Kurulum sorusu (cam; farklı pH isteyen tü


EmersonÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2010
İl: Izmir
Mesaj: 16
EmersonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2010 17:27

Herkese merhaba, foruma yeni katıldım.
Akvaryum hobisine, onyıllar sonra yeni bilgi ve teknoloji ışığında tekrar başlama isteğindeyim. (geçmişteki çabam çok sorunlu olmuştu.)
Yeni kaydolanların sık mesaj gönderemediğini okudum, bu yüzden bu "kuruluma başlama" konusunda birkaç sorumu birlikte sorarsam umarım yanlış olmaz:

1) Hem tamamen renksiz (extra clear deniyor galiba) hem de lamine olan camdan akvaryum alabileceğim/yaptırabileceğim bir yer acaba İzmir'de var mı?

2) İçine koymak istediğim türlerle ilgili aklıma takılan iki şey var: 80x28x48h'lik -eğer yanlış bir seçim değilse- bir tankı bol bitkiyle doldurup (yosunlar ve yüzenler dahil) lepistes, plati, molinin yanısıra neon tetra ve rasbora gibi 1-2 uyumlu sürü koymak istiyorum. Şimdi, bu neon tetra gibi türler canlı doğuranlarla birlikte konulabilir denmekle birlikte, biliyorsunuz gerekli pH değerleri farklı (tetralar için 7 ve biraz altı, canlı doğuranlar için 7 ve biraz üstü gibi). Bu durumda, pH'yı 7'de sabitlemek (tabi olabiliyorsa) sorunu çözer mi? Bunu yapmak için aygıt ya da yöntem var mı?

Bir de, bu canlı doğuran dışındaki türleri ekleyince, bol bitkiye karşın yavruların "yenmeme" oranı düşer mi? Yaklaşık kaç kat? Panda çöpçüler de koyarsam, dipte saklanan yavruların şansı yokolur mu?

Şimdiden teşekkürler, saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cERTENÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2010
İl: Izmir
Mesaj: 105
cERTENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2010 22:22
 Dediklerin hakkında bir bilgim yok ama İzmir bu hobi için tam bir körbela hiçbirşeyin Düzgününü bulamıyorsunuz . Akvaryum yapan bir yer bulabilirsen banada haber ver  Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serhat38Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 305
Serhat38Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2010 00:00
Tam tersine Kayseride bu hobi icin harika bir yer hatta Turkiye capinda bir cok yere akvaryum ithalati yapiliyor eger isterseniz Kayseri'yi bir ziyaret edebilirsiniz hem degisiklik olur Big%20smile Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iahmetgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 325
iahmetgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2010 01:52
Merhabalar;
Öncelikle hayırlı olsun.Naçizane tavsiyem,yerinizin ve bütçenizin elverdiği en büyük hacimle başlamanız olacaktır.Lepistesleriniz üredikçe hacim sıkıntısına girebilirsiniz.
Ben de birkaç ay lepistes,raspbora ve neon üçlüsünü birlikte besledim.Herhangi bir problem yaşamadım lepistes yavrularının bir kısmının yenmesi dışında.Bol bitki tabii ki bunu azaltacaktır,ama zaten öyle hızlı ürüyorlar ki bir zaman sonra yenmelerine daha az aldırıyorsunuz.
pH konusunda da fazla endişe etmeyin derim.Şebeke suyu 7,4 civarında,sadece çok klorlu.En az 24 saat dinlendirmenizi öneririm.
Suyunuzun oturmasını mutlaka bekleyin.Bakteri kültürü oldukça faydalı oluyor.Kimyasal mümkün mertebe kullanmamaya çalışın.Benim ilk kayıplarımın 3 sorumlusundan ilki sabırsızlık ve su oturmadan canlı eklemek(cehalet),ikincisi sağlıksız canlılar almak(tekrar cehalet) ve üçüncüsü klordu(evet,yine cehalet).
Akvaryum yapımı ile ilgili Özkanlar Köprüsü civarındaki Bornova Akvaryum ile görüşmenizi öneririm.Hem ilk elden,hem de yetkin kimselerden bilgi ve fiyat almış olursunuz.
Cam ile ilgili de,Arkas'ın yanında Bahaettin Doğaner var.En zihni sinir işlerle dahi nazikçe ilgileniyorlar.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir