L-34 medusa akvaryumum


kabaltahÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2399,3[/B]
Kayıt: 05/02/2007
İl: Edirne
Mesaj: 1369
kabaltahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2009 14:29
Fotoğraf:




Boyut (cm): 45*34*33h
Kapasite (litre): 50 lt
Canlılar: 4 adet L 34 medusa pleco olacak. Şimdilik 3 adet cüce vatoz. 1 adet anubias.

Malzemeler: Filtre; tetratec ex-1200, ısıtıcı; eheim jager 200 watt, hava motoru; rambo 9000 çift çıkışlı, Aydınlatma; Hagen Aqua Glo T8 14 Watt.
 
2 adet eheim hava taşı, 1 adet kablolu dijital termometre, hagen marina kutu filtre (içinde biyolojik yün, elyaf, aktif karbon, tetra nitrat minus), 1 adet mopani kökü, 3 adet orta boy kaya, 

Akvaryum Bakımı: Şimdilik sadece ana tanktan su ilavesi yapıldı.

Kullanılan Yemler: Tetra, sera, Nls, tropical ve bazı özel üretim yemlerden çeşitli ürünler kullanılacak.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Seachem prime, seachem stability, seachem stress guard, sera ectopur, sera florena, filtre içinde sera super peat kullanılıyor.

 L 34'lerimi ana tankta göremediğimden onlara özel bir tank kurdum. Tank daha 1 haftadır kurulu olduğundan test etmek amaçlı içine 3 adet yavru cüce vatoz attım 2 gündür sorunsuz yaşıyorlar. Akvaryum hacmine göre ekipmanın biraz abartılı olduğu düşünülebilir şöyle bir sebebi var, L34'ler aşırı akıntılı, yüksek oksijenli ve bir o kadar da sıcak sularda yaşıyorlar. Su sıcaklığı 29 derece, bu sıcaklıkta yoğun oksijen sağlamak için hava taşlarıyla son haddede havalandırma yapılıyor, tabi yüzey hareketi bu kadar fazlayken ısı kaybıda çok fazla olduğundan 200 wattlık ısıtıcı tercih ettim, ısıyı ancak bu şekilde sabit tutabileceğimi düşünüyorum. Gerekli akıntıyı sağlamak için tetratec 1200 kullandım, teorik olarak akvaryum içinde su hacminin 20 katı kadar bir sirkülasyon olduğunu varsayıyorum tabi gerçek değerler bunun altındadır, balıkları eklediğimde solunum durumlarına göre yetersiz görürsem bir kafa motoru da ekleyebilirim.
 Suyu yumuşatmak için filtre içinde peat/torf kullandım, mopani kökü de suyu son derece sarartıyor, gerçi köke ve peate ihtiyaç yoktu ama bu kökü çok sevdiğimden kullanmak istedim, normalde daha taşlık bir dekor yapmam gerekiyordu, birkaç düz taş bulabilirsem eklemeyi düşünüyorum.
 Akvaryumun içindeki hava ile çalışan kutu filtrede ana malzeme olarak tetra nitrat minus var, 6 ay boyunca nitratı emdiği iddia edilen kullanıldığını pek görmediğim bir malzeme. Diğer kimyasallar tarafından kapasitesi çabuk dolmasın diye önüne biraz aktif karbon ekledim.
 Anubias bayağa eğreti durdu, 3 adet almıştım, kullanmadığım bir tankta duruyorlardı, 2 tanesi çürümüş, bunu da bayağa kırpmak zorunda kaldım, yeni anubias alınca kökün yanlarına daha dekoratif duracak şekilde bağlayacağım.
 Akvaryum kururalı yaklaşık bir hafta oldu düzenli şekilde seachem'in bakteri kültürünü kullanıyorum, suyun yarısı da ana akvaryumumun suyu.
 Birkaç gün sonra asıl balıklar olan medusa plecolarımı koyacağım o zaman resimlerini çekip bu başlığa eklerim.

 Bu arada bu akvaryum hakkında anlattığım herşey örnek bir L-46 zebra pleco akvaryumuna da uygundur, mango kökü yerine bol düz kaya kullanılması tercih edilmesi durumu da geçerlidir.

 Saygılarımla..
kabaltah2009-03-07 07:50:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir