Kort Tenisi Başlangıç Tavsiyeleri


ultrAslan_1905Çevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2005
İl: Ankara
Mesaj: 85
ultrAslan_1905Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2013 18:39
Arkadaşlar,

Kort tenisine başlamayı düşünüyorum. Tenis oynayan arkadaşlara, ekipman tavsiyelerinden önce mazeretimle ilgili bir soru sormak istiyorum. Geçtiğimiz Mart ayı başında, halı sahada futbol oynarken sağ ayak bileğimin dönmesi sonucu bağlarımda hasar ve kıkırdak kırığı oluştu. Ayağımda hala geçmeyen bir ödem (basketbol oynayan ve bileğinden sakatlanmış olan iki arkadaşım o ödemin geçmediğini söylüyorlar) var ve gün içinde uzun süre ayakta kaldığımda, yürüdüğümde ödemde bir miktar artma oluyor ama gece dinlenince yine eski haline dönüyor. İlk soruma gelince, bu sakatlığımdan dolayı çekiniyorum; tenis oynayanlarda gördüğüm kadarıyla sağa sola yanlamasına sıçramalar çok oluyor, bu sıçramalar sırasında bileğimin tekrar dönmesinden çekiniyorum. Oyun sırasında yapılabilecek hareketler, bu sakatlık için sakıncalı olur mu? Sakatlanmamın üzerinden 5 ay geçti ve tenisede 2 ay sonra başlamayı planlıyorum.

İkinci sorum; başlangıç için tavsiye edeceğiniz raket modeli nedir? Ağırlık, sertlik/esneklik, kafa büyüklüğü, raket uzunluğu gibi farklılıklar varmış. Yetişkin bir erkek için en uygun model nedir?

Üçüncü sorum; İzmit'te oturuyorum, İzmit'te oturan ve tenis oynayan arkadaşlar var ise, kurs için nereyi önerirsiniz? Fırsat olursa da tanışmak isterim.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir