lepistes akvaryumu


emrahuyar35Çevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2006
İl: Manisa
Mesaj: 16
emrahuyar35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2007 15:46

Merhaba

Arkadaşlar bana 200 lt lik lepistes akvaryumu yapmak istiyorum.Bana  neler yapmam gerektiğini ,yem,ilaç,su düzeni konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

saygılar

mustafa


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SeptemberStormÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2007
İl: Bitlis
Mesaj: 35
SeptemberStormÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2007 17:10
akvaryumu yaptırmak istiyorsan camcılar sana yardımcı olabilir. Ölçülerini verirsin ertesi günü alırsın akvaryumu, ama ben; bir akvaryumcudan almanı tavsiye ederim. 200 litre akvaryuma 5 damla dezenfektan ve 5 damla vitamin koyacaksın. 200'lük bir ısıtıcı, hava motoru, ve filtre. içini dekore etmek sana kalmış. ısıtıcıyı, hava motorunu ve filtreyi koyduktan sonra, kumunu, çakılını, bitkisini, kayalığını aynı zamanda yapmalısın. özellikle dikkat etmen gereken birşey var; akvaryumu güneş görmeyen bir yere kurmalısın. aksi takdirde su, mikroorganizmalar üretir ve yosun tutmaya başlar. dolayısı ile balıkların ölür.  bu düzeni kurunca suyu bir hafta dinlendirmeye bırakacaksın. filtresi ve havası daima açık kalmalı bu süre içinde. bakabinde balıklar akvaryuma konulur, keyifle izlenir :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brk-krncÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 169
brk-krncÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2007 18:00
benim sana önericeğim uzunluk yükseklikler...100boy 50 genişlik 40 yükseklik...bu boylar tam 200 litre yapıyor...6mm camdan yapabilirsin yüksekliği 50 yapıp genişliği 40 yapmanı önermem.çünkü lepistesler geniş alanı daha çok severler hem bitki yapmayı düşünürsen çok ideal bir boy...akvaryumda bitkiye yer ver derim.kaya kullanmamanı öneririrm çünkü lepistesler taşları sevmez bunun yerine kütük kullan derim.200 w ısıtıcı kullanman yeter gibime geliyor.filitrasyon olarak en temiz çözüm sump olur gibime geliyor.hem daha ucuza mal olur hemde en kaliteli çözüm...güzel bir şekilde bitki dizaynı yaparsan ki bu biraz masraflı olabilir.kum olarak midye kırığı kullanıyorum ben gayette memnunum...kum kalınlığı bitki olursa 5 cm nin altında tutma derim.ışık olarak kesinlikle en az 2 tane grolüx kullan marka olarak kendim sylvania kullanıyorum pembe bitki için olanından.tercihen 3.cü olarak philips day light takılabilir.tabi bu ışıklandırma bitki tankları için geçerli...ondan sonra suyu doldurun 2 hafta dinlendirin.içerisine birşey katmanıza gerek görmüyorum açıkcası.ondan sonra balıklarınızı alın koyun içerisine...sağlık durumunu atlamak istemiyorsanız 2 tane daha akvaryum yapabilirsiniz...bu akvaryumun 2 sinide yapıcağınız akvaryum masasının altına koyarak saklayabilirsiniz.bunlardan 1 i karantina akvaryumu için.akvaryumcudan aldığınız balıkları 2 hafta orda tutarsınız eğer hasta değillerse onlarıda ana tanka geçirirsiniz.diğer tankta yavrularınızı koymak için.lepistese yem olarak micro kurt verirseniz çok faydalı olur...diğer türlü güzel bir bitkisel yem alırsınız normal beslemeyi onunla yaparsınız.ben beslemeyi bir çok yemin karışımından yapıyorum.bu şekildede yapabilirsiniz.bitkiler için gübrelemeyide bitki türlerinize göre seçebilirsiniz.tablet gübre sıvı gübre...bu sizin tercihinize bağlıdır.eğer bu şekilde yaparsanız çok sağlıklı bir şekilde hiç ilaç kullanmadan bile balık yetiştirmeniz kaçınılmazdır.ve inanılmaz zevklidir.eğer bana sağlıklı güzel bir tank oluşturmam gerekiyor derseniz bunların hiç birinin atlanmaması gerekir lepistes için...eğer takıldığınız bir nokta olursa sorun cevaplayabilirim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir