Koi-yem


levent1936Çevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 482
levent1936Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2013 01:52
Elimde bulunan 5 adet koi balığını yaklaşık 1,5 ay önce 160 lt akvaryumdan 350 lt akvaryuma aldım. İlk akvaryumdayken yaşamadığım yem yeme problemi yaşıyorum yaklaşık 2-3 haftadır. Balıklara yüzen yem veriyorum tetra ve seranın...ilk akvaryumda balıkların hepsi yem attığımda yukarıya çıkıyor ve hızlıca yiyorlardı. Balıklar büyük akvaryuma geçince 2 tanesi son 2-3 haftadır diğerlerine dayılanmaya başladı. Yem attığımda yüzeye gelerek hemen hemen tüm yemleri yiyorlar (en az %90 yemi bu ikisi yiyor). Diğerleri cesaret ederde yanlarına gelirse itip kakarak onları kovalıyorlar, onlarda suyun dibine gidiyor. Ayrıca bu iki balık daha fazla yem yediği için diğerlerine görede irileşmeye başladılar. Elimde önceden kalan dibe batan yem vardı bir miktar (spirulina) , ondan atınca sıkıntı olmuyor diğerleride dipten yem yiyebiliyor. Ancak maaşesef yemin bir miktarını filtre çekiyor (filtre eheim 2217).
 
Sizden öğrenmek istediğim koiler için pul yem haricinde dibe batan büyük taneli yem tavsiyesi almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balikci23Çevrim Dışı

[B]9885,2[/B]
Kayıt: 20/07/2006
İl: Elazig
Mesaj: 3041
balikci23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 02:48
Elinizdeki suya batmayan yemlerin şırınga ile havasını alarak dibe çökmesini sağlayabilirsiniz. Böylece hem yeni yem arama zahmetinden kurtulacak hem de elinizdeki yemleri değerlendirmiş olacaksınız.
Yöntemi kısaca anlatacak olursam; öncelikle şırınganın arka bölümünü çıkarıyoruz. Ondan sonra istenilen miktarda yemi şırınganın içine ekleyip üstüne de bir miktar su koyuyoruz. Daha sonra şırınganın arkasını kapatıp şırıngayı dik çeviriyor ve içinde kalan hava boşluğunu alıyoruz(tıpkı doktorların yaptığı gibi). Bu işlemi de yaptıktan sonra parmağımızla şırınganın ucunu hava almayacak şekilde kapatıyoruz ve şırınganın içine su çekermiş gibi arkasını geriye doğru çekiyoruz. Bu işlem sayesinde yemler dağılmadan içindeki havayı almış oluyoruz ve yemler rahatça dibe batıyor.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir