Kuş besleyenlere çok önemli bir tavsiye


profesörÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2012
İl: Ankara
Mesaj: 368
profesörÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 12:38

Merhaba arkadaşlar.


Öncelikle bu konuyu yardım almak için değil sizlere yardımım dokunsun diye açtım. Bu forumun üyeleri olarak ortak noktamız balık sevgimizdir. Ancak balıkları sevip de diğer hayvanları sevmeyen kişi sayısı mantık olarak azdır. Yani birçoğumuz başka canlılar da besliyoruz. Bu açtığım konu da kuşlarla ilgilidir.


Benim onlarca muhabbet kuşum vardı. Halamın bir komşusu da kuşuna bakamayınca halam, benim yeğenim bakar diye almış kuşu bana getirdi. Kuş en fazla 30 günlük bir dişi yavruydu. Muhabbet kuşları en az 2 3 haftalık oluncaya kadar uçamazlar. Ancak bu kuş daha önce kafesten çıkarılmadığı için uçamaz diye düşünmüştüm. Zaten de uçamıyormuş:(


Kafesten çıkardım ama birden elimden uçup gitti ve DUVARA ÇARPTI! İşte o günden sonra sanırım geçirdiği felç nedeniyle kafesin altında sola meyilli yatarak yaşadı ve kafasını düzeltemedi. Veteriner de düzelmeyeceğini söylemişti. İşte böyle tam 8 ay engelli bir kuşa baktım.


Ama o kuşum 3 gün önce ÖLDÜ! Üzüldüm ama sonuçta kuşum kurtuldu. "Malesef" benim hatam yüzünden çektiği acılardan kurtuldu. Çok pişmanım ama zamanı geriye alamıyorum!!


Lütfen arkadaşlar sizden ricam kuşların bir yere çarpmasını basit bir çarpma olarak algılamayın ve önlemler alın, beyinlerine hasar veriyor! Bu yüzden kuşlarınızı çıkardığınızda perdeleri kapatın çünkü camı farkedemiyorlar ve cama çarpabiliyorlar. Bir de kuşları erkenden uçurmayın ama vakti gelince de uçmasına izin verin ki uçmayı öğrensin ve sonra böyle bir olay yaşamasın..




profesör2013-04-29 12:39:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir