksa tabanda biriken bu yemler hem küflenip mantarlaşırlar hem de suya aşırı amonyak ve nitrat bulaşmasına sebep olurlar.

Bu dediklerimi yaparsan kısa sürede balıklarının sağlığı yerine gelecektir.

İlk işin %50 su değişimi ve su sıcaklığını 27dereceye sabitlemek olsun.

Sevgiler saygılar

Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jamessÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 11
jamessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2014 11:44
Teşekkür ederim. Su sıcaklığı 26 derecede sabit . Dipte yem kalmıyor . Yetişkinlerde böyle bir durum söz konusu değil. Yavrular ölüyor . Su değişimi yapıyorum. Saolun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir