Kuru yeme alıştırma


aLLeSaNDRoÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2009
İl: Bolu
Mesaj: 281
aLLeSaNDRoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 17:34
Merhaba arkadaşlar.Ben betamı bu tür şeylerle beslemeye başladıktan beri(yumurta, ince çekilmiş yağsız kıyma, hamsi,artemia,su piresi,dondurulmuş kan kurdu, tubifex vs) bunları çok büyük bir iştahla en büyük parçaları bile bir kere bile tükermeden tek hamlede midesine indiriyor.

Birazda balığım yaralı olduğu için kuru yemdense böyle bir yemek programına baş vurdum. Balığım gerçektende çok iyi toparladı kuyruğundaki boydan boya yarıklar bile nerdeyse 3 günde birleşti ve çok canlı bir renk aldı ama sonuçta aşırı protein ve yağ tükettiği için son günlerde balığımda  yağlanma kabızlık karnında şişlik ve durgunluk gözlemliyorum.

Bu tür yemleri çok aşırı bir iştahla saldırmasına rağmen kuru yemlere tenezzül bile etmez oldu eskiden bettagranı vipanı iştahla yiyen balığım şimdi yanına gelip tenezzül bile etmiyor.

Galiba canlı yemlere felan çok alıştırdım. Bende hergün kebap mantı hamburger patates cipsi yesem herhalde ıspanağa felan tenezzül etmem ama böyle beslenmeside sakıncalı bir yerden sonra.

Onu nasıl tekrar kuru yeme alıştırabilirim. Arkadaşlar aç bırak diyorlar ama uzun vadede işe yaramadı 1 gün aç bırakınca kuru yeme saldırdı ama ne zaman yumurta, ince çekilmiş yağsız kıyma, hamsi,artemia,su piresi ,tubifex, dondurulmuş kan kurdu vs versem bunu yedikten sonra tekrar kuru yeme tenezzül etmiyor ve sil baştan.

Bu tür şeylerle beslemiyeyimmi. O zamanda zararlı olmazmı bunlarada ihtiyacı var ne yapacağımı bilmiyorum. 

Bu tür şeyleri yemeye başladıktan sonra köpük felanda yapmamaya başladı ve çok hantal. Sindirim bozukluklrı ve kabızlıkta yaşıyor.

Pul yeme ve bettagranı   tekrardan nasıl alıştırıp yedirtebilirm yardımcı olursanız sevinirim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarumanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Ankara
Mesaj: 869
SarumanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 21:12
[QUOTE=aLLeSaNDRo]
son günlerde balığımda  yağlanma kabızlık karnında şişlik ve durgunluk gözlemliyorum.
 
Bu tür şeyleri yemeye başladıktan sonra köpük felanda yapmamaya başladı ve çok hantal. Sindirim bozukluklrı ve kabızlıkta yaşıyor.
 
[/QUOTE]
 
Ali bey balığınızı çok seviyorsanız bu şekilde işkence yapmayı bırakın.Zararlarını gözlerinizle görmüşsünüz neden halen bunlarla besliyorsunuz ki? Arkadaşlarınızda demiş, uygulamış ve sonuçta başarılı olmuşsunuz.Tekrar sormanıza gerek yoktu.1-2 gün aç bırakın tekrar kuru yem yemeye başlayacaktır.Bu ara otçul yeme ağırlık verin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir