Köpeklerde Kuyruk Kesimi


MiraÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1
MiraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2012 02:58
Yapmayın lütfen, İnsanlar bu konularda okadar bilinçsizki...
Geçen gün adamın teki gelmiş yanıma kulaklarını niye kestirmedin geç kalma diyor, Neden diye sorunca "öyle sağlıklıymış"... Köpeğim cinsi Alman kurdu... Ne denir bu adama ? Fazla açıklama yapmak için uğraşmadım, Alman kurduna kulak kesiminden bahseden adama ne anlatılabilirki... Yasalardan haberiniz yok sanırım diyip bıraktım.

Köpeklerde kuyuk ve kulak kesiminin tek çıkış noktası köpek dövüşleridir. Köpek dövüşlerinin tarihi de çok eskiye yüzyıllar öncesine dayanır. Köpeklerde kuyruk ve kulak kesme adetenin köpeklere hiç faydası ve yararı yoktur (Bazı durumlar haricinde). Sebebi köpekleri bir kumar aracı olarak görüp kanlı vücutlarını izlemekten zevk alan hasta beyinlerdir!

Diğer bir nokta ise, kuyruk ve kulaklar köpeklerin iletişim aracıdır. Yanında rottweiler veya boxer gezdirenler neden kestirir? Çoğu kulaktan dolma yanlış bilgiler yüzünden, kimisi de gerçek sebebini bilir ve bunun için yaptırır. Neden ? köpek dost canlısı bir tavır aldığında bunu kuyruğundan anlayabilirsiniz. Köpek korktuğunda bunu direk olarak anlamanın yolu köpeğin kuyruğu ve kulaklarıdır. Kulaklarını geriye doğru atar kuyruk bacaklarının arasına saklanır. Yine bu bazı hasta ruhlar, köpeğinin korktuğunu gizlemek isterler.
Günümüzde bu hastalıklı düşünce sanki moda olmuş gibi devam ediyor.

HAYVANLARI KORUMA KANUNU (Kanun No. 5199 - R.G. Tarihi : 01.07.2004)
Kanun metni:
http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5199.html
http://www.milliparklar.gov.tr/bolumler/avyaban/icerik/cezalar.pdf

MADDE 8.

Ev ve süs hayvanının dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veya diğer tedavi edici olmayan kuyruk ve kulak kesilmesi, ses tellerinin alınması ve tırnak ve dişlerinin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması yasaktır. Ancak bu yasaklamalara; bir veteriner hekimin, veteriner hekimliği uygulamaları ile ilgili tıbbî sebepler veya özel bir hayvanın yararı için gerektiğinde tedavi edici olmayan müdahaleyi gerekli görmesi veya üremenin önlenmesi durumlarında izin verilebilir.

MADDE 28. - Bu Kanun hükümlerine aykırı davrananlara aşağıdaki cezalar verilir:

e)hayvan başına 1315 YTL idarî para cezası.


Yasak ama neden kesiliyor diyorsanız kılıfına uyduruluyor ne yazık ki. Hayvanda bir sorun yoksa dahi  İşin parasına bakan veterinerler kuyrukta oluşan bir hastalık iyileşmeyecek bir yara diyip kılıfına uydurup kesiyorlar.

Kuyruk kesmek sadece hayvan için gerçekten gerekli ise yapılabilir, Örneğin bazı köpekler aşırı strese bağlı olarak kuyruklarını kemirip yemeye başlıyor sinirler duyarsızlaşıyor ve son çare olursa kuyruğu kesmek kalabiliyor. Ancak bu durum ayaklar için de geçerlidir, kuyruğunu kemiren köpekte bir süre sonra patilerini kemirme eğilimi de başlayabilir. Böyle bir eğilim görülmeden köpeğin durduk yere kuyruğunu kesmenin anlamı yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 12:53
Veteriner sağlık teknikeri olarak söyleyebilirmki, çok zararlı bir davranış. Kuyruğu olmayan köpekler düzgün ve sağlık koşup yürüyemez. Kulakları kesilen hayvan daha iyi duymaz tamamen saçmalık aksine daha çabuk enfeksiyon olmasına neden olur. Malesef doğuda köpeğin kulaklarını daha duysun diye kesen halen insanlar var bu çok yanlış bir kanıdır. Diğer kulak kesim sebebide kavga eden köpekler ilk olarak dış çıkıntılara saldırır. Bunlardan birincisi kulak ikincisi burundur. Siz siz olun hayvanınıza bu eziyeti yapmayın. KESİNLİKLE.

[QUOTE=Malavi Cenneti] Köpeklerde kuyruk kesimi ilk olarak av köpeklerinde başlamıştır. Dağlık bölgelerde kuyruklarını sürekli salladıkları için çalı ve diken olan bölgelerde yaralanmalar oluşmakta ve mikrop kapmaktadır. Bu nedenle av köpeklerinde genellikle kesilir. Diğer türlere gelecek olursak; Doberman ve Rotweiller sadece estetik amaçlı kesim yapılmaktadır. Kuyruklarıyla bünye doğrultusunda hiçbir problem olmamaktadır. Amaç bu köpekleri sadece biraz daha ürkütücü göstermektir.[/QUOTE]Bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz çok merak ediyorum doğrusu.



[QUOTE=akarsan]Rotvaydır lara kesmek gerekiyor nedenine gelince bu tür köpeklerde uzun kuyrukda denge kaybı oluyor.O nedenle kuyrukları kesiliyor.[/QUOTE]

Kuyruksuz mu köpek daha dengede oluyor. Lütfen emin olmadığınız konularda yorum yapmayın, bu yazıları okuyup köpeğinin kuyruğunu kestirmeyi düşünen olabilir. 




[QUOTE=right]Kulak kesimleride denildiği gibi daha iyi işitmeleri içndi.[/QUOTE]Kulakdan dolma bilgilerle değilde bilimsel olarak bunu bana açıklayın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaanAydogduÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 112
KaanAydogduÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2012 13:22
Aslında rottweiler cinsi köpeklerde, kuyruk kırılması olayı olabiliyor. Ama bu olmadan kestirilmesine kesinlikle karşıyım. Ama kırıldıktan sonra doğru laboratuvar ortamlarında kestirilmesi uygundur. Kuyruk kesilmesi hayvanların iletişim ve konuşma dillerini yok etmek demektir. Ama kuyruk kırılmışsa yapacak bir şey yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LifeÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 596
LifeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2012 21:31
Köpeklerin kuyruk ve kulaklarının kesilmesi daha çok görüntüsü için kesiliyor.

Genelde Rottweiler'in kuyrukları, Dogo Argentino'nun kulak ve kuyrukları kesiliyor..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir