Kribensis İle Birlikte Ne Besleyebilirim ?


TriumphÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2011
İl: Içel
Mesaj: 35
TriumphÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2016 00:27
Selam dostlar..

Uzun süre ara vermişken ne zamandır aklımda olan Kribensisleri edindim sonunda . Aldığım dostum sağolsun bir kaç btki ve 2 de elma salyangozu göndermiş. 1 çift yetişkin 1 çift damızlık altı 2 çift kribensisim var , akvaryumda bol miktarda saz ve ismini bilmediğim bir taban bitkisi var. Henüz yeni geldiler sürekli saklanma derdindeler , zamanla çekingenliklerini atacaklarını umuyorum. Hindistan cevizi gibi materyaller ile bir yuva yapmayı da düşünmüyorum şimdilik. damızlıklar üreyecek olursa diğer çiftleri ayıracak yerim yok ve elden de çıkarmak istemiyorum.
Şimdi geleyim soruma ;
Kribensisler ile birlikte zebra ,lepistes , karides türleri gibi canlılar koysam olurmu sizce , karidesleri tümden yutarlar gibime geliyor ama uzun zaman kiraz karides baktım , birlikte yaşayabilseler ne güzel olurdu diye geçiriyorum içimden .)
tavsiyelerinizi bekliyorum dostlar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

delilahzekeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/07/2014
İl: Hatay
Mesaj: 238
delilahzekeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2016 02:17
Üreme dönemlerinde çok agresifleştiklerini söylemeden edemem ama eğer yuva koymayacaksan sadece küçük çaplı sürtüşmeler olabilir. Üremedikleri için de diğer balıklara zararları dokunmayacaktır. Karidesler için gerçekten ciddi tehlike oluştururlar fakat lepistes tarzındaki barışçıl balıklarla bakılabilir eğer lepisteslerden de yavru almayı aklından çıkardıysan, zira lepistesin yavrularını da yiyeceklerdir.

Teşekkür Edenler: [T]109350,Triumph[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir